Εργατικό κέντρο: Συλλογική απόφαση δράσης για μέτρα προστασίας της ζωής και του τόπου (ΒΙΝΤΕΟ)

0
92

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, η ενημερωτική σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου , με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων, προκειμένου να υπάρξει συλλογική απόφαση δράσης για μέτρα προστασίας της ζωής και του τόπου.

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω, ο κ. Σ. Μαραγκός τοποθετήθηκε κ ενημέρωσε σχετικά με το σχεδιασμό του Δήμου, σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

Δυστυχώς δεν υπήρξε εκπροσώπηση από την Πυροσβεστική και Δασονομείο Κω .

Η συνέχεια της δράσης του Εργατικού Κέντρου και των υπολοίπων σωματείων και συλλόγων που παραβρέθηκαν , θα επικεντρωθεί στο να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην ζήσουμε ανάλογες καταστροφές όπως το Μάτι Αττικής, ή το περσινό σεισμό της Κω .

Οι διεκδικήσεις μας προσανατολίζονται στο να παρθούν άμεσα μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν την πάλη τους με τα σωματεία τους , διεκδικώντας δυναμικά από Δήμο, Περιφέρεια και κυβέρνηση.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη συμφώνησαν στο παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο

  1. Να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών κ αντισεισμικών έργων με ευθύνη του κράτους από αποκλειστικά ενιαίους κρατικούς φορείς, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

  2. Να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων

  3. Να στελεχωθούν άμεσα πυροσβεστική, δασική υπηρεσία, με μόνιμο προσωπικό .

  4. Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό στα σχολειά μας , να ελεγχθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και κτίρια .

  5. Στελέχωση του Νοσοκομείου του Κέντρου Υγείας ,του ΕΦΚΑ

  6. Πάλη ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, έμμεσης ή άμεσης.

  7. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που παραδίδει τα δάση ,το νερό, τον αέρα ως εμπόρευμα στα μεγάλα επιχειρηματικά μονοπώλια.

  8. Χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό έτσι ώστε να στελεχωθεί και να μπορεί να εκπαιδεύσει τον πληθυσμό για έκτακτη κατάσταση.

Η προστασία εργαζομένων και πληθυσμού μπορεί να επιτευχθεί με βάση το κατακτημένο σήμερα επίπεδο της επιστήμης και της τεχνικής.

Αιτήματα που πάνε χέρι χέρι με τις συνολικότερες διεκδικήσεις μας για την πάλη μας, για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας , και στη δουλειά κ στη ζωή μας συνολικότερα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ