Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κω για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο

24
4041

ΘΕΜΑ : “Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κω για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο.”

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση προκάλεσε η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος της στην Κέφαλο.

Ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Δ/ντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Μυλωνά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Μιχαηλίδη, με προσωπική επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι η τάση συρρίκνωσης των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας δεν μπορεί να προσλαμβάνει οριζόντια χαρακτηριστικά και να προσπερνά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά νησιωτικών περιοχών.

Ο κ. Κυρίτσης ζητά να επανεξεταστεί και να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κέφαλο της Κω, είναι μια κίνηση που δείχνει αδιαφορία για τους πολίτες των νησιωτικών περιοχών αλλά και τις επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος, στην επιστολή διαμαρτυρίας του, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Για κάποιους προφανώς το υποκατάστημα της Κεφάλου αποτελεί ένα μικρό λογιστικό μέγεθος, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αγνοούν ότι υπάρχουν γέροντες αλλά και πολίτες όσο και επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με την Εθνική Τράπεζα και οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μετακινούνται στη πόλη της Κω προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο υπάρχει σημαντικός κύκλος εργασιών ενώ η λειτουργία του στηρίχθηκε για χρόνια από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.”

Ο κ. Κυρίτσης τονίζει ότι “οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Κεφάλου στην Κω στήριξαν την Εθνική Τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια, με τις καταθέσεις και την εμπιστοσύνη τους.

Θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για εμάς, αυτή η εμπιστοσύνη να κλονιστεί με την αδικαιολόγητη απόφαση αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος, η οποία θα πρέπει να ανακληθεί.’’

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Κυρίτση:

Προς

Αξιότιμο Κύριο

1.Παύλο Μυλωνά

Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνικής Τράπεζας

2.Κώστα Μιχαηλίδη

Πρόεδρο Δ.Σ Εθνικής Τράπεζας

Η τάση συρρίκνωσης των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας δεν μπορεί να προσλαμβάνει οριζόντια χαρακτηριστικά και να προσπερνά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά νησιωτικών περιοχών.

Η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κέφαλο της Κω, είναι μια κίνηση που δείχνει αδιαφορία για τους πολίτες των νησιωτικών περιοχών αλλά και τις επιχειρήσεις.

Για κάποιους προφανώς το υποκατάστημα της Κεφάλου αποτελεί ένα μικρό λογιστικό μέγεθος, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αγνοούν ότι υπάρχουν γέροντες αλλά και πολίτες όσο και επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με την Εθνική Τράπεζα και οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μετακινούνται στη πόλη της Κω προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο υπάρχει σημαντικός κύκλος εργασιών ενώ η λειτουργία του στηρίχθηκε για χρόνια από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ως Δήμαρχος Κω σας ζητώ να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σας ζητώ να αντιληφθείτε ότι ένα υποκατάστημα σε μια νησιωτική περιοχή δεν αποτελεί λογιστικό μέγεθος, όπως όλα τα άλλα στην ηπειρωτική χώρα.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Κεφάλου στην Κω στήριξαν την Εθνική Τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια, με τις καταθέσεις και την εμπιστοσύνη τους.

Θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για εμάς, αυτή η εμπιστοσύνη να κλονιστεί με την αδικαιολόγητη απόφαση αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος, η οποία θα πρέπει να ανακληθεί.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κυρίτσης

Δήμαρχος Κω

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι θα κλείσουν πολλά υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια οπότε λογικό είναι υποκαταστήματα όπως της Κεφάλου να είναι πρώτα στη λίστα.

        • ….ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΦΕΡΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ?

  2. ΧΑΧΑΧΑ ΚΛΑΙΕΙ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΧΑΧΑΧΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΧΑΧΑΧΑ

    Συνολικά στο δίκτυο των Ελληνικών τραπεζών θα κλείσουν περισσότερα από 800 καταστήματα και χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι –τουλάχιστον 7.000- θα δουν την έξοδο.http://www.economy365.gr/article/94646/se-poies-poleis-kleinei-katastimata-i-ethniki-trapeza

  3. Περιμένετε από έναν δήμαρχο που έχει εγκαταλείψει τα κοινά εδώ και πέντε χρόνια να γνωρίζει ότι όλες οι συναλλαγές πλέον γίνονται ηλεκτρονικά. Και ότι είτε θέλουμε είτε όχι σύντομα θα κλείσουν και άλλα. Άσε που θα έπρεπε να ενισχύσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να στείσει γραφείο στην Κέφαλο που θα υποστηρίζει τους γέροντας.

  4. Ο δήμαρχος μας ξέρει από τράπεζες. Ήταν διορισμός σε τρεις τέσσερις την εποχή των πρασινοφρουρών. ΧΙ ΧΙ ΧΙ

  5. Με χαρά ενημερώνουμε τους αξιότιμους πελάτες μας ότι έγινε ακόμα μια επιτυχής ανταλλαγή ακινήτων στην Αντιμάχεια με ακατέροθεν οφέλη.

  6. ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΦΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΨΗΦΟ…. ΑΣ ΒΓΟΥΝ

  7. Και τους είπα Αν δεν ανοίξουνε πάλι την Εθνική στην Κέφαλο θα στήσω δική μου τράπεζα. Άλλωστε ήμουνα τις καλές εποχές σύμβουλος τους.

  8. Τελικά μόνο της Μιχαλούς θα μείνουν όλα τα υποκαταστήματα ανοικτά.

    Οι συναλλαγές δεν θα γίνονται ανέπαφα,ούτε με κάρτες,ούτε με συναλλαγματικές,αλλά μόνο με συνταγογράφηση.Και βέβαια ο σπουδαιότερος λόγος που δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα είναι τα ‘δάνεια’..σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός έχει δανειστεί απ της ‘Μιχαλούς’ BANK…κάτι σαν το μετζίτι της Λούγκραινας στην Κάλυμνο.

  9. Δίνω τον αγώνα της ζωής μου να κρατηθεί η τράπεζα στην Κέφαλο και να δημιουργηθούν άλλες τέσσερις και στα άλλα χωριά. Πέντε χρόνια δεν κάνω άλλη δουλειά. Άχρηστοι έ άχρηστοι. Τους ζήτησα να βάλουν και μια στο ΧΟΤΣΠΟΤ και αυτό τελικά που κατάφερα είναι να ιδρύσουν ένα υποκατάστημα με αμίαντο στα Ταπάχανα.

  10. Αυτό είναι και το επίπεδο της διαφθορά εν Ελλάδι.Σε όλα τα All Inclussive θα έχει Bank Spots,

    δίπλα στις Ρεσεψιόν για τους ξένους,θα το δείτε…και ολόκληρα χωριά/νησιά θα εξυπηρετούνται μέσω ίντερνετ,ίσως με 2-3 ακόμα ανακεφαλαιώσεις των Συστημικών Τραπεζών βέβαια με ξένα κόλλυβα των κορόιδων φορολογουμένων …να αφήσουν κανένα ανοικτό στην πόλη.Οι υπάλληλοι θα τρέχουν να κάνουν σέρβις στα ΑΤΜ και θα υπάρχουν μόνο ταμίες Τραπεζικοί υπάλληλοι για τα ΚΌΚΚΙΝΑ ΔΆΝΕΙΑ το συνάλλαγμα και τα πρόστιμα από ληξιπρόθεσμες επιταγές και ειδικά από πρόστιμα των καταδρομικών επιθέσεων των ΣΔΟΕ.Οι βασικοί λόγοι ύπαρξης Τράπεζας έχουν εκλείψει προ πολλού,αφού δεν συνεισφέρουν στην Ελληνική Οικονομία.Ούτε βασικές γνώσεις για τις ίδιες τις Τραπεζικές τους μετοχές και Χρηματιστηριακά προϊόντα δεν έχουν και ας τα εκδίδει το Κεντρικό τους Κατάστημα.

  11. Εδώ και δύο χρόνια συζητιοταν το κλείσιμο. Τώρα που το κλείνουν ξύπνησε ο άχρηστος ταξιδιαρης .μέχρι σήμερα δεν έκαμε τίποτα για να το αποτρεψει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ