Δήμος Κω: Τα 2 νέα λεωφορεία εκτόξευσαν τα έσοδα της δημοτικής συγκοινωνίας- Ρεκόρ με πάνω από 1.100.000 ευρώ έσοδα

14
865

ΘΕΜΑ : “Τα δύο νέα λεωφορεία εκτόξευσαν τα έσοδα της δημοτικής συγκοινωνίας- Ρεκόρ με πάνω από 1.100.000 ευρώ έσοδα από εισιτήρια το 2018”

Ρεκόρ που ξεπερνά ακόμα και την καλύτερη, μέχρι σήμερα, χρονιά στην κίνηση της δημοτικής συγκοινωνίας που ήταν το 2011, καταγράφεται τη φετινή χρονιά.

Στο τέλος του 2018 τα έσοδα από τα εισιτήρια της δημοτικής συγκοινωνίας θα πλησιάσουν το 1.200.000 ευρώ.

Καθοριστικός παράγοντας ήταν η ένταξη στο στόλο της ΚΕΚΠΑΥΑΣ, τη θερινή περίοδο, των δύο λεωφορείων και ιδιαίτερα του μεγάλου λεωφορείου-φυσούνα, που αναβάθμισαν τις υπηρεσίες και εκτόξευσαν τον αριθμό των εσόδων.

Υπάρχει θετική αντανάκλαση και στα ταμειακά διαθέσιμα της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ που αυξήθηκαν και στις 31 Οκτωβρίου ξεπερνούσαν το 1,3 εκ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατέβαλε αναδρομικά ύψους 152.000 ευρώ προς τους εργαζομένους ενώ μετακινούνται δωρεάν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένοι-μέλη της Λέσχης Φιλίας και μαθητές.

Την ίδια στιγμή εξοφλήθηκαν χρέη και οφειλές από το παρελθόν, με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις αυτή τη στιγμή της εταιρείας προς προμηθευτές να είναι μόλις 56.015 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Βάσω Πη, η δημοτική συγκοινωνία στην Κω λειτουργεί πλέον σε υγιείς βάσεις αφού:

-Διενεργούνται ηλεκτρονικοί και αδιάβλητοι διαγωνισμοί για την προμήθεια καυσίμων.

-Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και καυσίμων για τα λεωφορεία.

-Μεταφέρθηκε το γραφείο κίνησης από το ΑΚΤΑΙΟΝ στο εργοτάξιο και δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις.

-Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τον ορκωτό λογιστή.

Την ίδια στιγμή, το 2019, θα είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε μια μεγάλη καινοτομία στη δημοτική συγκοινωνία: το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο απολογισμός σου μοιάζει με τα δημοτικά ιατρεία σου. Εικονική πραγματικότητα

  2. Βρε προεδρινα μου αν δεν χαριζες τα δημοτικα τρενάκια για μερικα ψηφαλακια θα ειχες εσοδα 2,5 εκατομμύρια.Αλλα ο δικος σου πρωτος μισθος ηταν της προεδρου,ενσημα μηδεν.

  3. Κυρία μου το δρομολόγιο για το Τιγκάκι πόσο θα στοιχίσει;; Γιατί ένας δικηγόρος μου είπε ότι θα ξεπεράσει τα 500 ΧΙΛΙΆΡΙΚΑ.

  4. Λάθος πρόεδρε ενάμιση εκατομμύριο μαζέψαμε. Άμα βάλεις και τα οκτακόσα χιλιάρικα που χάσαμε από τα τραινάκια ξεπερνούμε τα τρία.

  5. Με αυτά τα λεφτά να κάνετε συντήρηση τα υπόλοιπα λεωφορεία. Πηγαίναμε στη δουλειά με το χτυποκαρδι. Ετριζαν κ επίσης εσταζαν από πάνω λόγω του κλιματιστικου κ οι τουρίστες έβγαζαν φώτο. Κ λίγη καθαριότητα δεν βλάπτει.

  6. Απότι έμαθα η Ρούφα στη θέση σου δεν είχε μισθό Εσί κυρία Βάσω πόσα παίρνεις τον μήνα και πόσα ο αντιπρόεδρος;;

    • Και επειδή δεν είχε η ρούφα και η κάθε ρούφα δεν πρέπει να έχει και όποιος πάει σε αυτή τι θέση η σε κάποια παρόμοια…τι σκεπτικό είναι πάλι αυτό?

  7. Ακόμα δεν κατάλαβες ότι ετοιμάζονται να πουλήσουν και τα λεωφορεία μετά τα τραινάκια;; Τα δύο που φέρανε είναι ενοικιασμένα. Εκτός από τα δύο καινούργια που αγόρασε ο Καίσαρλης όλα τα άλλα είναι 35 χρονών και για απόσυρση. Κυκλοφορούν με κίνδυνο ζωών.

  8. – Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε η κα Πη ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2014;;

    Τροποποίησε τον προϋπολογισμό του 2014 για να εξασφαλίσει τον μηνιαίο μισθό της!
    Δεν διανοείτο να χάσει τους 4 μήνες του 2014! (θυμίζουμε ότι ανέλαβαν Σεπτέμβριο του 2014 και ότι η προηγούμενη πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ήταν άμισθη άρα η τροποποίηση ήταν απαραίτητη )

    – Ποια ήταν η δεύτερη απόφαση που έλαβε;

    Ψήφισε την ωριαία αποζημίωση τόσο τη δική της όσο και των μελών του δ/σ για τις παρουσίες της στα διοικητικά συμβούλια!

    Αυτά είναι τα νέα ήθη που εισήγαγε στο χώρο της Πρόνοιας η κα Πη.

    Η κα Πη τολμά να μιλά για το νόμο της κοινωνικής οικονομίας και να λέει ασύστολα ψέματα για να καλύψει τις πομπές της.

  9. Νομίζω ότι τα δύο λεωφορεία ήταν για την Αστική Συγκοινωνία των άλλων δύο πρώην Δήμων.
    Για το 2019 θα γίνει πραγματικότητα η φετινή εξαγγελία για την Αστική Συγκοινωνία των χωριών ή οι κάτοικοι τους είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ