Ν.Μ: Νέα περικοπή κεντρικών χρηματοδοτήσεων στους Δήμους | Mονόδρομος η παραγωγή κοινωφελών έργων του Δήμου με ίδιους πόρους

8
512

ΘΕΜΑ: Αδύνατη η τοπική ανάπτυξη με κεντρική χρηματοδότηση

μονόδρομος η παραγωγή κοινωφελών έργων του Δήμου με ίδιους πόρους

  1. Ακόμη μια φορά στην Βουλή των Ελλήνων συζητιέται ένα νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα που θέτουν οι δανειστές και εταίροι μας στη Ευρωπαϊκή ένωση με περικοπές σε συντάξεις και στο αφορολόγητο. Οι περικοπές αγγίζουν και πάλι την αυτοδιοίκηση. Να θυμίσουμε ότι οι μεταβιβάσεις από τον τακτικό ΚΡΑΤΙΚΌ προϋπολογισμό π/υ στους Ο.Τ.Α., δηλαδή οι Κ.Α.Π., είχαν ψηφιστεί πέρυσι (Φ.Ε.Κ. ν.4472/2017) για το 2019 να είναι 3.358 εκατ. ευρώ. Τώρα, η Κυβέρνηση τους μειώνει σε 2.510 εκατ. ευρώ. Μείωση κατά 848 ολόκληρα εκατομμύρια ! Για το 2020, είχαν ψηφίσει 3.469 εκατ. ευρώ. Τώρα το αλλάζουν σε 2.745 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μείον 724 εκατομμύρια ! Αντιστοίχως, για το 2021, είχαν ψηφιστεί 3.469 εκατ. ευρώ. Ομοίως, τώρα τα μειώνουν σε 2.745 εκατ. ευρώ, αφαιρώντας 724 εκατομμύρια ! πρακτικά αυτές οι περικοπές σημαίνουν μείωση κατά 25% κατ έτος σε έργα από κρατικούς πόρους τα επόμενα τρία χρόνια. επομένως η Βουλή και οι τοπικοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψηφίζουν μείωση των εσόδων του Δήμου Κω από τα 7,3 του 2018 στα 5,5 εκ!!!

  1. Που πάνε αυτά τα χρήματα των περικοπών στους Δήμους; Η Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρει ότι οι περικοπές αυτές θα χρηματοδοτήσουν “…τον ΟΠΕΚΑ στην καταβολή των αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων από το 2019…”. Δηλαδή τα χρήματα των Δήμων πάνε για τα προνοιακά επιδόματα, που θα χορηγεί το Κράτος! Διαλέγετε και παίρνεται: έργα στους Δήμους ή κοινωνική πρόνοια; Μόνο που με αυτή την κοπτοραπτική λογιστική ούτε κοινωνικό κράτος έχουμε ούτε και δημοτικά έργα!!

  2. Τι να κάνουμε; πρέπει να κάνουμε πολιτική! Στο νησί μας παράγεται τεράστιος πλούτος στην τουριστική βιομηχανία. Τα έσοδα του Δήμου από τον τουρισμό είναι 1,3 εκ. (προϋπολογισμός 2017) όσο περίπου το κέρδος μιας τουριστικής περιόδου για ένα ξενοδοχείο 500 κλινών! Πολύ φτωχά έσοδα για να μπορέσει ο Δήμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συντήρησης και επέκτασης των υποδομών του. Είναι η ώρα της ανακοστολόγησης των δημοτικών υπηρεσιών για την βελτίωση της ικανότητας του δήμου να παράγει κοινωφελή έργα με ίδιους πόρους!

Οι κρατικές δεσμεύσεις των μνημονίων έχουν περιορίσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περιορίζοντας το κάτω από το 50%. Με το δεδομένο της υποχρέωσης στον κρατικού πλεονάσματος 3,5% απόδοσης στους δανειστές αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται. Τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής σύγκλισης είναι ελάχιστα και πηγαίνουν κατά την πλειονότητα τους σε άυλες ενέργειες και σε προνοιακα προγράμματα κατά της φτώχειας και της ανεργίας που η κρίση μέσω των μνημονίων έχουν δημιουργήσει.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπαρχει ανάγκη να υποστηρίξουμε ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τον ΔΗΜΟ και το νησί! Αυτό είναι το ζητούμενο των επόμενων δημοτικών εκλογών και όχι οι ατομικές ή κομματικές φιλοδοξίες!

Νίκος Μυλωνάς

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  2. μυλωνα εισαι συνεργος μαζι με τον κυριτση στην καταπτωση της κω.υποστηριζετε το inclusive

    και μονο λογια του αερα.και τωρα μυξοκλαις .εσυ εισαι συνενοχος μαζι με τον κυριτση για την καταντια του νησιου μας.

  3. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ LIDL, FRAPORT,ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ,ΤUI ΚΛΠ.

  4. ΤΟΛΜΑΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ,GERMANOTSOLIADES .ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ FRAPORT.ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

    για την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους του νόμου 1828/89 αρθρ.25 παραγρ.14 αναφορικά με την ηχητικη,περιβαντολλογική -ατμοσφαιρική και αισθητική ρύπανση εξαιτίας της λειτουργίας του αεροδρομίου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

  5. ΧΑΧΑΧΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΡΑΠΟΡΤ ΣΤΟ LIDL STHN TUI

    ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ.

  6. ΝΙΚΟ ΜΗ ΣΚΑΣ, Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΣΕΙ. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ? ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΚΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΛΟΝΤΑΙ, ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΗΜΑ, ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ………

  7. ΝΙΚΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ. ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΧΟΡΤΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΠΑΖΑ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ. ΔΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΣΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΦΑΝΗΚΑΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΕ. ΤΡΑΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ,ΤΟ ΑΚΤΑΙΟ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ. ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ