Η Κως νησί προσβάσιμο και φιλικό για τα ΑμεΑ- Άριστες οι εντυπώσεις των 60 παιδιών από το Ισραήλ και των συνοδών τους

14
2247

Κως, 24 Οκτωβρίου 2018

ΘΕΜΑ : “Η Κως νησί προσβάσιμο και φιλικό για τα ΑμεΑ- Άριστες οι εντυπώσεις των 60 παιδιών από το Ισραήλ και των συνοδών τους από το νησί μας.”

Η Κως χαρακτηρίζεται από ικανοποιητικούς δείκτες ως προς την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.
Για αυτό το λόγο άλλωστε η Bluebird Airways, επέλεξε το νησί μας για να φιλοξενήσει 60 παιδιά από το Ισραήλ και τους συνοδούς τους.
Στις 5 ημέρες της παραμονής τους στην Κω, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη αλλά και να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κω κ. Βασίλη Χαδούλη.
Οι επισκέπτες μας έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την Κω αλλά και τις υποδομές προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο νησί μας, κάτι που αποτυπώθηκε και σε δηλώσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Βασίλης Χαδούλης αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επίσκεψη και στα μηνύματα της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στην Κω έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να γίνει η πόλη μας αλλά και οι άλλες περιοχές του νησιού, πρότυπο προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ.
Πέρα από τις παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος αλλά και το μεγάλο σχεδιασμό που γίνεται για να καταστεί η Κως ένα νησί φιλικό για τα ΑμεΑ, πρέπει όλοι μας να δείχνουμε σεβασμό στα σημεία πρόσβασης των ΑμεΑ.
Αποδεικνύεται επίσης ότι μέσα από την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο νησί μας, ενισχύεται και ο τουρισμός.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΟΡΕΊΣ ΚΎΡΙΕ ΒΑΣΊΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΎ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ

  2. Ευτυχώς που ήρθανε και οι Ισραηλινοί και εμφανίστηκαν κάποιοι. Γιατί για τέσσερα χρόνια μάλλον νομίζαμε ότι ήτανε στο Ισραήλ

  3. Σου προτείνω να πηγαίνεις μια φορά την βδομάδα στο αεροδρόμιο να υποδέχεσαι του τουρίστες. Και να λες και μερικά λόγια για τα έργα που κάνετε και αυξάνει ο τουρισμός.

  4. ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ. πεςμας ρε υπαρκτε πρόεδρε τι έκανες για το σύλλογο μας και για τα μέλη. ευτυχώς που βρέθηκε ο καίσαρλης και μας έδωσε τα γραφεία μας

  5. Πέστε μου ένα έργο που κάματε για τους ΑΜΕΑ. Είστε τέσσερα ολόκληρα χρόνια στο Δήμο και ποτέ μα ποτέ δεν είπατε την λέξη ΑΜΕΑ Ποτέ δεν ήρθατε στα γραφεία μας. Σας παρακαλώ μην μας βάζετε στο στόμα σας.

  6. Ολοι εσεις που γραφετε ανωνυμα ειστε αξιοι τισ μοιρα σας…. Μπραβο προεδρε σε θελουμε ξανα και ειμαστε μαζι σου.. μην ακουσ κανεναν ολοι αυτοι ειναι τις Ρουφας…

  7. Ένα έργο για τα ΑΜΕΑ θέλουμε να μας πει Ένα έργο. Και θα σταματήσουμε να λέμε μπούρδες

  8. Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός (ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ), ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

    ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!
    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

    ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

  9. Και μόνο ντροπή νιώθω για το νησί και όλους μας όσον αφορά το σεβασμό απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες οπως τα ΑΜΕΑ. Είμαστε πρωτόγονοι, αμόρφωτοι και ο κος Χαδούλης θα έπρεπε να ντρέπεται γιατι ειναι ένας απο αυτούς που θα έπρεπε να φωνάζουν για να υπάρξει ενημέρωση και έργα προς το σωστο δρόμο.
    Δεν περίμενε κανεις απο τους υπόλοιπους αλλα απο τον κο. χαδουλη που ζει καθημερινά το ρατσισμό και την ελλειψη σεβασμού στα άτομα με ε.α. Νιώθω απογοήτευση για την υποκρισία.
    Καληνύχτα ελλαδα.

  10. ρε πατε καλα ;εγω που εχω ψηφισει κυριτση και ρωταω που και πως μπορει να κυκλοφορησει ενας ΑΜΕΑ σωστα στην κω; οχι οτι οι αλλοι δημαρχοι τα ειχανε τελεια, που να περασουν με τα παρκαρισμενα αυτοκινητα και τις μηχανες; πανω στα πεζοδρομια, με τα δεντρα να εχουν κανει τα πεζοδρομια με εξογκωματα; εχετε δει το πεζοδρομιο κατω απο το δημαρχειο; κανονικο παρκιγκ, εχετε δει το πεζοδρομιο στο ξενοδοχειο ΜΑΡΙΤΙΝΑ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΕς ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙς ΡΑΜΠΕς ΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ αναπηρικων καροτσιων παρκαρισμενα αυτοκινητα ,ΕΕΕΕΕ εσεις του συλλογου με ολα αυτα λετε οτι το νησι ειναι ειναι προσβασιμο για τους ΑΜΕΑ; ε τοτε καλα να παθετε αφου ετσι νομιζετε ,κριμα ομως γιατι υπαρχει ΑΜΕΑ και μεσα στο δημοτικο συμβουλιο ,πολυ λυπαμαι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ