«Το Χάνι αλλάζει όψη. Μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο λαογραφικό μουσείο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας» (ΦΩΤΟ)

3
483

ΜΙΧ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Το Χάνι αλλάζει όψη. Μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο λαογραφικό μουσείο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.”

Ένα σημαντικό έργο για τον πολιτισμό του νησιού, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης με την υποβολή του για χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLLD – LEADER.

Πρόκειται για την Προμήθεια εξοπλισμού νέας τεχνολογίας για την οργάνωση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου στο κτιριακό συγκρότημα «ΧΑΝΙ» στην πόλη της Κω. Το έργο έχει προϋπολογισμό 405.000 € (324.000 € από χρηματοδότηση και 81.000 € από ίδιους πόρους).

Η πρόταση, που προετοίμασε για τη χρήση του κτιριακού συγκροτήματος ως Λαογραφικού Μουσείου ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος περιλαμβάνει:

-Στο ισόγειο κτίριο επιφάνειας 210,00 τ.μ. θα εγκατασταθεί η μόνιμη έκθεση.

-Στο ισόγειο βοηθητικό κτίσμα, δεξιά του εισερχόμενου στην κεντρική είσοδο του συγκροτήματος, επιφάνειας 26,00 τ.μ. θα διαμορφωθεί γραφείο πληροφοριών και πωλητήριο.

-Στο διώροφο κτίσμα αντιδιαμετρικά της εισόδου θα εγκατασταθεί γραφείο διοίκησης στο ισόγειο και λαογραφικό αρχείο στον όροφο.

-Στο ισόγειο βοηθητικό κτίσμα στα νοτιοδυτικά του συγκροτήματος, επιφάνειας 35,85 τ.μ. θα στεγαστεί το καφενείο.

Προβλέπεται η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων όπως παραγωγή CD, κόμβων στο διαδίκτυο, ίδρυση βιοτεχνικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων (ψηφιδωτό – αγιογραφία – κεραμική κ.α), προστασία και ανάδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων (ξυλοτεχνία, λιθοξοική, αγγειοπλαστική, κεραμική, σιδηρουργία κ.α) και η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επίσης θα κατασκευαστούν μόνιμες εκθεσιακές εγκαταστάσεις με την προμήθεια εντοιχισμένων και επιδαπέδιων προθηκών για τα εκθέματα και εγκατάσταση νέου δικτύου για τον ειδικό εκθεσιακό φωτισμό.

Ουσιαστικά το Χάνι αλλάζει όψη, γίνεται ένας ζωντανός τόπος γνωριμίας με τον πολιτισμό της Κω.

Το νησί μας αλλάζει και προχωρά μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απο αυτα που λετε δεν εινα εφικτα! η καθε εκθεση εχει διαφορετικες αναγκες, πως ειναι δυνατον να τα προβλεψεται ολα?? προσωπικο εξειδικευμενο υπάρχει? τα παραδοσιακα επεγγελματα απο ποιους θα γινονται ολα αυτα που λετε, εχετε βρει τους καταληλους ανθρωπους? θα ειναι εκει εμμισθοι ? και πολλα ακομα που νομιζω δεν τα εχετε προβλεψει και αρκετα χρηματα θα πανε αδικα και θα ρημαζουν μηχανηματα, επιπλα κια διαφορα υλικα που θα προμηθευτειτε!!

  2. Ας περαστούν με ένα βερνίκι τα ξύλα της πέργκολας στην είσοδο! Χρόνια τώρα τα βλέπω να έχουν μισοσαπίσει. Άσχημο θέαμα. Και λιγότερο θα στοιχίσει από το να φτιαχτούν άλλα καινούργια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ