ΜΙΧ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ: Επικαιροποίηση μελέτης και κατάθεση πρότασης από Δήμο για μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου. Η μόνη ρεαλιστική λύση

6
548

ΜΙΧ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Επικαιροποίηση της μελέτης και κατάθεση πρότασης από το Δήμο για τη μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κω κ. Μιχ. Χατζηκαλύμνιος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου:

Η Πολιτεία ανακάλεσε την παραχώρηση της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου, γιατί όλη η δημόσια ακίνητη περιουσία τίθεται πλέον υπό τον έλεγχο του Υπερταμείου.

Και αυτό ισχύει και για άλλα δημόσια ακίνητα στην Κω αλλά και για το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε με στοιχεία στο σύνολο της υπόθεσης. Αυτοί που κατηγορούν τώρα τη Δημοτική Αρχή είναι οι ίδιοι που σταμάτησαν την κατασκευή του έργου του κολυμβητηρίου στην έκταση του Ναυτικού Ομίλου. Έργο που και το σκοπό της παραχώρησης θα υπηρετούσε και την παραχώρηση θα διασφάλιζε.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, ήταν η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης και περιλαμβάνει επικαιροποίηση της μελέτης και κατάθεση πρότασης για την μακροχρόνια παραχώρηση του χώρου.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αντίτιμο αφού με τη δημιουργία πλέον του Υπερταμείου και τον έλεγχο του από τους δανειστές, κανένα δημόσιο ακίνητο δεν παραχωρείται χωρίς τίμημα.

Αν καταθέσουμε πρόταση για να μας παραχωρήσουν το χώρο κατά κυριότητα, όπως λένε κάποιοι, η πρόταση αυτή θα απορριφθεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αδύνατο έως δύσκολο η παραχώρηση αυτή να γίνει χωρίς οικονομικό τίμημα από την πλευρά του Δήμου.

Και όπως σωστά επισήμανε ο Δήμαρχος, θα πρέπει στη μελέτη και στην πρόταση που θα καταθέσουμε να υπάρχει η πρόβλεψη για την ανάπτυξη ήπιας μορφής εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που θα μπορούν να αποφέρουν έσοδα προκειμένου να καλύπτεται, ως ένα βαθμό, το τίμημα που θα απαιτήσει το Υπερταμείο.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια διεκδίκησης της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου και όσοι το αντιλαμβάνονται θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν.

Μία τελευταία επισήμανση: η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κάθε παράταξη να ψηφίζει τη δική της πρόταση και να αδυνατεί να συμμετέχει σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, δείχνει που θα οδηγήσει η απλή αναλογική στο Δήμο Κω αν δεν υπάρχει ισχυρή δημοτική αρχή και αν δεν αντιληφθούν κάποιοι ότι η Κως χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε Μιχάλη αυτοί που φώναζαν είναι ο Νίκος Μυλωνάς με τον οποίο τα είχατε βρει για να βολευτειτε με μισθουλακια όλοι σας.Και τώρα κατηγορείτε τον Νίκο αλλά και την Συμπαράταξη Ελπίδας.

  2. Δυστυχώς Μιχαλάκη σε φώναζαν στο Ζηπάρι, Μιχαλάκη σε φωνάζουν και στη Κω…Δύσκολο πράγμα το να μπορέσεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων που λένε και στο Ασφενδιού….

  3. Εαν δεν διατηρηθει ο δημοσιος χαρακτηρας της ελευθερης προσβασης στο παραλιακο μετωπο τοτε να μην προχωρησετε ουτε βημα σε παραχωρηση, αντιθετως εαν αυτο γινεται σεβαστο και παραμεινει η ελευθερια δημοσιας χρησης του αιγιαλου στην Λαμπη το εργο θα ειναι καλοπροαιρετο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ