ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ: Ο Δήμος Κω ανάμεσα στους πρώτους Δήμους που θα επιδοτηθούν για δωρεάν wi fi

8
1203

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Ο Δήμος Κω ανάμεσα στους πρώτους Δήμους που θα επιδοτηθούν για να διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους”

Ανακοινώθηκαν οι 2.800 δήμοι σε όλη την Ευρώπη που θα επιδοτηθούν, στα πλαίσια του προγράμματος WiFi4EU, για την εγκατάσταση υποδομών δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Κω που κινήθηκε γρήγορα καταθέτοντας τη σχετική πρόταση με το συντονισμό του Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, στην πρώτη φάση του έργου, υπέβαλαν αίτηση 13.000 δήμοι από όλη την Ευρώπη.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος αναφέρει:

Ο Δήμος Κω είναι και επίσημα ανάμεσα στους πρώτους Δήμους σε όλη την Ευρώπη που θα επιδοτηθούν για να διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους.

Τα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα WiFi4EU, εκτός από δωρεάν, θα είναι χωρίς διαφημίσεις και χωρίς συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δίκτυα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πλατείες και σημεία ενδιαφέροντος στην Κω και στα χωριά αλλά και σε παραλίες του νησιού.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα, το μήνυμα αυτό γίνεται πράξη και επιβεβαιώνεται καθημερινά.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Ο Δήμος Κω στους 117 της Χώρας που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα της ΕΕ για δωρεάν εγκατάσταση WiFi δικτύου

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 2.800 δήμοι της Ευρώπης που κέρδισαν το κουπόνι δωρεάν εγκατάστασης WiFi δικτύου, μέσα από το πρόγραμμα της ΕΕ, WiFi4EU.

Αίτηση υπέβαλαν συνολικά 13.000 Δήμοι απ’όλη την ΕΕ

Από την Ελλάδα εντάχθηκαν συνολικά 117 Δήμοι μεταξύ των οποίων από τα Δωδεκάνησα είναι οι Δήμοι Kω και Λέρου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΕ μέχρι και το 2020 θα διατεθούν 120 εκατομμύρια ευρώ για έως και 8.000 δήμους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με το κουπόνι, ο δήμος θα μπορεί να δημιουργήσει ένα hotspot Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημαρχείων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών. Η χρηματοδότηση θα παρέχεται για δίκτυα που δεν υποκαθιστούν υπάρχουσες δωρεάν ιδιωτικές ή δημόσιες προσφορές με παρόμοια ποιότητα.

Ακολουθώντας την αρχή «first come first served», δελτίο WiFi4EU θα λάβουν οι πρώτοι 2.800 δήμοι. Κάθε κράτος-μέλος θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια, ενώ

Στα επόμενα δύο χρόνια, θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα κλήσεις ενδιαφέροντος για το WiFi4EU, ανά περίπου 6 μήνες. Σημειώτεον ότι τα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το WiFi4EU εκτός από δωρεάν θα είναι χωρίς διαφημίσεις και χωρίς συλλογή προσωπικών δεδομένων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ρωτάτε καλύτερα πως το κάνουν στα Τρίκαλα;
    Ένα Hot spot για πόσους είναι;
    Τι εμβέλεια θα έχει;
    Τι ταχύτητα;

  2. Γιατί το χρέη στη ΔΕΥΑΚ είναι πάνω από οκτώ εκατομμύρια και ποιοι τα χροστανε και γιατι δοθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε χασοδίκες δικηγόρους εξ Αθηνών παρ αρείω πάγκο.

  3. Πήρανε όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας και πήρε και ο δικός μας και κορζίζεται σαν γύφτικο σκεπάρνει. Ποιος;; ο κανένας δήμαρχος

  4. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί μία απο τις προτάσεις, της ειδικοτητάς μου, που εισηγήθηκα στην επιτροπή διαβούλευσης, έχει ήδη υλοποιηθεί και αναμένουμε να δράξουμε τους καρπούς της.

  5. Θα, θα, θα. Κακομοίρηδες που τάχα μου διοικείται, δεν είστε άξιοι με τον πακτωλό χρημάτων που μαζεύετε από τους δημότες να κάμετε κάτι έστω κ ιντερνέτ ή τηλεόραση δωρεάν. Καλά σας τα γράφουν αλλά ποιος ακούει. Πείτε του βαρύ Γεωργίου να αφήσει τα εξωτικά ταξίδια και ας πάει μέχρι τα μαγευτικά Τρίκαλα, μήπως και ξυπνήσει λιγάκι. Αλλά ξέχασα, η Δημοτική Αρχή Τρικκαίων αγαπά τους Δημότες της, ενώ εδώ………

  6. Αίσχος γιατί την εγκατάσταση του χάι Φάι την εισηγήθηκα προσωπικά εγώ στην μελέτη που συνέταξα στην πρώτη τετραετία του Κυρίτση. Από τότε περιμένω να πάρω τα χρήματα μου. Ευτυχώς που με άκουσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προχώρησε στο πρόγραμμα για όλους τους Δήμους της Ευρώπης. Μάλιστα έστειλα συγχαρητήρια και στα Τράκαλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ