«Η Κως της εξωστρέφειας ανοίγεται στην Κινεζική Αγορά- Σε Τρία επίπεδα η συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας»

9
721

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: “Η Κως της εξωστρέφειας ανοίγεται στην Κινεζική Αγορά- Σε Τρία επίπεδα η συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.”

Νέες προοπτικές ανοίγουν για την Κω, μετά τη συνάντηση και τις συνομιλίες που είχαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης και ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli, στο Δημαρχείο του νησιού.

Διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας που περιλαμβάνει:

α) Το άνοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά της Κίνας.

β) Την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Κω στην Κίνα.

γ) Την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιπποκρατικής Ιδέας στις ιατρικές σχολές στην Κίνα.

Και στα τρία αυτά ζητήματα υπήρξε κοινός τόπος και κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις και από τις δύο πλευρές.

Η συνέχεια θα δοθεί με επαφές του εμπορικού ακολούθου και του μορφωτικού ακολούθου της Κινεζικής πρεσβείας με τοπικούς φορείς, παράγοντες του τουρισμού αλλά και παραγωγούς και τυποποιητές παραδοσιακών προϊόντων, που θα γίνουν στο νησί.

Παράλληλα ο Πρέσβης της Κίνας κάλεσε το Δήμαρχο της Κω και τους τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum της Σανγκάης.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, τονίζει:

Η Κως της εξωστρέφειας δημιουργεί τις προοπτικές για ένα άνοιγμα στη μεγάλη Κινεζική αγορά.

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας κ. Zou Xiaoli και οι συνομιλίες που είχαμε δημιουργούν ένα πλαίσιο δυνητικής συνεργασίας στον τουρισμό, στην προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην Κινεζική αγορά και στην ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας στις ιατρικές σχολές της Κίνας.

Το επόμενο βήμα αυτής της συνεργασίας θα γίνει με όλους τους φορείς του τουρισμού και τους παραγωγούς και τυποποιητές των παραδοσιακών προϊόντων της Κω. Σύντομα θα έχουμε τη συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, με στόχο να την μετατρέψουμε σε τουριστική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία μακράς πνοής.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλλον έμεινε έκπληκτος από τα έργα του Δημάρχου ο Κινέζος Πρέσβης και τον κάλεσε να μεταφέρει τα φώτα του και στην Κίνα. Ας πάρει μαζί του και αρκετούς προκομένους της παράταξής του αλλά και αρκετούς ακολούθους – στρατιωτάκια του εργαζόμενους του Δήμου να ανοίξουν Κωακό μαγαζί στην Κίνα. Στην ανάγκη ας τους κάνει και μόνιμους κατοίκους κρατώντας τους, μπας και απαλλαγούμε από δαύτους. Βρε άντε γεια. Και να μη μας γράφετε.

  2. Δεν τον βλέπω χαμογελαστό τον Πρέσβη. Ή του έκατσε βαρύ το φαγητό ή προβληματίστηκε-αγχώθηκε από τα τεράστια φαραωνικά έργα που του έδειξε ο Δήμαρχος. Σίγουρα όμως θίχτηκε ο εγωισμός του καθώς έως τώρα θεωρούσε πως οι Κινέζοι κάνουν θαύματα και τεράστια έργα σε μια τετραετία. Δεν το βλέπω να πήρε με καλό μάτι τη συνάντηση. Δήμαρχε πρόσεξε, λάου – λάου, γιατί όλοι αυτοί ξέρουν καράτε, ενώ εμείς βαράτε……

  3. Tι μου θυμισες ρε Κυριτση…!!!!Ητανε τοτε «δημαρχος»της Κω ο Θ.Κορουλακης και ξαφνικα αρχισε να διαλαλει, αναμεσα στις διαφορες ….ιες του (καλη ωρα) , οτι θα γεμιζε την Κω απο ….Γιαπωνεζους τουριστες !!! (καλη ωρα) Και νασου οι φωτογραφιες (καλη ωρα) και νασου οι Ανακοινωσεις (καλη ωρα)….κλπ.κλπ. (καλη ωρα) !!! Οσο ειδαμε εμεις τους…. Γιαπωνεζους του Κορουλακη θα δειτε τωρα εσεις τους ….Κινεζους του Κυριτση.!!!! Παντως και εκεινος το…τζαμπα ταξειδι στην Ιαπωνια το εκανε (καλη ωρα)!!! Tale quale !!! Τιποτα δεν ειναι…τυχαιο σ’ αυτη την κακουργα τη ζωη … ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ και ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ !!!!

  4. και στην Κινα θα φτασουμε σε λιγο μεγαλε ετοιμαζουμε επισκεψη .
    ααα μην ξεχασετε να παρετε μαζι σας τον δηρας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ