Δ. Γερασκλής: Μάλλον ο κ. Καματερός ήρθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση από τις προτάσεις του Δημάρχου Κω & προσπαθεί να τορπιλίσει…

20
684

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : “Συνεργασία και συνεννόηση. Η πιο μεγάλη παράταξη είναι η Κως.”

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την ανακοίνωση του Βουλευτή κ. Καματερού:

Μάλλον ο κ. Καματερός ήρθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση από τις προτάσεις του Δημάρχου Κω στο Συνέδριο αλλά και από το πλαίσιο συνεννόησης που τείνει να διαμορφωθεί.

Για αυτό και εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου προσπαθώντας να τορπιλίσει το κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και την κυβέρνηση.

Βρίσκεται, εμφανώς, σε αναντιστοιχία με τις τοποθετήσεις των Υπουργών Υποδομών και Ναυτιλίας.

Οφείλει να σταματήσει να δημιουργεί κλίμα οξύτητας, να σταματήσει να υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Κω να προσφέρει συνδρομή στα έργα αποκατάστασης του λιμανιού.

Η πρόταση του Δήμου Κω για να αναλάβει ο Δήμος την εκτέλεση των έργων στην παραλιακή ζώνη του λιμανιού, υποβλήθηκε όχι για να εκτεθεί η κυβέρνηση, αλλά για να γίνει γρήγορα το έργο.

Γιατί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αναζητά τους πόρους για την εκτέλεση του συνολικού έργου αποκατάστασης του λιμανιού. Και για να γίνει το έργο στο παραλιακό μέτωπο, προθυμοποιείται να αναλάβει το Λιμενικό Ταμείο την εκτέλεσή του.

Το ίδιο κάναμε και με τα σχολεία. Αν δεν το είχαμε κάνει, θα είχαν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης στα σχολεία; Με ποια χρήματα;

Άλλωστε το έργο στην παραλιακή ζώνη στην Ακτή Κουντουριώτη θα το χρηματοδοτήσει και θα το εκτελέσει το Λιμενικό Ταμείο, με βάση τη μελέτη που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

Οι Υπουργοί Υποδομών και Ναυτιλίας δέχθηκαν επίσης να συζητήσουν την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Κω για την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων, και όχι το σκίτσο όπως απαξιωτικά αναφέρει ο κ. Καματερός. Ενώ ήδη το master plan του λιμανιού βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Ταμείο και το λιμάνι της Κω, για πρώτη φορά, θα αποκτήσει master plan.

Ο Δήμαρχος μάλιστα πρότεινε στη σύσκεψη που συμφωνήθηκε να γίνει στην Αθήνα, να είναι παρόντες όλοι οι φορείς αλλά και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων γιατί η προοπτική αυτή είναι υπόθεση όλης της Κω και όλων των πολιτών, όπου και αν ανήκουν, ότι και αν ψηφίζουν.

Ο κ. Καματερός, όπως προκύπτει από τον επιθετικό τόνο της ανακοίνωσης του, προφανώς δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι η Κως θέλει συνεργασία και συνεννόηση.

Χρειάζεται θετικούς και όχι ιδεοληπτικούς ανθρώπους.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κω δεν έχουν κομματικές εξαρτήσεις, συνεργάζονται με όλους για το καλό του νησιού, για να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός. Θα συνεργαστούν με τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον.

Η πιο μεγάλη παράταξη είναι η ίδια η Κως. Δεν είναι ούτε ο Σύριζα ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε κανείς άλλος.

Πρώτα και πάνω από όλους η Κως.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. που τον χαιδευετε ενω θα επρεπε να τον ειχατε υπο διαρκη ελεγχο και με τις …ακιες που εχει κανει στο νησι. κανακεψτε τον και αλλο, τον καγκουρα.

    • Ακου Δαβακι. Με μπουρδες του στυλ …Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ !!! δεν κανουνε Πολιτικη αλλα μπουρδολογια ,ξεπερασμενη και απο τα γεγονοτα που εσεις οι ιδιοι και ως ΠΑΣΟΚ και ως ΔΑ εχετε δημιουργησει στην Κω τα τελευταια 10 χρονια!! Ακου Δαβακι αυτα τα συνθηματα ειναι πια ξεπερασμενα …Και παρεπιπτοντως τα ξεπερασατε εσεις οι ιδιοι με την Πολιτικη σας. Ξεχασες το 2015.?? Ξεχασες την καταστροφικη κατασταση που δημιουργησατε με τις Αντικυβερνητικες σας μπουρδες στο προσφυγικο -μεταναστευτικο ?? Τι νομιζεις οτι κανατε??? Μαζεψατε το… καθυστερημενο κομματι του λαου και το στρεψατε κατα του Καματερου προσωπικα σαν να ητανε ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τις χιλιαδες δυστυχισμενους που φτασανε στην Κω !!! Και με κινδυνο να καταστραφει η…ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ …ΠΑΡΑΤΑΞΗ η…ΚΩΣ. Για να πεσει η κυβερνηση. Δαβακι μου…Κοφτε τις μπουρδες σας εμαθε ο κοσμος και εσας της ΔΑ και εσας του ΠΑΣΟΚ, που ειναι το κομμα σου , Δαβακι μου !!! Ασε την Κω ησυχη, παιδακι μου…

  2. Κλασική τακτική της Δημοτικής Αρχής, συγκρούομαι με όλους και με όλα για να καλύψω την ανικανότητά μου. Ξεκινάτε ποια με έργα, δικαιολογήστε την παρουσία σας στον τόπο με πράξεις, κάντε επιτέλους κάτι για αυτό το δύσμοιρο τόπο. Μπάχαλο τον έχετε καταντήσει. Φτάνει με τα λόγια, τις συναντήσεις, τις συσκέψεις και τα συνέδρια. Ασχοληθείτε με κάτι επιτέλους το οποίο δεν έχετε κάνει ποτέ στη ζωή σας, δουλειά και έργα με πράξεις.

  3. ΗΛΙΑ σε συνεργασια με τον δημαρχο μετά την επισκευή της προβλήτας φροντιστε να γινει προέκταση κατά 250 μέτρα προς την πολεμική σκάλα

    για να εχουμε προβλητα για κρουαζιεροπλοια.αφηστε τους εγωισμους και τις αντιπαραθεσεις.προεχει το νησι μας.εκει να δοθουν τα χρηματα του δημοτικου λιμενικου ταμειου.ολα τα αλλα ειναι λογια προεκλογικα.

  4. γκιωνηδες,φαφλαταδες,ψευτες,ακαματηδες,αχα-ι-ρευτοι,ανικανοι,απο λογια σας χορτασαμε

    απο πραξεις 4 χρονια στο τιμονι του δημου τι κανατε βρε χαραμοφαηδες,ψευτομαγκες,αερολογοι,γυρολογοι,του δημου.βΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑς ΛΕΤΕ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΕΝΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΠΗΓΑΤΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.Βρε κομπαρσoι,εαν εχατε κανει εστω και ενα εργο βγεστε ανοικτα και πεσττετο στους πολιτες που σας ψηφισαν.Αθεοφοβοι λιγα τα ψωμια σας

  5. ουλλο αναπτυξη ειστε.Βλεπε λιμανι,μαρινα,χυτα,σκουπιδαριο το νησι,μπογιες,κλιματιστικα,καμερες,τραινακια,αναθεσεις σε κολητους,σεκιουριτη,πολυ αναπτυξη ρε αδερφε μου.Ανατριχιαζω οταν βλεπω αυτη την αναπτυξη του νησιου.Γιαυτο και μονο θα εχω απο τωρα ετοιμο το ψηφοδελτιο της δυναμης παραλαγης για να σας ψηφισω.Αναπτυξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! εχουν παθει πλακα ολοι στο νησι.μπραβο δα-ι-δ και εις ανωτερα.

  6. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 4 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  7. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ.Τέλος για τον μόλο κρουαζιεροπλοίων απάντησε -όπως και στις άλλες κοινότητες- ότι «φαραωνικού τύπου έργα» δεν μπορεί να τάξει…http://www.aegeanews.gr/featured/16801/foto-vinteo-laiki-sinelefsi-ko-signomi-tou-kiritsi-nea-erga-ti-apantise-gia-ryanair-akteon-molo-krouazieroplion/.

  8. ξυπνα γερασκλη.κοιτα τι γινεται στην σαντορινη με τα κρουαζιεροπλοα!!

    Τέτοια μεγέθη ήταν αυτά που υποχρέωσαν το δήμο Σαντορίνης να βάλει όριο (8.000 την ημέρα) στους επισκέπτες από κρουαζιερόπλοια καθώς το 2016 υπήρξαν ημέρες που στο νησί αποβιβάστηκαν έως και 18.000 τέτοιας κατηγορίας τουρίστες.ΠΑΤΩΣΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  9. 2009 υποσχεση κυριτση για μολο κρουαζιεροπλοιων!!! τωρα παμε για το 2039!!!!

    Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΩΝΗΜΕ ΕΣΥ ΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΓΕ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΓΕΛΑΓΑΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟΥ ΚΑΠΤΕΝ ΗΛΙΑΣ. ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΗΣΑΣ.

  11. Δαυι και η ανάθεση του λιμανιού σε εργολάβο από το Λιμενικό Ταμείο, με λεφτά του Δήμου, θα είναι με απευθείας ανάθεση όπως τα τρία εκατομμύρια των σχολείων?
    Είναι πολλά τα λεφτά Δαυι!!!!!!

  12. Κριμα ρε Δαβι και σε χα και σε εκτιμηση.Επρεπε απο τη πρωτη στιγμη να φτιαχνετε πραγματα μετα το σεισμο και να μην λετε τα δικα σας και οτι αλλοι φταινε.

  13. αντι να τρωγεστε καθημερινα δεν το βουλωνετε και να κοιταξετε να κανετε κατι για τον τοπο ??

  14. Απο κλιματιστικα,ανακοινωσεις,αγαλματα και αναπλάσεις πλατειών ειστε πρωτοι εκει στην ΔΑ.Απο εργα, δυστυχως δεν εχετε να δειξετε τιποτα απολυτως ουτε τωρα ουτε την προηγουμενη θητεια σας.Οτι εχει γινει στο νησί το εκαναν άλλοι.Οσο για τα εργα που θελετε να παρετε εσεις και σαμποταρετε την κυβερνηση ειναι ξεκαθαρα γιατι «ειναι πολλα τα λεφτα Αρη»

  15. οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    ειναι μονο μασα ατελειωτη

  16. Πολύ μιλάτε – τίποτα δεν κάνετε. Με λόγια, έργα δε γίνονται και από εσάς χόρτασε ο τόπος λόγια. Καλά είναι, αφού δε μπορείτε να μας αποδείξετε με πράξεις ότι μπορείτε και με έργα, ήρθε η ώρα να αποχωρείτε. Στο καλό και καλή λευτεριά για το νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ