«Αρχίζει το έργο της ανακατασκευής του τοιχίου στη Β. Γεωργίου-Η Κως κοιτάζει και προχωρά μπροστά με έργα»

13
1114

ΘΕΜΑ : “Αρχίζει το έργο της ανακατασκευής του τοιχίου στη Β. Γεωργίου-Η Κως κοιτάζει και προχωρά μπροστά με έργα.”

Το έργο της ανακατασκευής του τοιχίου στη Β. Γεωργίου ξεκινά άμεσα, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέσα σε ένα πεντάμηνο.

Μέσα στο 2018 θα έχει αλλάξει η εικόνα της περιοχής αφού πρόκειται για ένας μεγάλης σημασίας έργο για την προστασία της ακτής.

Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση της διαδικασίας προσυμβατικού ελέγχου, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στη συμβασιοποίηση και έναρξη του έργου.

Με μεγάλη προσπάθεια, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν για την υλοποίηση του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ενώ το 2016 ο Δήμος προχώρησε σε ειδική εδαφοτεχνική μελέτη για τη μέθοδο κατασκευής και θεμελίωσης του τοιχίου, προκειμένου να είναι ασφαλής και αξιόπιστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο δεν έγινε καμία κίνηση για την αποκατάσταση του τοιχίου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πασσαλότοιχου βαθειάς θεμελίωσης, μήκους πασσάλων L=15.0 m και διαμέτρου D=0.60m με απόσταση μεταξύ παρειάς διαδοχικών πασσάλων x=0.05 m.

Το σκυρόδεμα κατασκευής των πασσάλων και κεφαλόδεσμου θα είναι κατηγορίας χαρακτηριστικής αντοχής C30/37. Σε κάθε περίπτωση, η περιεκτικότητα σε τσιμέντο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 400 Κgr ανά κυβικό (m3) σκυροδέματος.

Θα πραγματοποιηθεί διάτρηση των πασσάλων με σωλήνωση προπορείας στο σύνολο της διάτρησης για την εξασφάλιση συνθηκών ευστάθειας των τοιχωμάτων της οπής.

Όλοι οι πάσσαλοι οπλίζονται με διαμήκη οπλισμό : 17Φ22 (κατ’ ελάχιστο), εγκάρσιο (συνδετήρες) Φ14/100 και πρόσθετα Φ14/1000.

Παράλληλα τμήματα πλακοστρώσεων που έχουν υποστεί καθίζηση θα καθαιρεθούν, και θα ακολουθήσει κατασκευή υπόβασης από σκυρόδεμα πάχους 10εκ και θα τοποθετηθούν νέες πλάκες από σκυρόδεμα διαστάσεων 40×40 (βοτσαλόπλακες χρώματος καφέ).

Η Κως κοιτάζει και προχωρά μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΑΧΑΧΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ.ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.

  2. γιατί δεν είχε γίνει με πασσάλους στην προηγούμενη κατασκευή;;;

  3. σχολιαζετε γιατι δεν επισκευασε η δημοτικη αρχη καισερλη ενα εργο που κατασκευαατε εσεις ανεπιτυχως . Για πες τε μας ποσο στοιχισε το τοιχειο και τα υπολοιπα που επεσαν σε δυο χρονια ποσο? για πεστε μας?
    κρινετε να κριθειτε επρεπε αλλα…..

  4. Με.αυτους τους κατοίκους αυτον τον δημαρχο πρεπει να έχετε.Ειναι ποτε δυνατόν Δήμαρχος να διαφημίζει την εναρξη ενος εργου το οποιο κατασκεύασε αλλα το πηρε η θαλασαα το 2007;;Λεφτά για να το φτιαξει το συνεργείο ρου τοτε συνεπικουρο…τώρα θα το φτιάξει ο γςνικος εργολάβος του νησιου μας.

  5. Δεν λεω, αργησατε λιγακι αλλα τα καταφερατε πριν το 2050 (?). Αχ βρε μπαμπεσηδες.
    Με αυτο τον ρυθμο η επισκευη στο εσωτερικο λιμανι θα προλαβει την αλλαγη του αιωνα
    Ρεζιλια των σκυλιων.

  6. παραλια στην αβερωφ.δεν τιμα το νησι αυτη η κατασταση

  7. Καλα μετα τι θα λεει η αντιπωλητευση αν το φτιαξει?Αστω ρε δημαρχε να εχουν κατι να ασχολουντε αφου αυτο ειναι ολος τους ο λογος.Αυτο και οι εργαζομενοι στο ΔΗΡΑΣ

  8. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Δεν πρέπει να δούν οι τουρίστες πόσο προκομένοι και εργατικοί είμαστε? Το καλό με τη Δημοτική Αρχή είναι πως επιλέγει το σωστό timing. Συγχαρητήρια στα αντανακλαστικά. Ζημιά του 2007 θα αποκατασταθεί περί το τέλος του 2018. Δηλαδή τα υπόλοιπα έργα πότε περίπου θα ξεκινήσουν? Πίνω από κει ψηλά για μένα….

  9. H προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε, αυτή η δημοτική αρχή που ασχολήθηκε εδώ και τρία χρόνια να κάνει την μελέτη ήρθε τώρα η ώρα αρχή της σαιζόν να κάνει το έργο.

  10. ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ
    ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΩΣ
    ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ….ΦΕΞΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑ…

  11. την πρωτη φορα που εφτιαξε το τοιχιο εβαλε αερα κοπανιστο και επεσε.χαχαχαχαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ