Αποκατάσταση της βλάβης στη γεώτρηση που προκάλεσε τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στην Αντιμάχεια-Αποκαλύφθηκε παράνομη υδροληψία

10
1276

ΘΕΜΑ : “Αποκατάσταση της βλάβης στη γεώτρηση που προκάλεσε τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στην Αντιμάχεια-Αποκαλύφθηκε παράνομη υδροληψία.”

Τις ημέρες Τετάρτη 8/8 και Πέμπτη 9/8 παρατηρήθηκαν θολερότητα και ιζήματα σε κάποια σημεία του δικτύου ύδρευσης στην Αντιμάχεια.

Τα προβλήματα αυτά οφείλονταν σε βλάβη σε μια από τις γεωτρήσεις από τις οποίες αντλείται νερό για τις δεξαμενές του Υδατόπυργου και του Κάστρου της Δ.Κ. Αντιμάχειας.

Η βλάβη επισκευάστηκε ήδη από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και ακολούθησε καθαρισμός των δικτύων με άνοιγμα των 18 βανών καθαρισμού που βρίσκονται στις απολήξεις των δικτύων.

Σήμερα Παρασκευή έγινε εκ νέου καθαρισμός των δικτύων με άνοιγμα των τερματικών βανών όπου διαπιστώθηκε ότι το χρώμα και η διαύγεια του παρεχόμενου ύδατος βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ταυτόχρονα ελήφθησαν δείγματα για αναλύσεις.

Επίσης κατά τον καθαρισμό των τερματικών βανών διαπιστώθηκε ότι σε 2 από αυτές γίνεται παράνομη υδροληψία. Σε αυτό το γεγονός οφείλεται και η πτώση πίεσης στις συγκεκριμένες γραμμές του δικτύου.

Οι συγκεκριμένες βάνες σφραγίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα πτώσης πίεσης.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι ότι η ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού είναι διαρκής.

Υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης αφού στο νησί βρίσκεται περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη χρονιά ενώ το 2018 είναι μια χρονιά λειψυδρίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ.ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ.ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΛΥΡΑ.

  2. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την κινητοποίηση. Ας με συγχωρήσει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω ομως εκτιμώ οτι η ανακοίνωση ειναι ελλιπής. Δε γίνεται αναφορά σε δυο βασικά στοιχεία:
    1) για έκπτωση στα τιμολόγια του νερού των πολιτών της Αντιμάχειας, ως αποζημίωση, καθώς θα κληθούμε να πληρώσουμε μια ανύπαρκτη παροχή για αρκετές ημέρες.
    2) δε βλέπω καμία αναφορά για παραπομπή του ενόχου για την παράνομη υδροληψία στη Δικαιοσύνη. Εκτιμώ οτι σίγουρα θα θυμάστε τη λειτουργία δικαστηρίων στην ίδια την πόλη της Κω.
    Και πάλι ευχαριστούμε!!

  3. οκ να δεχτώ ότι έτσι έγινε στην Αντιμάχεια! Στην Καρδάμαινα τι έχει γίνει και το νερό είναι κίτρινο και με σχεδόν μηδενική πίεση?!
    και τα λέει και μια χαρά ο Ε.Ο. έκπτωση για το απαράδεκτο αυτό νερό???Τιμωρία στους ενόχους????
    Κάπου βρωμάει πάλι η δουλειά!! Κάποιος πάλι μας κοροϊδεύει!!!

  4. Κύριε Δήμαρχε.
    Επειδή γνωριζόμαστε αρκετά καλά σε παρακαλώ να σταματήσεις τον πρόεδρο της ύδρευσης να γράφει τέτοιες ανακοινώσεις διότι περαν του οτι είναι γελοίες προσβάλουν την νοημοσύνη των αντιμαχειτών και θα έχει σαν αποτέλεσμα να την πληρώσεις εσύ χωρίς να φταις σε τίποτε.
    Σου αναφέρω λοιπόν οτι σε μερικά σημεία στην αντιμάχεια υπάρχουν βάνες όπου οι αγρότες και όχι μόνο γεμίζουν τα βυτία τους και ποτίζουν τα ζώα τους. Τέτοια σημεία είναι και αυτά που υποτίθεται οτι ανακάλυψαν τα σαίνια της ύδρευσης. Απο αυτά τα σημεία και το βυτίο της Frapotr καθημερινά παίρνει δεκάδες κυβικά νερό.
    Σήμερα πήγα το πρωί για εκπαίδευση τα σκυλιά μου στην περιοχή Λιβανός όπου υπάρχει μια δεξαμενή νερού που τροφοδοτεί τον υδατόπυργο. Η υπερχύληση είχε περάσει την μάντρα του Τσατσακλά. Μιλάμε για απόσταση πάνω απο 500 μέτρα και εκατοντάδες κυβικά νερό.
    Παράκληση λοιπόν να λύσετε το πρόβλημα της διαχείρησης του νερού και να μην σας φταίνε οι πέντε εναπομείναντες αγρότες.

    • ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΛΙΒΑΝΙΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΧΥΛΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΣΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ.ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΧΥΛΗΣΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ.ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΠΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΦΡΑΖΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ

  5. Το πρόβλημα που είχαμε στην Καρδαμαινα με την πτώση της πίεσης έχει λυθεί εδώ και 4-5 μέρες.

  6. Για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου για το νερό νερό της αντιμάχειας ανατρέξτε λίγο στο 1986 στο αρχείο του δήμου κάπου Υπάρχει ένα έγγραφο από τον ταξίαρχο σπυριούνη ότι το νερό της αντιμάχειας που έπαιρνε νερό το 543 ήταν ακατάλληλο για πόση ακόμα και για ζώα με τα αποτελέσματα του κέντρο βιολογικών ερευνών του στρατού κάποιος στρατιώτης τότε αντιμαχειτης έφαγε αυστηρά φυλάκιση γιατί πήρε νερό από το σπίτι του με όλα τα απαραίτητα μέτρα ε Χωρίς την έγκριση του τότε Δημάρχου αποτέλεσμα αυστηρά επίπληξη φυλακή στο φαντάρο και το νερό της αντιμάχειας υγιέστατο Η μόνη διαφορά ότι το νερό που έστειλε τότε η τότε κοινότητα ήταν εμφιαλωμένο ή όχι το νερό της δεξαμενής που είχαμε αφήστε λοιπόν αυτά περί καθαρότητας του νερού να ανεβείτε σήμερα στην Αντιμάχεια και ποιοι δεν μπροστά στον κόσμο όλο κύριε δήμαρχε ένα ποτήρι νερό από την βρύση έχετε το θάρρος; Έναςαντιμαχειτης

  7. Για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου για το νερό νερό της αντιμάχειας ανατρέξτε λίγο στο 1986 στο αρχείο του δήμου κάπου Υπάρχει ένα έγγραφο από τον ταξίαρχο σπυριούνη ότι το νερό της αντιμάχειας που έπαιρνε νερό το 543 ήταν ακατάλληλο για πόση ακόμα και για ζώα με τα αποτελέσματα του κέντρο βιολογικών ερευνών του στρατού κάποιος στρατιώτης τότε αντιμαχειτης έφαγε αυστηρά φυλάκιση γιατί πήρε νερό από το σπίτι του με όλα τα απαραίτητα μέτρα ε Χωρίς την έγκριση του τότε Δημάρχου αποτέλεσμα αυστηρά επίπληξη φυλακή στο φαντάρο και το νερό της αντιμάχειας υγιέστατο Η μόνη διαφορά ότι το νερό που έστειλε τότε η τότε κοινότητα ήταν εμφιαλωμένο ή όχι το νερό της δεξαμενής που είχαμε αφήστε λοιπόν αυτά περί καθαρότητας του νερού να ανεβείτε σήμερα στην Αντιμάχεια και μπροστά στον κόσμο όλο κύριε δήμαρχε πιες ένα ποτήρι νερό από την βρύση έχετε το θάρρος; Έναςαντιμαχειτης

  8. Νίκος Γιακαλλής Προφανώς, γνωρίζετε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Χρόνια τώρα η ζωή μας <> με το νερό το μαύρο και μας μάραναν η 8η και 9η Αυγούστου…

  9. **Επανάληψη για ορθό:
    Προφανώς, γνωρίζετε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Χρόνια τώρα η ζωή μας <> με το νερό το μαύρο και μας μάραναν η 8η και 9η Αυγούστου…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ