Μήνυμα του Γιάννη Ζερβού για τις Πανελλαδικές

0
320

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ο επικεφαλής της παράταξης #Δίεση, Γιάννης  Ζερβός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι έχουν περάσει τη βάσανο της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή –μιαν ανάσα προτού οι μαθητές αναμετρηθούν με τις γνώσεις τους– αυτά που απαιτούνται είναι: καθαρό μυαλό, ψυχραιμία, αισιοδοξία και δύναμη.

Αναμφισβήτητα, αυτή η δοκιμασία, ανάλογα με την έκβασή της, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να ανοιχθούν νέοι, κι ενίοτε απροσδόκητοι, ορίζοντες για το μέλλον των διαγωνιζόμενων.

Ωστόσο, η ενήλικη ζωή ούτε ξεκινά ούτε βέβαια και τελειώνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τον προσωπικό του δρόμο τον χαράζει ο καθένας καθημερινά, μέσα από την ηθική του συγκρότηση, τις αξίες του, τους ξεκάθαρους στόχους που θέτει, την ισχυρή θέληση που επιδεικνύει και τον διαρκή μόχθο που καταβάλλει.

Με αυτές τις σκέψεις, και θεωρώντας αυτονόητο ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ενεργοποιήσει την ευεργετική διάταξη για την ειδική μοριοδότηση των σεισμόπληκτων μαθητών του νησιού μας, εύχομαι ολόψυχα, σε όσους και όσες ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλή επιτυχία».

Γ. Ζερβός

Γραφείο Τύπου #Δίεση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ