Ο Δήμος Κω στηρίζει και ενισχύει Startup επιχειρήσεις – Mια πρωτοποριακή ιδέα περνάει στη φάση της εφαρμογής

12
798

ΘΕΜΑ : “Ο Δήμος Κω στηρίζει και ενισχύει Startup επιχειρήσεις – Mια πρωτοποριακή ιδέα περνάει στη φάση της εφαρμογής”

Την παρουσίαση της πρότασης για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας Startup επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία, έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης κατά τη διάρκεια της βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν στο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις.

Η πρόταση του Δημάρχου περιλαμβάνει:

1. Στέγαση αυτών των νεοφυών επιχειρήσεων σε εγκαταστάσεις που προάγουν την επιχειρηματικότητα και τις συνέργειες μεταξύ των φιλοξενούμενων σχημάτων. Ο χώρος αυτός που θα εξυπηρετεί τις υπηρεσίες της Θερμοκοιτίδας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ως Co-working space σε πολίτες – επισκέπτες του νησιού. Στο χώρο αυτό θα παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες internet και τηλεφωνίας σε ομάδες πολίτες που θα τις χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς.

2. Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων (όπως ενδεικτικά ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, κ.ά.)

3. Εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης και μεντόρων.

4. Ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

5. Συντονισμό και εσωτερική αξιολόγηση της πορείας των επιχειρηματικών ομάδων, με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας τους και την απρόσκοπτη επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων.

Στόχος του Δήμου Κω είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στο νησί από φοιτητές και νέους ανθρώπους, που θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ιδέες τους αλλά και να διεκδικήσουν πηγές χρηματοδότησης και να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης, σε δήλωσή του, επισημαίνει:

Η Κως επενδύει στην καινοτομία και δίνει διέξοδο και προοπτική σε νέους ανθρώπους του νησιού να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν Startup επιχειρήσεις σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Ο Δήμος Κω θα αναλάβει να διαθέσει το χώρο στέγασης και φιλοξενίας, διαμορφώνοντας και τις κατάλληλες υποδομές.

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα καλύτερα μυαλά της Κω, στους νέους ανθρώπους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.”

Το πλαίσιο υλοποίησης και εφαρμογής αυτής της ιδέας θα βασίζεται σε εσωτερικό κανονισμό και θα μπορεί να αξιολογεί τις ομάδες σε 4 φάσεις

ΦΑΣΗ Α’: Κατάθεση προτάσεων και ιδεών.

ΦΑΣΗ Β’: Πρόγραμμα Προ-επώασης (pre-incubation), διάρκειας 3-4 εβδομάδων: εντός του συγκεκριμένου Προγράμματος, οι επιχειρηματικές ομάδες λαμβάνουν τις προβλεπόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας, καθώς και εστιασμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εφικτότητα της επιχειρηματικής τους ιδέας (proof-of-concept).

ΦΑΣΗ Γ’: Πρόγραμμα Εκκόλαψης (incubation), διάρκειας 6 μηνών: η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος Προ-επώασης επιτρέπει στις επιχειρηματικές ομάδες να εστιάσουν στην ενίσχυση της εμπορευσιμότητας της επιχειρηματικής τους ιδέας.

ΦΑΣΗ Δ’: Πρόγραμμα Δικτύωσης (networking) – επιβράβευσης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι ωραία που είναι τα λόγια. Έχει πάει κανένας σας στο εξωτερικό να δει πως δουλεύουν αυτές οι δομές; Τι οργάνωση χρειάζεται και τι κόστος έχει;

  2. Οι προηγμένες πόλεις χρησιμοποιούν τις εξελίξεις και τις νέες αντιλήψεις χέρι-χέρι με τις ήδη υπάρχουσες.
    Πρώτο για να αλληλοβοηθηθούν (τεχνογνωσία, εμπειρία και οχι μόνο)
    Δεύτερο για να μήν δημιουργούνται εμφύλιοι εργασιακού τύπου δυο ταχυτήτων
    και τρίτο, για την εναρμόνιση τής πόλης με το νέο γίγνεσθαι (δεν υστερούμε πουθενά…)
    Εύχομαι να πετύχετε γιατί είναι πλέον μονόδρομος και όχι μια περίπτωση απλώς.
    Κλείνοντας, θα μπορούσατε να ρωτήσετε και τους σχετικούς πολίτες πρίν προβείτε σε πράξεις.
    ΥΓ: «τα καλύτερα μυαλά» μήπως να ζητήσετε συγγνώμη για την έκφραση, μιας και βρίζετε πλήθος εργαζομένων σε ταπεινές εργασίες τού Δήμου πχ;

  3. Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα. Η Κως με τα δεδομένα εμπόδια που έχει στην επιχειρηματικότητα (εξάρτηση από τον τουρισμό εποχικά, απόσταση από τα κέντρα κοκ) πρέπει να επενδύσει στην τεχνολογία και η δημιουργία Incubator είναι μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ιδεά που πρέπει να γίνει η πράξη και αυτό είναι άλλη κουβέντα αφού από την δημοτική αρχή (και άλλες πιο πριν) έχουμε δει πολλές πρωτοπόρες ιδέες και λίγες πράξεις….

      • Το αν πήραν την ιδέα από αλλού η Όχι τι σημασία εχει; λες και όλα αυτά είναι αυτόφωτα. Σημασία έχει να γίνει κάτι καλό και να σου πω την αλήθεια επειδή είναι κάτι προχωρημένο θα προτιμούσα να αντιγράψουν κάτι επιτυχημένο η έστω δοκιμασμένο αλλού παρά να προσπαθούν να δημιουργήσουν από το πουθενά. Το πρόβλημα δεν ειναιβαυτο. Το πρόβλημα είναι αν θα υλοποιηθεί ποτέ η θα μείνει….προεκλογικη εξαγγελία,

        • Το πρόβλημα δεν είναι εάν αντέγραφαν την ιδέα ,το πρόβλημα είναι ότι απλώς αντέγραψαν το κείμενο για φτηνούς επικοινωνιακούς λόγους και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν.

  4. να ειναι καλα οι εργολαβοι ,οι απευθειας αναθεσεις,τα τρενακια,τα αγαλματα,τα συντριβανια,οι πλατειες λεωφορεια κλιματιστικα………………………………………………………………………..

  5. Χαχαχαχα δεν εχει ιδεα ο ανθρωπος τι παει να πει startup χαχαχα.Αστο ρε Κυριτση δεν σε σωζει τιποτα πια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ