Μ. Πόγιας: ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 με Απλή Αναλογική | ισότιμη σχέση, διάλογος, και συνεννόηση

8
452

ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ 2019

Η θέσπιση της απλής αναλογικής, αποτελεί πάγια διακηρυγμένη θέση της Αριστεράς αλλά και προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης του Σύριζα. Αποτελεί συνέπεια λόγων και έργων, η ανακοίνωση του Πάνου Σκουρλέτη Υπουργού των Εσωτερικών για διεξαγωγή των επόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών με απλή αναλογική.

Χαιρετίζομε την ανακοίνωση αυτή, και θεωρούμε ότι, η υλοποίηση αυτής της προγραμματικής δέσμευσης του Σύριζα, είναι μια ακόμη αριστερή πράξη που διαφοροποιεί τον Σύριζα και την Κυβέρνηση, από όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου.

Η αναγκαιότητα της θέσπισης της απλής αναλογικής, προκύπτει, επειδή με τα μέχρι σήμερα εκλογικά συστήματα:

1ο Υπάρχει πάγιο έλλειμμα Δημοκρατίας, αφού τα ποσοστά των Παρατάξεων σχεδόν ποτέ δεν αντιστοιχούνται στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και σε όλα τα όργανα Διοίκησης των Δήμων η των Περιφερειών.

2ο Σύμβουλοι που έχουν λάβει το μέτρο σε ψήφους κατά την εκλογή διαδικασία, σε αρκετά μεγάλο ποσοστό λόγω του εκλογικού συστήματος, δεν εκλέγονται, πράγμα εντελώς παράλογο.

3ο Η ανισότιμη αντιμετώπιση από τον νόμο τόσο των παρατάξεων αλλά και των Συμβούλων αποθαρρύνει τόσο την δημιουργία παρατάξεων, αλλά, και την συμμετοχή Υποψήφιων Συμβούλων σε αυτές.

4ο Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο κάδρο της διαφθοράς, της διαπλοκής, και της υπεξαίρεσης. Είναι παραπάνω από βέβαιο, ότι, η διάχυση της εξουσίας, σε περισσότερες παρατάξεις, μόνο σε περισσότερη διαφάνεια, και περιορισμό των φαινομένων αυτών θα οδηγήσει.

5ο Η ισότιμη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, τόσο σε επίπεδο Συμβούλων όσο και σε επίπεδο Παρατάξεων, εξαφανίζει ένα περιττό πεδίο αντιπαραθέσεων, την άνιση αντιμετώπιση των παραπάνω από τον εκλογικό νόμο.

6ο Η χρονική συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα, χρειάζεται όλες της τίς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, σε ισότιμη σχέση, διάλογο, και συνεννόηση, για έξοδο από την κρίση. Οι δυνάμεις αυτές θα πρέπει να βγουν από αυτή την κρίση, όσο το δυνατόν λιγότερο τραυματισμένες, και με λιγότερες απώλειες. Η απλή αναλογική βοηθά σε αυτό.

7ο Η εξαφάνιση μιας τόσο κραυγαλέας αντίφασης, της ανισότιμης συμμετοχής τόσο των πολιτικών δυνάμεων, όσο και των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά σχήματα, θέμα αρχής για την Αριστερά και το Σύριζα, διορθώνει την εικόνα της Δημοκρατίας στη Χώρα μας. Μιας Δημοκρατίας που παρά τις όποιες ελλείψεις και ατέλειες της, για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και για μας την αριστερά, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ιδεολογίας και της πολιτικής μας.

Η λυσσαλέα αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, δείχνει το χάσμα που χωρίζει τις αρχές και αντιλήψεις της αριστεράς, από αυτές των μέχρι σήμερα κομμάτων εξουσίας. Αυτό και μόνο δείχνει, ότι, κατά την εφαρμογή της, δεν θα πρέπει να υπάρξει ούτε μια ευκαιρία για αυτά τα κόμματα, να δικαιωθούν σε αυτή τους την πολιτική στάση και συμπεριφορά.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχαχαχα δημοκρατικο τοξο!!!!μηπως θελεις να πεις ληστρικο κλεπτοκρατικο τοξο?

    εχετε λεηλατησει ξεπουλησει την ελλαδα κανατε σκλαβους-δουλους-ζητιανους-ανεργους τους ελληνες.η τοπικη αυτοδιοικηση ελεω κομματων του δημοκρατικου ληστρικου κλεπτοκρατικου τοξου ειναι πρωταθλητρια στην διαφθορα,διαπλοκη,υπαιξαιρεση,ληστεια του δημοτικου χρηματος.τωρα θελετε και εσεις οι αριστεροι με το νεο συστημα να εξασφαλισετε τα αναλογα ποσοστα απο την ρεμουλα-κλεψια-ληστεια των δημοτων.

  2. αριστεροι ληστες.μονο την μασα κοιτατε και τα λογια τα μεγαλα.

    Μερικά τρανταχτά παραδείγματα: Δαμανάκη, Λαλιώτης, Ανδρουλάκης, Παπουτσής, Τζουμάκας, Λαζαρίδης (σήμερα εξ’ απορρήτων σύμβουλος του Α. Σαμαρά) κ.λπ., ενώ πάμπολλοι εισχώρησαν στα ΜΜΕ και σήμερα είναι πρωτοκλασάτα στελέχη της καθυποτάξεως των Ελλήνων. Τα αποτελέσματά τους, τα είδαμε όλοι. Παρέλαβαν το 1974 μηδενικό εξωτερικό χρέος και μια οικονομία σε έναν πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά ανοδικό καλπασμό αναπτύξεως. Μια χώρα νοικοκυρεμένη, με ευημερούντες πολίτες. Και πως την κατήντησαν; Αφού διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την καταχρέωσαν στους διεθνείς τοκογλύφους, κι αφού προηγουμένως είχαν φάει ότι μπορούσε να φαγωθεί, μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους. Κι έχουν και το θράσος να ομιλούν για τους «αγώνες» και τα «οράματά» τους, αυτοί ακριβώς που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας!

  3. «Σκεφθείτε πού έχει καταντήσει η Πατρίδα μας. Αυτό το ανάξιο κράτος που θέλει να λέγεται ελληνικό είναι ξεκάθαρο ότι και σ’ αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια που έγινε εναντίον της Συρίας, συμμετείχε ενεργά. Την Τετάρτη στο Ηράκλειο της Κρήτης σε ένα πολιτικό αεροδρόμιο, προσγειώθηκαν δύο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα που είχαν λάβει μέρος και σε άλλη αποστολή και πριν τους βομβαρδισμούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Ήταν προδιαγεγραμμένη λοιπόν η αποστολή τους και έγινε δύο ημέρες πριν τους βομβαρδισμούς της Συρίας. Και όλα αυτά τα κάνουν ποιοι; Μία κυβέρνηση η οποία αποτελείται από κομμουνιστές, τους αιώνιους προδότες όλων των καταστάσεων».

  4. στην ΜΑΣΑ.λιγο ντροπη ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  5. συριζα.αριστερες λουγκρες με δεκαδεσ εκατομυρια ευρω καταθεσεις στις αμερικανικες τραπεζες!!!!

    τσακαλωτος σταθακης παπαδημουλης κλπ τρωκτικα της αριστερας!!

  6. Ο αρχηγός της Επαναστάσεως Γεώργιος Παπαδόπουλος, πέθανε ασθενής φτωχός και καταφρονημένος, σε ένα θάλαμο του Λαϊκού Νοσοκομείου των Αθηνών. Ευτυχώς για τους κληρονόμους τους, ούτε χρήματα τους άφησαν στις τράπεζες Ευρώπης, ούτε μεζονέτες σε περιοχές των Βορείων προαστίων, αλλά ούτε και πολυτελείς βίλες με πισίνες στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου. Και γράφουμε ευτυχώς, διότι δεν μπορούν τουλάχιστον να τους κατηγορήσουν ότι, έκλεψαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, όπως οι πολιτικοί της Μεταπολιτεύσεως οι οποίοι βρίσκονται και στις φυλακές.Οι πολιτικάντηδες, παρέλαβαν την Ελλάδα με μηδενικό εξωτερικό χρέος. Κατάφεραν σήμερα να χρωστούν οι Έλληνες εκατοντάδες δις ευρώ και να έχουν υποθηκεύσει, αυτοί, τον πλούτο της χώρας για έναν αιώνα. Στέλνουν τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό για να βρουν ψωμί και μέλλον και τους αντικαθιστούν, με αλλοδαπούς δήθεν πρόσφυγες και μετανάστες.

  7. αριστεροι και δεξιοι λακαμαδες δουλοι της μερκελ και του τραμπ

    Οι πολιτικάντηδες, παρέλαβαν την Ελλάδα με μηδενικό εξωτερικό χρέος. Κατάφεραν σήμερα να χρωστούν οι Έλληνες εκατοντάδες δις ευρώ και να έχουν υποθηκεύσει, αυτοί, τον πλούτο της χώρας για έναν αιώνα. Στέλνουν τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό για να βρουν ψωμί και μέλλον και τους αντικαθιστούν, με αλλοδαπούς δήθεν πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι αυτοί που με τα ψέματα, τις αυταπάτες τους και την ανικανότητα να κυβερνήσουν τη χώρα, κατέστρεψαν τις νέες γενιές των Ελλήνων, το μέλλον της φυλής. Το μέλλον τους Έθνους. Μπορεί ο λαός να συγκρίνει το τότε με το σήμερα και γι’ αυτό ακούγεται μετά από μισό αιώνα το «Που είσαι Παπαδόπουλε…», αλλά τώρα ίσως να είναι πολύ αργά

  8. «Πόλεμος» στη Μυτιλήνη: Σκηνές χάους μεταξύ μεταναστών, κατοίκων και αστυνομίας

    Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (22/4) στην πόλη της Μυτιλήνης.Μεγάλη ομάδα πολιτών καθοδηγούμενα από στελέχη του ακροδεξιού χώρου, επιτέθηκαν σε ομάδα προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.Συνεχείς επιθέσεις με βεγγαλικά και κροτίδες επιχείρησαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες της Μυτιλήνης εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, περικυκλωμένοι στην άλλη μεριά της πλατείας από αστυνομικές δυνάμεις, απαντούσαν με συνθήματα.
    Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/879112/polemos-sti-mytilini-skines-xaoys-metaxy-metanaston-katoikon-kai-astynomias#ixzz5DSw8PZeD

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ