Ν. Μυλωνάς: Δεν ήταν αποκλεισμός και μικρο-κακία η μη ανάγνωση της επιστολής Καματερού (Το ίδιο έγινε με επιστολή Λ.Σ. & 117 συνδημοτών)

1
272

 

ΘΕΜΑ: αναγκαία διευκρίνιση για την μη ανάγνωση των 3 επιστολών στο προεδρείο του δημοτικού συμβούλιου της 18-11-2016

—Είναι χρήσιμο να απαντήσουμε σε πρωτοσέλιδο σχόλιο τοπικής εφημερίδας με τίτλο ‘’δεν διαβάστηκε η επιστολή του Βουλευτή κ. Καματερού’’ στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο προεδρείο υπήρχαν 3 επιστολές: μια του κ. Βουλευτή, μια της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση επειδή απουσίαζε η μοναδική σύμβουλος της και μια 117 συνδημοτών μας για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου του οικισμού Λαγουδίου. Βλέποντας την θεματολογία της ημέρας και γνωρίζοντας ότι θα ήταν η χρονοβόρα η διάρκεια της συνόδου λόγω της θεματολογίας της, επιλέξαμε και το είπαμε στην αίθουσα, ότι για να κερδίσουμε χρόνο δεν τις διαβάζουμε αλλά κάναμε αναφορά για το περιεχόμενο κάθε μιας. Σε παρόμοιες περιπτώσεις πάλι δεν διαβάσαμε επιστολές άλλων μελών του Κοινοβουλίου λόγω χρόνου όπως για παράδειγμα η επιστολή του κ. Κόνσολα στην ετήσια δημόσια σύνοδο απολογισμού της Δημοτικής Αρχής χωρίς να υπάρξουν σχολιασμοί. Επί πλέον θα δίνονταν όλες οι επιστολές τις επόμενες μέρες στα μέλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

—Ειδικά για την επιστολή του κ. Καματερού είπαμε ότι: ‘’κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να παραστεί και ότι θα προσπαθήσει να είναι παρών στην συζήτηση του προϋπολογισμού’’. Δεν υπήρχε καμιά πρόθεση ή σκέψη αποκλεισμού. Όσο για τις πολιτικές αιχμές του κ. Βουλευτή προς τον κ. Δήμαρχο που θα μπορούσαν να συνιστούν κάποια αιτιολογία, για μας δεν ήταν λόγος να μην διαβαστεί. Το αντίθετο, είναι γνωστή η διαμορφωμένη κατάσταση και επί πλέον στο παρελθόν έχουμε διαβάσει επιστολές με πολύ βαριές αναφορές στο πρόσωπο του κ. Δημάρχου, χωρίς ποτέ να μας ζητήσει την οποιαδήποτε περικοπή, και παρά το ότι πιστεύουμε ότι είναι καλό να αποφεύγονται αναμοχλεύσεις που δεν οδηγούν σε διέξοδο και θετική διέξοδο. Σε κάθε περίπτωση οι επιστολές θα διαβαστούν στο δημοτικό συμβούλιο με θεμα τον προϋπολογισμό, όπου είναι μοναδικό θεμα και υπαρχει περιθώριο χρονικό. Θεωρούμε περιττό να πούμε ότι η πρόσκληση μας στον κ. Βουλευτή είναι ανοικτή όπως και σε κάθε πολίτη!

Στο επόμενο ΔΣ η παράταξη Λ.Σ. να παρουσιάσει τις θέσεις της για τα κρίσιμα θεματα του προηγούμενου ΔΣ διαβάζοντας την επιστολή της όπως θα γίνει ανάγνωση και της επιστολής των 117 δημοτών.

Αν ο κ. Βουλευτής απουσιάζει θα διαβαστεί η επιστολή του θεωρούμενη ως συνολική απάντηση στην πρόσκληση μας. Για τα διαδικαστικά να πούμε ότι η επιστολή του ήρθε στο προσωπικό μας ε μαιλ 18.15, ο ιδιαίτερος του μας ειδοποίησε τηλεφωνικά 18.16 και η ώρα έναρξης του ΔΣ ήταν 18.00 και ήμασταν καθ οδον προς την αίθουσα έχοντας ήδη αργήσει, δεν προλάβαμε καν να την αναγνώσουμε και εκ της απουσίας του είπαμε αυτά που προαναφέραμε.

—Σε κάθε παρόμοια περίπτωση καλό είναι να γίνεται διασταύρωση πληροφοριών.

Αν ήταν αποκλεισμός και μικρο-κακία κατά του κ. Βουλευτή η μη ανάγνωση της επιστολής του, γιατί δεν αποτελεί αποκλεισμό και η μη ανάγνωση επιστολής 117 συνδημοτών και των απόψεων μιας δημοτικής παράταξης Λ.Σ.;

—Ο τόπος μας περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Τα προσωπικά μας δεν μπορεί να επισκιάζουν τις πολιτικές διαδικασίες με αναπόδεικτες αιτιάσεις.

Ν Μυλωνάς.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

(Sent: Friday, November 18, 2016 6:15 PM)

Προς: κ. Νίκο Μυλωνά

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Κύριε πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στις σημαντικές συνεδριάσεις του συμβουλίου σας, στις 18 και 20 Νοεμβρίου.

Γνωρίζετε ότι καθημερινά ενδιαφέρομαι για τα ζητήματα της κοινωνίας μας και τα προβλήματα του νησιού μας.

Παρόλα αυτά δημιουργεί μεγάλο κενό η εχθρική στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντί μου, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μου για συνεργασία, γεγονός που δυσκολεύει ή καθυστερεί το αποτέλεσμα σειράς δράσεων.

Ήταν λοιπόν μια ευχάριστη έκπληξη αυτή η πρόσκληση, έστω από εσάς, και με χαρά θα ανταποκρινόμουν αν σοβαρά καθήκοντα δεν με καθήλωναν στην Αθήνα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, σε αυτή την περίοδο εργαζόμαστε για το στήσιμο του Υφυπουργείου νησιωτικής πολιτικής. Είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της κυβερνητικής νησιωτικής πολιτικής που ακολουθεί.

Σε αυτή τη διαδικασία, όπου μελετώνται μέτρα, προγράμματα ακόμα και έργα, είναι επώδυνη για τον τόπο μας η έλλειψη συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή. Την ίδια στιγμή που όλοι, Δήμοι και Περιφέρειες, προσπαθούν να εντάξουν σ’ αυτά τους σχεδιασμούς για τις περιοχές τους.

Εμείς από την μεριά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια, έστω με αυτές τις δυσκολίες, ευελπιστώντας πάντα σε συνεργασία προς όφελος του τόπου.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι προωθούμε, πέραν της γενικότερης νησιωτικής πολιτικής, της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και των αντισταθμιστικών μέτρων, τα παρακάτω έργα:

  • Δημοτικό Σχολείο Πυλίου

  • Κλειστό Γυμναστήριο Πυλίου

  • Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας

  • Επέκταση βιολογικού Κω

  • Αποχετευτικό Ηρακλειδών (για το οποίο πρέπει να γίνει συνεννόηση).

Όσο για την απόδοση στο Δήμο των ακινήτων που έχει ζητήσει, όπως γνωρίζετε έχω δηλώσει την στήριξή μου. Σε αυτή τη φάση προέχει να συγκροτηθεί το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, ενώ πρέπει να λάβετε υπόψην σας, όπως έχω δηλώσει ξανά, ότι απαιτείται να παρουσιαστεί σχέδιο αξιοποίησης αυτών των ακινήτων.

Τέλος, πληροφοριακά, σας αναφέρω σχετικά με τα οικονομικά:

  • Δεν έχουν παρακρατηθεί πόροι της Τ.Α. (σε αντίθεση με το παρελθόν).

  • Όσον αφορά στην κάλυψη δαπανών για τους συμβασιούχους καθαριότητας δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να καλύπτεται και από άλλες πηγές.

  • Έχουν δοθεί έκτακτες ενισχύσεις (και λόγω μεταναστευτικού).

  • Προβλέπεται αύξηση των πόρων των νησιωτικών δήμων στην επόμενη κατανομή.

Και βέβαια όλα αυτά θα επανακαθοριστούν υπέρ της Τ.Α. στο νέο σχέδιο που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2016

Φιλικά

Ηλίας Καματερός

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν βλέπεις τον <> που αποκαλεί προδότες πρώην φίλους σου και ανθρώπους που πονηρευτήκατε μαζί μόνο μας τσαμπουνάς αηδίες…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ