ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ προς Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα : Η Κως περιμένει την ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι

8
456

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ προς Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα : “Η Κως περιμένει την ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι, όπως δεσμευτήκατε στις 24 Μαρτίου.”

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι κρατά τη δέσμευση του κ. Βίτσα ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που θα επιστραφούν στην Ελλάδα από τη Γερμανία και περιμένει η δέσμευση αυτή να τηρηθεί.

Επισημαίνει όμως ότι ο προκάτοχος του, ο κ. Μουζάλας, είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στην Κω παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας. Και οι διαβεβαιώσεις αυτές όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά καταπατήθηκαν και το hot spot της Κω γέμισε με ανθρώπους που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Γιώργος Κυρίτσης υπενθυμίζει τη δέσμευση του κ. Βίτσα για την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι της Κω, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο στις 24 Μαρτίου και επισημαίνει:

Θεωρώ ότι μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά σας που θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη, θα ήταν να προχωρήσετε στην άμεση ανάκληση του σχετικού ΦΕΚ και περιμένω να ενημερωθώ για τις ενέργειές σας.”

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει προς τον κ. Βίτσα:

Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να συμμετέχω σε μικροπολιτικά παιχνίδια ούτε φυσικά υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση από την πλευρά μου.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βγει η Κως, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έξω από τον χάρτη των hot spot και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση και η μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε στην Τουρκία, μέσω των επαναπροωθήσεων οι οποίες είναι ελάχιστες και αυτό οφείλει να σας προβληματίσει.”

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής του Δημάρχου προς τον κ. Βίτσα:

Αξιότιμο Κύριο

Δημήτρη Βίτσα

Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Κύριε Υπουργέ

Διάβασα την επιστολή που είχατε την καλοσύνη να μου αποστείλετε με μεγάλη προσοχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εύλογη η ανησυχία που μας διακατέχει, με δεδομένη πλέον τη μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τη Γερμανία ή και άλλες χώρες προς την Ελλάδα.

Η ανησυχία αυτή είναι δικαιολογημένη, αν σκεφτούμε τι έγινε κατά το πρόσφατο παρελθόν και πως τα hot spot, από χώροι καταγραφής και 48ωρης παραμονής, μετατράπηκαν σε μόνιμες δομές και τα νησιά έγιναν χώροι εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Προσωπικά το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να συμμετέχω σε μικροπολιτικά παιχνίδια ούτε φυσικά υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση από την πλευρά μου.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βγει η Κως, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έξω από τον χάρτη των hot spot και να ξεκινήσει η αποσυμφόρηση και η μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων είτε στην ηπειρωτική χώρα είτε στην Τουρκία, μέσω των επαναπροωθήσεων οι οποίες είναι ελάχιστες και αυτό οφείλει να σας προβληματίσει.

Κρατώ τη δέσμευσή σας ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που θα επιστραφούν στην Ελλάδα και περιμένω η δέσμευση αυτή να τηρηθεί.

Να σας υπενθυμίσω ότι ο προκάτοχος σας, ο κ. Μουζάλας, είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στην Κω παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας. Και οι διαβεβαιώσεις αυτές όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά καταπατήθηκαν, το hot spot της Κω γέμισε με ανθρώπους που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας.

Θέλω να σας υπενθυμίσω επίσης τη δέσμευσή σας για την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι της Κω, κατά τη συνάντηση μας στις 24 Μαρτίου. Έκτοτε έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες.

Θεωρώ ότι μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά σας που θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη, θα ήταν να προχωρήσετε στην άμεση ανάκληση του σχετικού ΦΕΚ και περιμένω να ενημερωθώ για τις ενέργειές σας.

Κύριε Υπουργέ

Η ανησυχία όλων μας μπροστά στο ενδεχόμενο να μετατραπούν όχι μόνο τα νησιά μας αλλά και η χώρα σε μια μόνιμη αποθήκη ανθρώπων, είναι εύλογη.

Πηγάζει από τα εξής γεγονότα:

α) Από τον ανεπιβεβαίωτο αριθμό αυτών που θα επιστραφούν στην Ελλάδα.

β) Από την ουσιαστική κατάργηση της μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες όσων βρίσκονται στην Ελλάδα, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε γιατί πολύ απλά οι άλλες χώρες δεν τους δέχονται.

γ) Από τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, που δεν γίνονται…

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Απειλείται η κοινωνική συνοχή, η εικόνα τους ως τουριστικού προορισμού ενώ αποτελούν και ευαίσθητο εθνικό χώρο.

Είναι πολύ εύκολο για κάποιους από την Αθήνα να κουνάνε το δάχτυλο στα νησιά που σηκώνουν αυτό το τεράστιο βάρος και να μας κάνουν υποδείξεις, ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα είναι μακριά τους και δεν τους αγγίζει προς το παρόν.

Γιώργος Κυρίτσης

Δήμαρχος Κω

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο πιο ανίκανος δήμαρχος επειδή δεν έχει να δείξει τίποτα καλό για το μέλλον του νησιού μας γυρίζει γύρω γύρω από τον κακό εαυτό του

    • ΨΕΥΤΗΣ, ΨΕΥΤΗΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ σαν τον χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ, σε λίγο θα αρχίσουν να επιστρέφουν οι ΛΑΘΡΟ στον τόπο καταγραφής..

      Τελευταίες εμφανίσεις του Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου που ψήφισε στα τέσσερα όλα τα μνημονιακά αντεργατικά μέτρα και ΦΠΑ 24 % στα νησάκια της παραμεθορίου αλλά δεν έχει κότσια να παραιτηθεί όπως υποσχέθηκε όταν τον στρίμωξαν στην Μπέλα Βιστα… Μέτρια ανθρωπάκια που πουλώντας ψέματα και λαϊκισμό κατάφεραν να γλύφουν το κρατικό παραδάκι που τους ξελάσπωσε.. Πάντως δεν είναι αχάριστος, θυμάται τις απευθείας αναθέσεις μελετών από τον Καΐσερλη που την ξεπλήρωναν με πολιτική αλληλοϋποστήριξη για καρέκλα και φράγκα… ΓΙΑΛΑΤΖΙ αριστεροί που κάθονται δίπλα του με μεγάλες αριστερές τσέπες…

    • Τώρα πήρε χαμπάρι ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ και οι σουβλακομάχοι, εδώ και έναν μήνα το φωνάζω άρχισε η επέκταση του στρατοπέδου ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ;;;

      Χώροι διαμορφώθηκαν, νέες σκηνές είναι έτοιμες και περιμένουν την επιστροφή των επικίνδυνων ΛΑΘΡΟ που η ΜΕΡΚΕΛ θα μας στείλει πακέτο… Κάντε προμήθειες σουβλακιών και ετοιμαστείτε για την υποδοχή 500 που θα έρθουν με πτήσεις της Ryan Air…

  2. Κυριτση η Ρουφα περυσι σου ελεγε να παρει αποφαση το δημοτικο συμβουλιο για το ΦΕΚ.Να εχει ο δημος φωνή,εσυ παλι το μπαλακι το πετας αλλου.

  3. 50000 τουρίστες από παντού κ όμως τα μαγαζιά άδεια ,η πόλη στοιχειωμένη,..που είναι η Κως που εσφιζε από ζωή πρωί βράδυ;που είναι ο 3ος Τουριστικός προορισμός;εκτός αν το χόρτο έγινε τοπικο προϊόν,με ονομασία προέλευσης..

    • Παντως φιλε μου οσοι ξενοδοχοι εχουν παρει θεσεις παρκινγκ μπροστα στα ξενοδοχεια τους λενε πως το νησι παει με ρυθμους πυραυλου.Μονο εσυ τα βλέπεις αυτά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ