Δήμος Κω: Από την πρώτη στιγμή οχήματα και προσωπικό της Π.Π. και της ΔΕΥΑΚ, με την συνεργασία της ΕΟΔ, έδωσαν τη μάχη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

7
2732
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΘΕΜΑ : ‘’ Από την πρώτη στιγμή οχήματα και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, με την συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης, έδωσαν τη μάχη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο Ψαλίδι.’’

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και η παρέμβαση συνεργείων της ΔΕΥΑΚ και της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε η νεροποντή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Aπό τις 4 το απόγευμα ο μηχανισμός του Δήμου ήταν επί ποδός και επιχειρούσε στο Ψαλίδι, που υπήρχαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Ελληνικής Ομάδας δίασωσης με τους εθελοντές μέλη της που συνεπικουρούσε το έργο των συνεργείων, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω που κλήθηκε να αποκλείσει την Γεωργίου Παπανδρέου προκειμένου να μην εγκλωβιστούν διερχόμενα οχήματα αλλά και να εργαστούν απερίσπαστα τα συνεργεία.

Τα Συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, τα μηχήματα και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προχώρησαν σε συνεχείς παρεμβάσεις στην περιοχή, στην οποία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μηνάς Κιάρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος , αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κ. Σεβαστιανός Μαραγκός.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ αλλά και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με το προσωπικό, παραμένουν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν αλλά και για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω:

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαζεύτηκαν, έβγαλαν φωτογραφίες και μετά σπίτια τους να μην βραχούν. Αυτή είναι η πολιτική προστασία στην Κω, όλη μέρα δεν τους είδαμε πουθενά.

  2. 5 μηνες σας εμειναν Γεωργιε,καταστρεψατε το νησι,μια παρεα αναθεσακηδων ειστε και μονο.Το νησι πηγε 20 χρονια πισω

  3. Όταν δεν έχεις κάνει το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο, όταν δεν έχεις καθαρίσει τους κεντρικούς ποταμούς κια χείμαρρους της πόλης τότε βγαίνεις να μαζεύεις τα ασυμμάζευτα μετά απο κάθε νεροποντή. 5 χρόνια είχατε για να κάνετε κάτι κα8 σε αυτό τον τομέα αλλά δυστυχώς για εμάς τους πολίτες πληρώνουμε την ανεπάρκεια σας.

  4. ΨΕΥΤΟΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ,ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ,Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑ.ΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΔΗΜΟ,ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.

  5. Και στη Λάμπη πλημμυρίζει συνέχεια κυρίως στο σημείο κοντά στο ξενοδοχείο του Λόρενς (Παναγιά) και εμποδίζει την διελεύση οχημάτων και πεζών. Πότε επιτέλους θα γίνουν έργα στην ευρυτερη περιοχή? Η θάλασσα στα πεντακόσια μέτρα και βιολογικός θα έπρεπε να βρεθεί λύση για τα όμβρια αυτά …

  6. Ξέρουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Στην διασκέδαση και καφεδάκι είναι πρώτοι. Από 2011 πλημμυρίσαμε τέσσερις φορές το Ψαλίδι. Από τις 15 και 30 παίρναμε τηλέφωνο. Και ήρθανε στις 17 και 25 τα μηχανηματα, γιατί αν είχαν έρθει στις 16 και 30 δεν θα είχαμε πάθει τέτοια ζημιά. Η περιφέρεια ανέλαβε τα ποτάμια χωρίς να έχουν μηχανήματα και εργάτες. Να χαίρεστε την δουλειά σας. Γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του δήμου και περιφέρειας. Τόσα χρόνια φωνάζουμε να κάνουν πιο μεγάλες καμάρες. Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε τουλάχιστον να τα καθαρίσετε στην ώρα τα ποτάμια από σκουπίδια και καλάμια. Δεν κάνουν πιο μεγάλες καμάρες γιατί ο εργολάβος δεν υπογράφει για ΑΒ λόγο, μηχανικός δεν υπογράφει για ΑΒ λόγο. Δεν έχουν μηχανήματα, δεν έχουν εργάτες, ο ένας πετάει τήν ευτινη στον άλλον. Εμείς τι να κάνουμε που πνιγόμαστε εδώ στο Ψαλίδι???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ