Ο Δήμος Κω, τιμά και στηρίζει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με έργα και πράξεις

12
855

ΘΕΜΑ : “1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας – Ο Δήμος Κω, τιμά και στηρίζει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με έργα και πράξεις.”

Η Λέσχη Φιλίας του Δήμου Κω, έχει μετατραπεί σε μοχλό στήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην Κω.

Είναι ένας θεσμός ανθρωπιάς, αγάπης και συντροφικότητας.

Με δύο παραρτήματα σε Κω και Ζηπάρι, η Λέσχη Φιλίας τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει πλήθος δραστηριοτήτων που διαμορφώνονται με προτάσεις των ίδιων των μελών. Οι δραστηριότητες μας αφορούν την ψυχαγωγία, την επιμόρφωση και την ψυχική υποστήριξη των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας.

Η Λέσχη Φιλίας του Δήμου μας λειτουργεί ως δομή της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, που χρηματοδοτεί νόμιμα τις δράσεις ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και διασκέδασης των μελών της.

Τα μέλη επιμορφώνονται με την δραστηριότητα με τίτλο «Η Ιστορία του τόπου μου», από την αρχαία ως τη σύγχρονη περίοδο με ιστορικές πληροφορίες που αφορούν το νησί της Κω και με ημερήσιες εκδρομές σε όλες τις κοινότητες, τα μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα «γνωρίζω τον τόπο μου».

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών, πραγματοποιούν ομαδικές συναντήσεις με θέμα την διαχείριση του άγχους, τις ανησυχίες της τρίτης ηλικίας και το φόβο της μοναξιάς.

Το πρόγραμμα “Διαγεννεακή επικοινωνία”, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω, με εβδομαδιαίες επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών στο χώρο της Λέσχης Φιλίας για την οργάνωση ομάδων κοινωνικής υποστήριξης των μελών, καθώς και για τον προγραμματισμό δράσεων που προτείνουν τα ίδια τα μέλη.

Αναβιώνουν τα έθιμα του τόπου μας, μεταφέρουν με σοφία και αγάπη τις γνώσεις τους στα παιδιά, με επισκέψεις σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Ο Δήμος της Κω, με έργα και πράξεις, στέκεται δίπλα στους συμπατριώτες μας της τρίτης ηλικίας.

Σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας έχουν προσφέρει.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά να τα βλέπουν μερικοί, μερικοί της παρδαλής Κυβέρνησης μας που υπολογίζουν το πόσο θα ζήσουμε ακόμη, ώστε να περισσέψουν τα χρήματα από τις συντάξεις και να τα δώσουν «επιδόματα» τεμπελιάς.
    Ω ποια ξεφτίλα άχρηστοι………………..

    • Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ελπίζει να ζήσουν οι συνταξιούχοι τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Θα τους κάνει και ένα ταξίδι και καθάρισε.

      Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ και η λουλού με το κίτρινο βελούδινο παντελόνι, ο Τσακαλώτος, ελπίζουν να αποδημήσουν οι συνταξιούχοι στα ουράνια για να λύσουν το συνταξιοδοτικό… Εμείς όμως θα τους θάψουμε ΌΛΟΥΣ πριν μας πεθάνουν…

  2. Το πόσο τιμά και εκτιμά ο Γιωργης…. την Τρίτη ηλικία να ρωτήσετε τον Κώστα Α. και τον Γιώργος Σ. από τα παλιά! Κουβέντες του όπως…» σιγά ρε μη νοιαστώ για τις παλιόγριες και τους …γερους,οι μισοί από αυτούς του χρόνου θα είναι πεθαμένοι!» Αυτά ΕΙΠΕ ,στη πρώτη αρπαχτή.!Τώρα έγινε άνθρωπος.! Ακόμα το θυμούνται…δεν ντράπηκε….Για να μην αρχίσουμε και λέμε και σε άλλους γέρους τι συμπεριφορά έβγαλε..

    • Α ΚΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ!!!!
      ‘ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ NTONE ΞΕΡΕΙ…ΤΙ ΜΙΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΜΝΕΙ!’ ΕΛΕΓΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ‘ΠΑΛΙΟΓΡΙΕΣ’ ΣΤΗΝ ΚΩ.
      ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΕΚΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
      ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ!

  3. Αν είναι να τους τιμά και να τους στηρίζει, όπως τους συνεργάτες του, να λείπει το βύσσινο!

  4. Εάν ψήφιζαν και τα δύσμοιρα αδέσποτα, μέχρι τρανή εορτή θα έκανε στις 4/10 όπου τα ζωάκια έχουν την τιμητική τους, αλλά δυστυχώς δεν ψηφίζουν, μόνο ψοφ(ί)ζουν. ΌΠως αγαπά ο λύκος τα πρόβατα, άλλο τόσο αγαπά ο δικός μας την τρίτη ηλικία… Εξάλου η τρίτη ηλικία είναι ακόμη πολύ μακρυά για το Γεώργιο. Βρε τι θα δούμε ακόμα…….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ