Ν. Κανταρζής: Στην κρίση ο πολίτης απαιτεί ΣΥΝΘΕΣΗ, όχι ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

14
292

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Π.Ε.Ε.

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΘΕΣΗ , ΟΧΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

Όποια κι αν είναι η Δημοτική Αρχή ενός τόπου , η επιτυχία της ή η αποτυχία της αντανακλά και επηρεάζει τον ίδιο τον τόπο και τους πολίτες του.

Το ΠΕΕ του 2017 , έρχεται προς ψήφιση εν μέσω μιάς δύσκολης οικονομικά περιόδου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία γενικότερα!

Έχει πλέον γίνει σαφές στο σύνολο των πολιτών ότι υπάρχει συρρίκνωση στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης , καθώς και ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό , όχι με δική μας ευθύνη!

Παρόλα αυτά , θεωρώ ότι το πρόγραμμα των έργων που προτείνουμε είναι το πληρέστερο δυνατόν , δεδομένων των συνθηκών , και δίκαια κατανεμημένο επίσης στις χωρικές ενότητες του νησιού.

Και μάλιστα ξεπερνώντας τη θέση της μειοψηφίας των προηγούμενων δύο χρόνων , ότι τα έργα και ο προϋπολογισμός θα πρέπει να προκύπτουν μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες , φέτος θεωρώ ότι αυτό το εξαντλήσαμε και στα χωριά και στην πόλη με τις λαϊκές συνελεύσεις , αλλά και με την συνεδρίαση τις Επιτροπής Διαβούλευσης του νησιού μας!

Δυστυχώς κύριε πρόεδρε , τα λέω αυτά διότι δεν έχει κανείς μας καμιά αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι της μειοψηφίας θα καταψηφίσουν το Π.Ε.Ε. , όπως άλλωστε και τον Π/Υ για το 2009 , ακόμα και αν η Δημοτική Αρχή ανακάλυπτε τη μαγική συνταγή επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο!

Και αυτό γιατί όλοι θεωρούμε ότι , ακόμα και αναίτια , πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας με άρνηση στα πάντα!

Αγαπητοί συνάδελφοι , είμαστε μια μικρή κοινωνία.

Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία , αλλά και τις αδυναμίες μας!

Στην κρίσιμη για όλους περίοδο που διανύουμε , νομίζω ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προωθήσουμε τις λύσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ στις οποίες συμφωνούμε!

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΉ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΟΥΜΕ!

Έχουμε στα χέρια μας ένα κορυφαίο συγκριτικό πλεονέκτημα. Ποιό είναι αυτό?

ΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!

Ποιος άλλος τόπος έχει την παγκόσμια μοναδικότητα της γενέτειρας του πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης?

Διαχειριζόμαστε ένα νησί – σταυροδρόμι πολιτισμών , με προσωπικότητα και ιστορία με δίκτυα Αρχαιολογικών χώρων , με ανθρώπους ικανούς και έμπειρους.

με άριστη πολεοδομική δομή , , πεζοδρόμων , ποδηλατοδρόμων , πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού , με Αρχιτεκτονική κληρονομιά , με βιότοπους και Ιαματικές πηγές , με οργανωμένη Μαρίνα και λιμάνια , αεροδρόμιο , χωριά με ζωντανές τις παραδόσεις , μοναδικές παραλίες , ορεινό όγκο και παραδοσιακούς οικισμούς , μονοπάτια και εκκλησάκια άριστες ξενοδοχειακές μονάδες , γαστρονομία , κρασιά και τόσα ακόμα που μπορούμε να απαριθμήσουμε! ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ!

Και όμως αυτό το μοναδικό νησί διέρχεται μια άνευ προηγουμένου κρίση.

Βεβαίως και μας επηρέασε το μεταναστευτικό , ένα παγκόσμιο πρόβλημα που ήρθε στην πόρτα μας , όμως ούτε και σε αυτό έχουμε ΕΝΙΑΙΑ ΘΕΣΗ!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που χρειάζεται σωστή διαχείριση.

Έχουμε στην αποκλειστική μας ευθύνη να διαχειριστούμε τα προβλήματα του νησιού και να δώσουμε λύσεις .

Γιατί ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ!

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ , ΑΠΡΟΣΩΠΟ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΦΤΙΑΣΙΔΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΙ».

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στόχος μας κοινός θα πρέπει να γίνει ,το νησί μας να περάσει μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό που να συμφιλιώνει την καθημερινή ζωή με το χώρο εργασίας , την οικονομική δραστηριότητα με την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Να επιδιώξουμε , το νησί μας να παρουσιάζει ένα περιβάλλον που να ενισχύει την οικονομική δραστηριότητα και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών στην καθημερινή ζωή και λειτουργία της και όχι να τους απομακρύνει κουράζοντάς τους.

Και αυτός πρέπει να είναι ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ , και σε αυτό το στόχο δεν υπάρχουν αντίπαλοι!

Επιβάλλονται οι συμμαχίες και η συναίνεση!

Δεν θα αντιπαλέψουμε τους εμπλεκόμενους!

Αντίθετα είμαστε σίγουροι ότι , στο στόχο αυτό επιβάλλεται να έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και τις παραγωγικές τάξεις του τόπου μας!

Ενός τόπου που θα συνδυάζει , συνθήκες κοινωνικής συνοχής , οικονομικής ανάπτυξης , ανταγωνιστικότητας , καινοτομίας , διοικητικής αυτοδυναμίας , πολιτιστικής συνεργασίας και ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών!

Αυτό είναι και το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε και είναι απαίτηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑ , ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ!

Νίκος Κανταρζής

Δημοτικός Σύμβουλος

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • ….Ας παραιτηθεί για να τον στηρίξω! Δυο ποδια σε δυο βαρκες και οπου φυσαει το αερακι ο Νικόλας μας.

  1. Κυριοι Καθηγηται του Λαικισμου την προηγουμενη Δημοτικη Περιοδο Συνθετατε η Αποδομομουσατε; για πειτε μας

  2. μιλάς σα να μην έχεις παρελθόν. Σα να είσαι πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Επειδή σε βαρεθήκαμε 25 χρόνια να πολιτικο – θεωρητικολογείς είσαι απόλυτα αναξιόπιστος

  3. ΑΥΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΑΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ. Ο ΚΟΣ ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . ΑΠΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ