Δήμος Κω: Για πρώτη φορά έργα και δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

0
427

ΘΕΜΑ : “Για πρώτη φορά ο Δήμος Κω υλοποιεί έργα και δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.”

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το Δήμο Κω να υλοποιεί πολιτικές και δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Από το 2015 η Ανακύκλωση επέστρεψε στην Κω με την εγκατάσταση και τη λειτουργία του πρώτου κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) στα Δωδεκάνησα.

Τους πρώτους 30 μήνες της λειτουργίας του κέντρου συγκεντρώθηκαν 7500 τόνοι αποβλήτων συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γιαλί) που δεν οδηγήθηκαν σε ταφή και θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Από το 2019 ο Δήμος Κω θα υλοποιήσει νέες δράσεις για την ανακύκλωση σε σπίτια, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερο τους πολίτες και μετατρέποντας την ανακύκλωση σε τρόπο ζωής.

Την ίδια στιγμή, τερματίζεται μια μεγάλη εκκρεμότητα. Εντάσσεται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και ξεκινά άμεσα το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ.

Μαζί με το έργο του ΧΥΤΑ εντάσσεται ως υποέργο, με προϋπολογισμό 700.000€, η κατασκευή νέου βιολογικού καθαρισμού λόγω της καταστροφής του πρώτου εξαιτίας της κατολίσθησης.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε μια σειρά έργων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων με την κατασκευή των δικτύων στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου, και στη Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας.

Παράλληλα εντάχθηκαν σε προγράμματα και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τα έργα στα δίκτυα Αντιμάχειας, Μαστιχαρίου και Καμαρίου Κεφάλου.

Επίσης έργα προστασίας των πολύτιμων υδάτινων πόρων, όπως η επέκταση του συστήματος ελέγχου των διαρροών και τηλεελέγχου των δικτύων ύδρευσης της ΔΕ Ηρακλειδών, είναι έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Ο Δήμος Κω συντάσσει ήδη ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητηκότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο για την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου αλλά και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών στο ιστορικό κέντρο της Κω.

Η Κως κοιτάζει και προχωρά μπροστά. Για πρώτη φορά ο Δήμος Κω υλοποιεί έργα και δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.