Ένα νέο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα απέκτησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω (ΦΩΤΟ)

13
1552

ΔΕΊΤΕ ΦΩΤΟ

Κως, 5 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : “Ένα νέο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα απέκτησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω.”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παραλαβή του νέου και σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, παρουσία του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση, του Αντιδημάρχου κ. Γερασκλή, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαραγκού, του Υπεύθυνου Ανάπτυξης του Τομέα Εθελοντών κ. Γιωργαλλή, στελεχών της πολιτικής προστασίας και εθελοντών.
Η προμήθεια του νέου οχήματος εντάσσεται στο πρόγραμμα ενίσχυσης του εξοπλισμού της Δομής Πολιτικής Προστασίας.
Μέχρι το 2014 δεν υπήρχε τίποτα, δεν υπήρχε Δομή Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κω.
Η νέας αυτή δομή δημιουργήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή, κυριολεκτικά από το μηδέν και έδωσε θετικά δείγματα γραφής με τις παρεμβάσεις της στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, στο μεταναστευτικό αλλά και στον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω.
Η Δομή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω έχει επίσης ενισχυθεί με νέες στολές, υλικό πυρασφάλειας και ασυρμάτους.
Διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο που της επιτρέπει να επικοινωνεί και να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες, τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες. Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στις δύο πυρκαγιές αλλά και στο σεισμό της 21ης Ιουλίου.
Λειτουργούν πρωτόκολλα που αφορούν στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες στα οποία καθορίζονται οι υποχρεώσεις και οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν όλες οι υπηρεσίες, οι φορείς και οι εθελοντικές ομάδες για την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων.
Η Δομή Πολιτικής Προστασίας οργανώνει και συμμετέχει σε ειδικές ασκήσεις οι οποίες διεξάγονται όλο το χρόνο.
Ο Δήμος Κω μιλά με έργα και πράξεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΒΊΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόση αστειότητα μαζεμένη σε μία φωτογραφία… Γιωργακι κράτα την μάνικα θα σου χρειαστεί στις 26 Μαΐου!!!

  2. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ, κι αχρειαστο να ειναι…… μηπως να περνατε και κανενα καινουριο απορριματοφορο που εχουν σαπισει τα περισσοτερα …. ασε το θορυβο που κανουν

  3. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον κ. Μαραγκο και ειδικά στα κομάντο (Νικολας Μιχάλης Βαγγέλης κ.α) και που είναι πάντα εκεί σ όλες τις δύσκολες στιγμές!!!!

  4. ΟΙ ΚΩΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ.

  5. οι υπολοιποι 3,φερνουν αναγουλα στους κωους.

  6. Αλλοι δουλεουν και παρουσιαζουν εργα και το Οραμα απλα κανει σχολια και βαζει εμποδια στη προοδο του νησιου.Ακομα δεν εχουν καταλαβει οτι ειναι μια κακη αναμνηση.Εσεις οι 5-6 σταματηστε πια πηγαινετε σπιτια σας.Το νησι θα παει μπροστα οτι εμποδιο και να βαζετε.

  7. Σταματάτε να βγάζετε χολή,.βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και αμέσως να κατηγορησετε, μακάρι να υπηρχαν και άλλοι να βοηθήσουν το έργο της πολιτικής προστασίας, γιατί στα ακραία καιρικά φαινόμενα θα τους περνετε τηλέφωνο να.έρθουν να.σας βοηθήσουν!!!!

  8. Ας πάρει και κανα πιεστικό να πλύνει κανα κάδο ο μοντελοδήμαρχος, και ας αφήσει τις φανφάρες. Άντε γιατί έως τώρα πολλά ανεχόμαστε…..

  9. Ήρθε η ώρα οι πολιτικοί Μεσσίες να ξεκοκαλίσουν οτιδήποτε υπάρχει στο Δημοτικό Ταμείο. Έτσι και αλλιώς τώρα θα αρχίσουν τα μεγάλα έργα του Κουστουμάτου Γεώργιου, με τις κάθε λογής αγορές και παροχές, ανούσιων και αχρείαστων έργων και πραγμάτων. Εις υγείαν των κορόιδων των πολιτών και των υπέρογκων Τελών που πληρώνουν για να κάνει τη Διαχείριση Ο Γεώργιος ο Μέγας. ΜΈΓΑς ΕΊΣΑΙ Γεώργιε και θαυμαστά τα έργα σου, ΠΟΙΑ ΈΡΓΑ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ