Αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς για την υπόθεση με το «ξεπούλημα» του «φιλέτου» στην Κω

15
1715

– Η καταγγελία που έγινε στην εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με παραθαλάσσιο ακίνητο της Τράπεζας Πειραιώς, φαίνεται πως παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης

– Ο καταγγέλλων Επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Νεαμονίτης κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς

– Είχε κάνει πρόταση εξαγοράς του ακινήτου με 1.500.000 ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς το πούλησε «νύχτα» με 151.000 ευρώ 

– Ο Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος πάει το θέμα στη Βουλή

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το Piraeus Press ανέδειξε το θέμα από την πρώτη στιγμή, καθώς αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και τους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, έχουν απόλυτο δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει «πίσω από την πλάτη τους».

Σήμερα, το Piraeus Press φέρνει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα, τα σημαντικά σημεία της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Νεαμονίτης – δραστηριοποιείται επιχειρηματικά επί 25 συναπτά έτη στο συγκεκριμένο ακίνητο στην Κω – έναντι της Τράπεζας Πειραιώς.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, το θέμα θα φτάσει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος θα ζητήσει να γίνει σχετικός έλεγχος για την αξιοποίηση των ακινήτων όλων των ανακεφαλαιοποιημένων με χρήματα των Ελλήνων πολιτών ελληνικών τραπεζών.

 

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

1. Η εταιρεία του κυρίου Νεαμονίτη διατηρεί επιχείρηση καφέ-εστιατορίου στο συγκεκριμένο ακίνητο από το έτος 1992, νοικιάζοντάς το αρχικά από το Δήμο Κω, εν συνεχεία, από την Αγροτική Τράπεζα και κατόπιν από την τράπεζα Πειραιώς, στην κυριότητα της οποίας περιήλθε το 2012
2. Ευθύς εξαρχής από το έτος 2012 η αντίδικος «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» επιθυμούσε να πωλήσει το εν λόγω ακίνητο και η εταιρεία του κυρίου Νεαμονίτη ενδιαφερόταν για την αγορά του, καθώς μετά από 20 και πλέον χρόνια μίσθωσής του και δραστηριοποίησης στην αγορά, είχε αποκτήσει σημαντική εμπειρία και ιδιαίτερη φήμη στις συναλλαγές στην περιοχή.
3. Η εταιρεία του κυρίου Νεαμονίτη ήταν εύρωστη οικονομικά, με κέρδη ακόμα και μέσα στην κρίση, απολύτως συνεπής στην καταβολή του ενοικίου, αλλά και στην πληρωμή όλων των υποχρεώσεών της προς τρίτους.
4. Η εταιρεία ξεκίνησε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την τράπεζα για την αγορά του ακινήτου και έχοντας τις διαβεβαιώσεις της τράπεζας ότι θα προχωρούσε η σύναψη της σύμβασης πώλησης ξεκίνησε να προβαίνει σε σημαντικές επενδύσεις στο ακίνητο.
5. Στο πλαίσιο αυτό, τον Απρίλιο του 2015, κατόπιν υποδείξεως και οδηγιών της τράπεζας ο κύριος Νεαμονίτης υπέβαλε και έγγραφη προσφορά – πρόταση αγοράς, διαμορφώνοντας μάλιστα το περιεχόμενο του εγγράφου της προσφοράς με τον τρόπο ακριβώς που επιθυμούσε η τράπεζα
6. Ειδικότερα, στο από 14.04.2015 έγγραφο με τίτλο «Προσφορά-Πρόταση» ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Με την παρούσα θέλω να εκφράσω το ενδιαφέρον μου για αγορά ακινήτου στην περιοχή Λάμπη (τέρμα Ζουρούδη) της Κω, ιδιοκτησίας της Τράπεζάς σας.

Στο παρόν ακίνητο εδρεύει η επιχείρησή μου από το 1992 σε συνεργασία με την πρώην ΑΤΕ.

Προσφάτως (2014) ανανέωσα τη σύμβαση ενοικίου μαζί σας και παράλληλα συνεργάζομαι προσωπικά και εταιρικά με την Τράπεζα Πειραιώς σε πολλά επίπεδα.

Η πρότασή μου είναι η αγορά του παρόντος ακινήτου στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, εκτάσεως 800 τ.μ., έναντι αντιτίμου 1.200.000 €».

7. Η ως άνω πρόταση-προσφορά παρελήφθη αυθημερόν (14.04.2015) από το υποκατάστημα της αντιδίκου της Κω (κωδικός καταστήματος 1387), όπως προκύπτει και από τις υπογραφές των αρμοδίων στελεχών της και εστάλη στο Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας στα κεντρικά γραφεία της αντιδίκου
8. Εν συνεχεία, το 2016, ο κύριος Νεαμονίτηςενημερώθηκε από στελέχη της τράπεζας ότι θα έπρεπε να αυξήσει το ποσό της προσφοράς του,προκειμένου να προβεί η αντίδικος στην πώληση του ακινήτου. Πράγματιυπέβαλε το από 29.03.2016 έγγραφο με τίτλο «Πρόταση Αγοράς Ακινήτου» με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Παρακαλώ εξετάστε την πρόταση αγοράς του ακινήτου που μισθώνω από εσάς στην Ακτή Ζουρούδη και Αντιγόνης στην Κω και αποτελεί μέρος του ακινήτου της ΑΒΙΚΩ (730 τμ). 

\Το τίμημα που προτίθεμαι να πληρώσω είναι 1.500.000 €».

9. Και αυτό το έγγραφο παρελήφθη αυθημερόν (29.03.2016, ώρα 11.1.3) από το υποκατάστημα της αντιδίκου της Κω (κωδικός καταστήματος 1387), όπως προκύπτει και από τις υπογραφές των αρμοδίων στελεχών της
10. Ωστόσο, όλως αιφνιδίως και απροσδόκητα, τον Ιανουάριο του 2018 η τράπεζα αποφάσισε «εν μια νυκτί»χωρίς την τήρηση οιασδήποτε προηγούμενης πρόσκλησης, ενημέρωσης και διαδικασίας, μην προβαίνοντας σε οποιαδήποτε δημόσια ανακοίνωση, αλλά και χωρίς να ειδοποιήσει καν την εταιρεία του κυρίου Νεαμονίτη, η οποία μίσθωνε το ακίνητο και βρισκόταν σε πολύχρονες διαπραγματεύσεις με αυτήν για την πώλησή του, κάτω από ένα πέπλο απόλυτης «μυστικοπάθειας» και αδιαφάνειας να πωλήσει το τελευταίο σε νεοσύστατη και άγνωστη εταιρεία, η οποία δεν είχε δραστηριοποιηθεί ποτέ στην περιοχή.
11. Ειδικότερα, υπογραμμίζουμε ότι το ακίνητο πωλήθη δυνάμει του με αριθ. 4.383αγοραπωλητηρίου συμβολαίου την 29-1-2018, στην εταιρεία «ΚΩΣ ΡΙΒΙΕΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ» η οποία δε μέτραγε ούτε έναν μήνα ζωής (!) από τη σύστασή της μέχρι τη σύναψη της σύμβασης πώλησης καθώς συνεστήθη την 03.01.2018 (συμβόλαιο σύστασης: 4.359/3-1-2018)δηλαδή εικοσιπέντε (25) περίπου μέρες πριν τη σύναψη της αγοροπωλησίας (!)
12. Περαιτέρω και ενώ ο κύριος Νεαμονίτης είχε υποβάλει δύο προσφορές για την αγορά του ακινήτου, ήτοι το έτος 2015: 1.200.000 ευρώ και το έτος 2016: 1.500.000 ευρώ, η τράπεζα προέβη στη σύναψη πώλησης έναντι του εξευτελιστικού τιμήματος των 150.000 ευρώ (!) κάτω μάλιστα και από την αντικειμενική αξία του ακινήτου (αξία κατ΄ εκτίμηση Δ.Ο.Υ: 158.816,10 ευρώ) (!)
13. Καταπατώντας κατάφωρα κάθε κανόνα ευθύτητας και εντιμότητας στις συναλλαγές, αδιαφορώντας για το πραγματικό συμφέρον της ίδιας της τράπεζας, αλλά και στερώντας πολύτιμα φορολογικά έσοδα από το Ελληνικό Δημόσιο, η αντίδικος προέβη στην ανήκουστη και αδιανόητη ενέργεια να πωλήσει το ακίνητο στο 1/10 του προσφερθέντος από τον κύριο Νεαμονίτη τιμήματος.
14. Η συμπεριφορά της τράπεζας, δε μπορεί να αιτιολογηθεί νομικά, ηθικά και λογικά και έβλαψε όχι μόνο τον κύριο Νεαμονίτη, αλλά και τους ίδιους τους μετόχους της τράπεζας, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο λόγω στέρησης φορολογικών εσόδων, αλλά και εμμέσως το σύνολο των πολιτών της χώρας, οι οποίοι κλήθηκαν να ανακεφαλοποιήσουντα πιστωτικά ιδρύματα και παρ’ όλα αυτά υφίστανται τα αποτελέσματα μη συνετών και ανεξήγητων με νομικούς και οικονομικούς όρους πράξεων της αντιδίκου, οι οποίες προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
15. Σημειώνεται παρενθετικά ότι λίγες μέρες μετά τη σύναψη αγοροπωλησίας η νέα εκμισθώτρια (ΚΩΣ ΡΙΒΙΕΡΑ ΑΕ) απέστειλε την από 28.02.2018 εξώδικη γνωστοποίηση, με την οποία ζητούσε από τον κύριο Νεαμονίτη να αποδώσει το μίσθιο την 30.06.2018, εν συνεχεία δε άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω και την από 15.05.2018 αγωγή (με αριθμό κατάθεσης δικογράφου: 360/ΜΕΙ 43) με την οποία αιτείτο τη δικαστική απόδοση του μισθίου, η οποία συνεπάγεται τη διάλυση και οικονομική καταστροφή της εταιρείας, που θα αναγκαστεί κατ’ αυτό τον τρόπο να διακόψει τη λειτουργία της και να απολύσει συνακόλουθα το σύνολο του προσωπικού της
16. Η εταιρεία του κυρίου Νεαμονίτη κατέθεσε την 12.11.2018 αγωγή κατά της τράπεζας Πειραιώς (γενικός αριθμός κατάθεσης 105331/2018) με την οποία ζητούσε αποζημίωση για τις δαπάνες και επενδύσεις στις οποίες είχε προβεί στο ακίνητο εν όψει των διαπραγματεύσεων για την αγορά του (ύψους (114.071,5 ευρώ) καθώς και ηθική βλάβη (ύψους 30.000 ευρώ)
Πηγή: piraeuspress.gr/

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω?

    ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος που θα κτισει την αβικω? ποιος ειναι ο αφανης ιδιοκτητης της εταιρειας που αγορασε την αβικω?

    • Τα φράγκα για τον μπλε φοίνικα ήρθαν από την Αστραλία... Βρε λες ////////////////////;;;

      Για ψάξτε βρε ζωντανά, τότε θα καταλάβετε και την τυχαία επιλογή του μηχανικού….

  2. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!! ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ! ΟΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ! ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ!

  3. Εχω μια απορια ; ΠΟΙΟΣ ελεγχει τις Αποφασεις των Οργανων μιας τραπεζας; Το υπουργειο Οικονομικων ; η Τραπεζα της Ελλαδος ; η’ η ιδια η τραπεζα (δηλαδη …Γιαννης πινει, Γιαννης κερνα;). Αν τα στοιχεια ειναι πραγματικα και ολοκληρωμενα τοτε η λαμογια ειναι εντυπωσιακη .ΥΓ. Το 2012 περασε στην ιδιοκτησια της τραπεζας…Μην αρχισετε παλι τις μπουρδες σας!!! ΥΓ. Ποιος οριζει, πραγματικα, τις διοικησεις των τραπεζων ;

  4. Η ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

    11. Ειδικότερα, υπογραμμίζουμε ότι το ακίνητο πωλήθη δυνάμει του με αριθ. 4.383αγοραπωλητηρίου συμβολαίου την 29-1-2018, στην εταιρεία «ΚΩΣ ΡΙΒΙΕΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ» η οποία δε μέτραγε ούτε έναν μήνα ζωής (!) από τη σύστασή της μέχρι τη σύναψη της σύμβασης πώλησης καθώς συνεστήθη την 03.01.2018 (συμβόλαιο σύστασης: 4.359/3-1-2018), δηλαδή εικοσιπέντε (25) περίπου μέρες πριν τη σύναψη της αγοροπωλησίας (!)

  5. ΧΑΧΑΧΑ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ.

    ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ

  6. Τουλάχιστον τα 800 στρέμματα έγιναν 800 μέτρα. Έχω την απορία ο κύριος έχει δηλωμένα κέρδη 1,5 εκατομμυρίου;

    • ΑΠΌ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΊΕΣ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΈΧΕΙΣ Η ΠΛΈΟΝ ΑΝΑΓΚΑΊΑ ΚΑΤ’ΕΣΕ ΕΊΝΑΙ ΑΝ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΊΧΕ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΌΣΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΕΣΎ ΚΑΙ’ΓΩ ΚΑΙ ΜΥΡΙΟΙ ΆΛΛΟΙ? ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΈΝΟΣ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΈΧΕΙ? Η ΠΡΏΤΗ ΑΠΟΡΊΑ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΣΗΜΑΣΊΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΌΘΕΣΗΣ. Η ΒΡΩΜΙΆ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΎΣΕΙ ΑΠΌ ΠΑΝΤΟΎ. ΑΝΩΝΥΜΟΣΣ

  7. ΠΡΟΣ ΟΚ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΩΣ .........

    ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΒΙΚΩ? ΠΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ Η ΕΤΑΡΕΙΑ 3-1-2018 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΒΙΚΩ 29-2018 !!!ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ? ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ!!!!

  8. και αρπαχτρες.αυτοι που ειναι στην εταιρεια …… ειναι αχυρανθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ