ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Δήμος Κω: Ανακατασκευάζεται το τοιχίο στη Β. Γεωργίου- Η Κως κλείνει παλιές πληγές & προχωρά μπροστά με έργα

14
1674

ΘΕΜΑ : “Ξεκίνησε το έργο ανακατασκευής του τοιχίου στη Β. Γεωργίου- Η Κως κλείνει παλιές πληγές και προχωρά μπροστά με έργα.”

Το έργο της ανακατασκευής του τοιχίου στη Β. Γεωργίου ξεκίνησε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γερασκλή.

Οι χωματουργικές εργασίες ξεκίνησαν ήδη και παράλληλα θα γίνουν και οι εργασίες θεμελίωσης με ειδικούς πασσάλους στη θάλασσα σε βάθος 12 μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντοχή και η ασφάλεια της κατασκευής.

Το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τον Απρίλιο αλλά μετά από συμφωνία του Δήμου με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, μετατέθηκε για το φθινόπωρο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων τη θερινή περίοδο.

Με μεγάλη προσπάθεια, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν για την υλοποίηση του έργου, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες ενώ εκπονήθηκε νέα, ειδική εδαφοτεχνική μελέτη για την κατασκευή και θεμελίωση του τοιχίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη περίοδο, δεν είχε γίνει καμία κίνηση για την αποκατάσταση του τοιχίου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πασσαλότοιχου βαθιάς θεμελίωσης, μήκους πασσάλων L=15.0 m και διαμέτρου D=0.60m με απόσταση μεταξύ παρειάς διαδοχικών πασσάλων x=0.05 m.

Το σκυρόδεμα κατασκευής των πασσάλων και κεφαλόδεσμου θα είναι κατηγορίας χαρακτηριστικής αντοχής C30/37. Σε κάθε περίπτωση, η περιεκτικότητα σε τσιμέντο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 400 Κgr ανά κυβικό (m3) σκυροδέματος.

Θα πραγματοποιηθεί διάτρηση των πασσάλων με σωλήνωση προπορείας στο σύνολο της διάτρησης για την εξασφάλιση συνθηκών ευστάθειας των τοιχωμάτων της οπής.

Όλοι οι πάσσαλοι οπλίζονται με διαμήκη οπλισμό : 17Φ22 (κατ’ ελάχιστο), εγκάρσιο (συνδετήρες) Φ14/100 και πρόσθετα Φ14/1000.

Παράλληλα τμήματα πλακοστρώσεων που έχουν υποστεί καθίζηση θα καθαιρεθούν, και θα ακολουθήσει κατασκευή υπόβασης από σκυρόδεμα πάχους 10εκ ενώ θα τοποθετηθούν νέες πλάκες από σκυρόδεμα διαστάσεων 40×40 (βοτσαλόπλακες χρώματος καφέ).

Η Κως κλείνει πληγές που έρχονται από το παρελθόν, προχωρά μπροστά και αλλάζει με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. λέω μήπως : για να μην πάνε τσάμπα τα λεφτά .. μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποιος έξτρα λιμενοβραχίονας ώστε να μην έρχεται με δύναμη το νερό στο τοιχίο ;

  • Παιδιά, καλό είναι να μην λέμε λόγια του αέρα εάν δεν ξέρουμε. Ας μας πουν οι φίλοι μας οι οικολόγοι με τις οικολογικές σπιταρόνες τους, γιατί δεν άφηναν τις τεχνικές υπηρεσίες να ρίξουν άμμο??
   Όπως βλέπετε, το να μιλάνε άτομα που δεν γνωρίζουν φέρνει καταστροφές.

 2. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΑΠΈΚΤΗΣΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΈΝΝΟΙΑ. ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΊΖΕΙ ΤΟ ΠΡΌΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΈΣ ΠΟΥ ΑΥΤΌ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ? ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΆ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΑΦΉΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΈΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΠΌ ΤΡΈΨΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΎ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΛΗΓΈΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΙΣΧΎ ΑΥΤΈΣ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΕΙ ΑΚΌΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ ΚΥΚΛΩΝΑ .Η ΚΩΣ ΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ. ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΛΗΓΉ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΈΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΤΟ ΠΡΌΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΈΝΑΣ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΛΆ ΠΈΡΑΣΕ ΟΠΩΣ ΚΆΘΕ ΚΑΚΌ ΟΝΕΙΡΟ. ΑΝΩΝΥΜΟΣΣ

 3. Γεωργιε οι πληγες κοστισαν χρυσάφι και είναι από την πρωτη σου θητεια.Εισαι αναξιόπιστος σε ότι λες και ότι κανεις.Με αυτό το εργο θα φτιαχναμε ακομη ένα σχολειο.Ειπαμε όμως πως εισαι η χαρα τουρ εργολαβου.

  • όταν το έφτιαξε, ήδη είχε χαλάσει δύο φορές. Τα ίδια έκανε σε Βασιλέως Παύλου και Ιπποκράτους (τις ξαναχάλασε μόνες του) και από ασχετοσύνη στους παραλιακούς των χωριών!

 4. Περιμένω απάντηση για τα χρέη στη ΔΕΥΑΚ και για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν στον δικηγόρους των Αθηνών παρ αρειω πάγκο. Και τώρα να μου πείτε και τα λεφτά που ξοδεύτηκαν στο ΑΚΤΑΙΟΝ.

 5. χαχαχα ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω? χαχαχα

  στο τοιχιο ριξτε και αμιαντο χαχαχα

 6. Φίλε τι περιμένεις να σου πούνε;;. ότι χρωστάνε οι δικοί τους στη ΔΕΥΑΚ εκατομμύρια; ότι οι δικηγόροι τους τα οικονομήσανε; Ή ότι έγινε μεγάλο ντιλ στο Ακταίον και χαθήκανε πάνω από πεντακόσια ευρώ. Άσε μην το ψάχνεις. Αυτό θα λυθεί μετά τις εκλογές όταν οι υπεύθυνοι θα κλειθούν στον εισαγγελέα.

 7. δημαρχος παμε μπροστα και πεφτουμε στον γκρεμο.

 8. εχει και σοροκαδες μπροστα προσοχη γιατι θα μας γελανε παλι μεχρι την αθηνα και το εξωτερικο……..

 9. ΠΑΙΔΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΙΔΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΑΣ ΔΙΕΦΥΓΕ…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.