Λαϊκή Συσπείρωση για τέλη & τεχνικό πρόγραμμα: Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%, ώστε ο δημόσιος κορβανάς να έχει χρήματα

4
170

 

Ανταποδοτικά Τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα 2017

Τόσο οι γραπτές όσο και οι προφορικές τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής το τελευταίο διάστημα προετοιμασίας της σημερινής συζήτησης θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου προετοίμαζε την τελική σας πρόταση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί σωστό ,παρά την σημερινή απουσία από την συνεδρίαση του οργάνου, να κοινοποιήσει σε σας όσο και στους συνδημότες πολύ επιγραμματικά τους λόγους που επιμένει να καταψηφίζει τις προτάσεις για Τεχνικά Εργα για το 2017 όσο και τις προτάσεις για τα Τέλη.

Οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και για τα δύο ζητήματα είναι αναμενόμενες αφού

-δεν έχει αλλάξει και δεν θέλει να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι αφού συμφωνεί με τους γενικότερους δημοσιονομικούς στόχους, την στρατηγική επιλογή παραμονής και υπακοής στους κανόνες της Ε.Ε τότε δεν μπορεί παρά να εφαρμόζει απαρέγκλιτα ,με διαχειριστικές ίσως διαφορές, την ίδια πολιτική που μοιράζει την φτώχεια σε περισσότερους και ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος του εισόδηματος ή έργων λαϊκής ανάπτυξης

Είμαστε βέβαιοι ότι όσο θα δυσκολεύουν και θα στενεύουν τα οικονομικά δεδομένα,τόσο αυτή η αντιλαϊκή τοποθέτηση θα γίνεται ξεκάθαρη στο λαό της Κω,ο οποίος και σήμερα είναι δυσαρεστημένος,απογοητευμένος όσο και υποψιασμένος.! Άλλωστε δεν έγιναν θετικές ανατροπές και αλλαγές στην καθημερινότητα του,για το οποίο ευθύνεται και η Δημοτική Αρχή.

Κανόνας που εφαρμόζετε είναι τέλη και φόροι στην πλειοψηφία των κατοίκων δηλ στον λαό που δεινοπαθεί να βγάλει την ημέρα και απαλλαγή με διάφορους τρόπους στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τι εννοούμε:Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζεται ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων

Η εμφανιζόμενη αύξηση των Τελών Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας για τα ξενοδοχεία δεν αποτελεί αύξηση αφού με βάση τη νομοθεσία ,την οποία εφαρμόζετε, αυτά καταβάλλονται εποχικά,ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται παρά την οικονομική δυσχέρεια όχι μόνο τα δημοτικά τέλη και φόρους ,αλλά και αυτά που τους επιβάλλονται από την κυβέρνηση που ο Δήμος Κω καμία σθεναρή αντίρρηση ή αντίδραση δεν εξέφρασε.

Αυξάνεται ο συντελεστής σε μικρές επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια,σνακ,σουβλατζίδικα που η Δημοτική Αρχή αποκαλεί ως μικρομεσαίους ,την ραχοκοκαλιά της οικονομίας κ.α ,που δεινοπαθούν από τον ανταγωνισμό της μεγάλης ξενοδοχείας( και έτσι είναι) σε αντίθεση με τον συντελεστή των δωματίων των ξενοδοχείων που είναι μικρότερος κατά το ήμισυ.

Εξομοιώνονται τα ξενοδοχεία με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ακόμη και στο τέλος παρεπιδημούντων.

Διατηρείται τον ΤΑΠ,χαράτσι που λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα.

Η διατήρηση των υπολοίπων τελών στα ίδια υψηλά ποσοστά όταν όλοι οι συντελεστές φορολόγησης και εξόδων ανεβαίνουν για την λαϊκή οικογένεια δεν είναι κατόρθωμα.

Είναι επιβάρυνση που επιτείνει την λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί απαράδεκτο και επικίνδυνο , να δικαιολογείτε τις αντιλαϊκές αυτές αποφάσεις σας με την ανάγκη πληρωμής των εργαζομένων που εργάζονται με σύμβαση ή με απόδοση ενός μέρους από αυτούς τους φόρους προκειμένου να εκτελεστούν κάποια έργα όπως ο ΤΑΠ απόδοση 1:6 για την σχολική στέγη.

Αυτό προσπαθείτε να κρύψετε είναι ότι έχετε παραιτηθεί από την διεκδίκηση πόρων σημερινών και χθεσινών από την κυβέρνηση ,γιατί συμφωνείτε ότι πρέπει να συνδράμετε και σεις στην ολοκλήρωση του έργου της για πλεόνασμα που θα δοθεί ως ζεστό χρήμα στους ντόπιους ή ξένους επιχειρηματίες με την μορφή επιδοτήσεων,φοροαπαλλαγών,εργολαβιών .

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αποδέχεται την αύξηση της ανταποδοτικότηταςτα τέλη και τους φόρους για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματατην διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕΔήμων

Δε συντασσόμαστε με τις κατευθύνσεις του «Καλλικράτη», του ευρωμονόδρομου, που διαμορφώνουν τους Δήμους σε ένα ακόμη αντιλαϊκό κρατικό μηχανισμό  ενάντια στις λαϊκές ανάγκες

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα, τα μικρομάγαζα σε βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων, των αλυσίδων surer market, των τραπεζών. Απαλλαγή των άνεργων νοικοκυριών από τα τέλη, των νέων μικρομάγαζων για ένα χρόνο ώστε να πάρουν ανάσα,

Καμία πιστοποίηση οφειλών για δημοτικά τέλη στην εφορία για εισοδήματα μέχρι 25χιλιαδες ευρώ

Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (Βρεφικοί – Παιδικοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κ.λπ.) με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρη στελέχωσή τους .

Αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την διεύρυνση και στήριξη των δημόσιων κοινωνικών δομών .

Ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Γι’ αυτό εναντιωθήκαμε στις απολύσεις μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης. Γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων που δουλεύουν στους δήμους μας

Προτείνουμε για τους φόρους που επιβάλλονται από κυβέρνηση και για τους τοπικούς φόρους, καλώντας εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες μαζί να διεκδικήσουμε:

Κατάργηση του φόρου Ζύθου, του φόρου μεταβίβασης της α΄ κατοικίας, όλων των εισφορών που σχετίζονται με δημοτικά έργα, με ένταξη σχεδίου πόλης

Κατάργηση του τέλους 0,5% επί των ακαθάριστων στις μικρές επιχειρήσεις

Αύξηση στα τέλη διαφήμισης

Κατάργηση του ΤΑΠ και ταυτόχρονη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Όσο για τις προτάσεις των Τεχνικών Έργων είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο κομμάτι τους αφορά συνεχιζόμενα έργα. Ένας φαύλος κύκλος έργων, ώστε από χρονιά σε χρονιά να εγγράφονται ξανά και ξανά τα έργα και μάλιστα τα υπόλοιπά τους να παρουσιάζονται και ως νέα έργα και σε τελική ανάλυση να μη μπορείς να βγάλεις άκρη

Ενώ τον πρώτο καιρό που ανέλαβε η σημερινή Αρχή πρόβαλε την πρόθεσή της να μην περιοριστεί σε έργα οδοποιίας και φωτισμού τελικά η πλειοψηφία είναι τέτοια έργα τα οποία μάλιστα γίνονται σε τόσο αργούς ρυθμούς λες και το ασφαλτομιγμα εμπεριέχει ψήγματα χρυσού..

Αυτή είναι η κατάντια που μας έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,την οποία η Δημοτική Αρχή ουσιαστικά αποδέχεται χωρίς να φαίνεται ότι οι υπόλοιποι συνδυασμοί του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσαν να διαφέρουν ουσιαστικά .

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν διέκρινε κάποια πρόταση που να παρουσιάζει ελπίδα ανακούφισης και πραγματικής ανάπτυξης. Κανένα έργο δεν συνδυάζεται με αιτήματα και προοπτική,με κριτήριο η πλειοψηφία του λαού της Κω να εργασθεί,να δημιουργήσει,να προστατευτεί και να προοδεύσει.

Ακόμη και η επίκληση σε κάποια έργα Αντιπλημμυρικά γίνεται αποσπασματικά έτσι ώστε να θεωρείται «γέμισμα κενών».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα προσπαθεί να διαχειριστεί την φτώχεια του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλες οι πολιτικέ δυνάμεις-πλην ΚΚΕ- προκειμένου να λειτουργούν οι τράπεζες,οι χρηματιστές οι μεγαλοεξονοδόχοι,μεγαλέμποροι κτλ

Με αυτόν τον τρόπο σε συνδυασμό βέβαια με τις αυξήσεις των Τελών και Φόρων των λαϊκών στρωμάτων αφού είναι ο πόρος που παραμένει για σας διαθέσιμος, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να είναι συνένοχη στην φτωχοποίηση όχι μόνο των δημοτών αλλά και του ίδιου του Δήμου.

Έργα που εκφράζουν λαϊκές ανάγκες είναι στα άχρηστα αφού προτιμάτε να συγκρίνετε τις ανάγκες των τραπεζών με αυτές των λαϊκών νοικοκυριών.

Και μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται ποιος είναι ο νικητής.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση «οδηγός» σύνταξης διεκδικούμε να είναι οι ανάγκες των κατοίκων και όχι το Παρατηρητήριο.

Οι άξονες που θα μπορούσαν να ιεραρχηθούν είναι:

Αγροτική ανάπτυξη

Εκπαιδευτική πολιτική

Υγεία – Πρόνοια

Αντιπλημμυρική – αντισεισμική θωράκιση και

Πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων ενιαία, που θα ενισχύει τις πολιτιστικές υποδομές , σε όλα τα χωριά και δε θα ανακατανέμει τη φτώχεια και τη μιζέρια.

Αυτά που μοιάζουν να είναι ακατόρθωτα να γίνουν σύμφωνα με τα κριτήρια της Δημοτικής Αρχής και των άλλων συνδυασμών, η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν αρκεί να οργανωθούν τέτοιοι αγώνες διεκδίκησης ώστε ο λαός με την δική του παρέμβαση γυρίσει στους υπαίτιους τα ψίχουλα που του πετούν από το δικό του αρπαγμένο ιδρώτα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω όχι μόνο θα καταψήφιζε τα θέματα αυτά αλλά καλεί και τους κατοίκους της Κω με τον αγώνα τους να τα καταψηφίσουν στην πράξη και να διεκδικήσουν και από τον Δήμο όσο και από την κυβέρνηση

  • πάγια και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • τα παρακρατημένα χρήματα στο Δήμο μας.

  • να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%, ώστε ο δημόσιος κορβανάς να έχει χρήματα.Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση της φορολογίας στα είδη πολυτελείας.

  • Διεκδικούμε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών,αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κυρια μακρη τωρα που κλεινουν οι επιχειρησεις λογω υπερμετρης φορολογιας που θα εργαζονται

    οι υπαλληλοι;θα πανε μεταναστες; και την θεση τους θα παρουν οι εισαγωμενοι σκλαβοι πακιστανοι;με 200 ευρω τον μηνα;αυτο λετε;

  2. ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ.ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ 10.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ.2.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΛΠ.ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;

  3. Αφιέρωμα στον φάκελο κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων του γνωστού ποιητή της σταλινοσύνης –κι όχι της Ρωμιοσύνης- Ρίτσο, είχε η φυλλάδα των Ιών, υπό τον… ηρωικό τίτλο «Γιάννης Ρίτσος: Δεν υπογράφω, είμαι κομμουνιστής».
    Βέβαια, όποιος διαβάσει και το περιεχόμενο θα διαπιστώσει ότι η αλήθεια δεν είναι τόσο… ηρωική, καθώς ο «ήρωας» που «δεν υπογράφει» και τα ρέστα, είχε υπογράψει φαρδιά-πλατιά δήλωση μετανοίας το 1939, κι έτσι αποχαρακτηρίστηκε από κομμουνιστής.
    Φτάνοντας στην κατοχική περίοδο, διαπιστώνουμε ότι ο «ήρωας» δεν είχε βγει στο κλαρί, απολαμβάνοντας την θαλπωρή του σπιτιού του:
    «Επί κατοχής έδρασεν κυρίως δια της προπαγάνδας και δια της δημοσιεύσεως βιβλίων και ποιημάτων κομμουνιστικού περιεχομένου».

  4. Κατά την περίοδο της «επάρατης χούντας», τον πήγαν ένα χρόνο εξορία στην Γυάρο και εν συνεχεία κατοίκησε στην Σάμο, υπό καθεστώς «επιτήρησης» – δεν μπορούσε να φύγει από το νησί. Το 1970, ήρθη το μέτρο της επιτήρησης, ο «ήρωας» εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και μέχρι την πτώση του καθεστώτος της 21ης Απριλίου δεν τον ενόχλησε κανείς…
    Κρίσιμο ερώτημα: σίγουρα η φυλλάδα των Ιών έχει πρόσβαση και στον υπόλοιπο φάκελο του λεγάμενου, αυτόν που δεν αφορά τα κοινωνικά και πολιτικά του φρονήματα, αλλά τον γενικότερο βίο και την πολιτεία του. Γιατί άραγε τον κρύβει; Μήπως γιατί υπάρχει εκεί μέσα καταγεγραμμένο κάποιο προσωπικό… μυστικό, που δεν πρέπει με τίποτα να μαθευτεί;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ