Το 2ο Λύκειο της Κω, ανακαινισμένο και ασφαλές, υποδέχεται τους μαθητές στις αρχές Οκτωβρίου

10
1573

ΘΕΜΑ : “Το 2ο Λύκειο της Κω, ανακαινισμένο και ασφαλές, υποδέχεται τους μαθητές στις αρχές Οκτωβρίου. Με εντατικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες και στα άλλα δύο σχολεία.”

Η πρωτοβουλία του Δήμου Κω να ξεκινήσει ο ίδιος τα έργα ανακατασκευής και αποκατάστασης στα τρία σχολεία της πόλης, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, δικαιώθηκε από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων.

Το 2ο Λύκειο της Κω είναι το πρώτο σχολείο που θα υποδεχθεί τους μαθητές του στις αρχές Οκτωβρίου αφού έχει ολοκληρωθεί το σύνολο σχεδόν των εργασιών, εκτός από την αίθουσα εκδηλώσεων που και αυτή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης και τα μαθήματα σε ένα νέο, ανακαινισμένο και ασφαλές σχολείο θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες στα άλλα δύο σχολεία.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κω ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τα Ηλεκτρολογικά και Μηχανολογικά δίκτυα και τις εγκαταστάσεις. Τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και το σχολείο θα είναι έτοιμο και υποδεχθεί και πάλι τους μαθητές του.

Στο 1ο Λύκειο Κω, που είχε υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές, πραγματοποιούνται εκτεταμένα έργα ενίσχυσης της φέρουσας τοιχοποιίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα επιχρίσματα. Υπολογίζεται ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2019.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής σε δήλωσή του επισημαίνει:

Το στοίχημα κερδίζεται. Αποδεικνύεται ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Κω να αναλάβει ο ίδιος την υλοποίηση των έργων ανακατασκευής στα σχολεία, ήταν ορθή. Διαφορετικά ακόμα θα περιμέναμε να ξεκινήσουν τα έργα.

Παρά την προσπάθεια που κάποιοι έκαναν να μας σταματήσουν, προχωρήσαμε μπροστά και σε λίγες μέρες το πρώτο από τα τρία σχολεία θα υποδεχθεί και πάλι τους μαθητές του. Το 2ο Λύκειο Κω, ανακαινισμένο, ασφαλές και με νέες υποδομές, είναι απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει ένας Δήμος που δεν φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο . Μολις τελειωσετε με τα 3 σχολεια δειτε και το Επαλ. Την επομενη χρονια τα παιδια μας δεν θα χωρανε λογω της αυξησης των μαθητων. Ηδη οι καθηγητες κανουν υπερανθρωπες προσπαθιες και φροντιζουν ακομη και με προσωπικη εργασια εκτος ωραριου. Μηπως πρεπει να ξεκινησει η συζητηση για νεο κτηριο για το Επαλ? Ωστε σε λιγα χρονια σε νεο κτηριο με προδιαγραφες εργαστηριων τα παιδια μας να παρουν την εκπαιδευση που τους αξιζει? Παντως μπραβο . Τα σχολεια αυτα θα ειναι σαν καινουργια

  2. Τελικά η Ρούφα με τις σαχλαμάρες και με τα εμπόδια που βάζει να μην προχωράει κανενα έργο δεν τα κατάφερε.Ο δημος παραδίδει το σχολείο.Να θυμίσω ποιος το ειχε κανέναν το το κτήριο;Ο Καισερλη και τελικά αντί να πηγαίνουν εκεί τα μπετά πηγεναν αλλού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά μας.Οπως και στο 1ο Γυμνάσιο.Να τα λέμε όλα.

    • Ότι ναναι γραφεις φιλε μου.
      Και για το τελος μια παρατηρηση,ετσι για να μην το παιζεις εξυπνος!!! Τα σχολεια ολοι ξερουμε πως δεν εχουν οικοδομικες αδεις,ενσημα του ΙΚΑ μπαινου από ιδιωτικα εργα…..Τωρα αν στη θεση του Κυριτση ηταν η Ιωαννα ο Κυριτσης δεν θα το εχει καταγγείλει ? Λοιπον γι αυτό μην βαζεις ιδεες γιατι το εργο στο ιπποκρατειο λυκειο ειχε σταματησει ολο τον Αυγουστο λογω ενσημων.Μεχρι που αλλαξαν τον υπεργολαβο με αλλον γιατι ειχε δικα του ενσημα.Καταλαβες η δεν καταλαβες?

      • Όλοι εδώ μένουμε και ξέρουμε τι έχει κάνει η Ρούφα και πόση προσπάθεια να εμποδίσει έργα ,πιστεύοντας ότι έτσι κερδίζει ψήφους.

        • ΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ.
          η ΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΤΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΜΕΤΕ.
          ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣ ΓΕΡΑΚΛΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

        • ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΑΡΑΧΝΟΥΦΑΝΤΗ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑ.
          ΜΩΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΦΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΣ.ΡΟΥΦΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΠΟΥ ‘ΠΛΕΚΕΤΕ’ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΑΣ,ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΚΑ.ΡΟΥΦΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΡΑΓΙΚΟΙ,’ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ’!

        • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ‘ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ’ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ???? ΠΟΥ??ΟΕΟ!!ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΣ,ΟΠΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ!
          ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ? ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΟΣΟ ‘ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ’ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΤΕ?

  3. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν ήθελε μισθό η ΛΑΙΔΗ γκάου γιατί απλά τα έκανε όλα σκ@τ@ στις Αντιδημαρχιες της.
    πρόνοια παντόφλες και απειλές, στην κεας αγορα 2 λεωφορείων χωρίς διαγωνισμό ….
    πρωτογενή τομέα βιμελ φαγοπότι πάνω από 440.000 ευρώ και μια ταμπέλα 5000 ευρώ από τον υποψήφιο Καρδουλ..και κλείσιμο…
    σφαγείο χρέος 30.000…και κλείσιμο…
    Ανεμ ζημιά 120.000 ευρώ… με σκοπό το κλείσιμο..
    ΑΤΕΚΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΊΣΙΜΟ
    ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΑ τα καλα ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
    ενοικιαση παρκιν στην Ζια 1500 ευρώ το μήνα για 4 χρονιά =72.000 ευρώ θα το αγοράζαμε 2 φορές τουλάχιστον …
    και το καλύτερο συνεργατικές… το φαγοπότι των ημετέρων να τρωνε μεχρι σκασμού σε βάρος του Δήμου 500.000 ευρώ …
    συγγενείς σε πρόγραμμα ανάπτυξης κ.α.
    τα άλλα παρακατω

  4. Για το Λύκειο στο Ζηπάρι δε λένε τίποτα.
    Ότι από 230 παιδιά υπάρχουν αίθουσες μόνο για τα 180.
    Περιμένουμε να δούμε μέχρι πού και πόσο θα φτάσει η ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ
    Τους …
    Ντροπή σας ………..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ