ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Σημαντικές επαφές Κανταρζή – Παπαντωνίου στο Σαλέρνο | Η Κως στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές”

12
867

Σημαντικές επαφές είχε ο υπεύθυνος Διεθνών σχέσεων του Δήμου κ. Νίκος Κανταρζής και ο Γραμματέας του ΔΙΙΚ καθηγητής Ιατρικής κ. Νίκος Παπαντωνίου στο Σαλέρνο της Ιταλίας.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης του Σαλέρνο με το Δήμαρχο Βιτσέντσο Νάπολι , τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Τζιανκάρλο Καβάλλο , τον Διευθυντή του Ιπποκρατικού Βοτανικού κήπου κ. Λουτσιάνο Μάουρο και υπηρεσιακά στελέχη, μπήκαν οι βάσεις για το πρόγραμμα : «ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που διαχειρίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Εταίροι στο πρόγραμμα είναι οι Δήμοι Κω και Σαλέρνο , το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω , ο Ιπποκρατικός Βοτανικός κήπος του Σαλέρνο, το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία και το Πανεπιστήμιο της Κόρντοβα στην Ισπανία.
Ήδη έχει συνταχθεί ένα σχέδιο καταστατικού που θα μελετήσουν οι Εταίροι , το οποίο και προγραμματίζεται να υπογραφεί εντός του Απριλίου 2019 και ο φάκελος του προγράμματος να προωθηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019 , όπου και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσής του.
Νίκος Κανταρζής
Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων
Δήμου Κω

ΘΕΜΑ : “Η Κως στο πρόγραμμα “Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές”

Μια μεγάλη προοπτική ανοίγει για την Κω μετά τις επαφές που είχαν στο Σαλέρνο της Ιταλίας ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διεθνών σχέσεων του Δήμου κ. Νίκος Κανταρζής και ο Γραμματέας του ΔΙΙΚ, καθηγητής Ιατρικής κ. Νίκος Παπαντωνίου.

Η Κως ξεκινά την προσπάθεια για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που διαχειρίζεται το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο το πολιτιστικό κεφάλαιο της Κω αλλά και η Ιπποκρατική Ιδέα.

Εταίροι στο πρόγραμμα είναι οι Δήμοι Κω και Σαλέρνο, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Ιπποκρατικός Βοτανικός κήπος του Σαλέρνο, το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία και το Πανεπιστήμιο της Κόρντοβα στην Ισπανία.

Οι βάσεις για αυτή τη διεθνή συνεργασία μπήκαν σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης του Σαλέρνο με το Δήμαρχο Βιτσέντσο Νάπολι, τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Τζιανκάρλο Καβάλλο , τον Διευθυντή του Ιπποκρατικού Βοτανικού κήπου κ. Λουτσιάνο Μάουρο, τον κ. Κανταρτζή και τον κ. Παπαντωνίου.

Ήδη έχει συνταχθεί ένα σχέδιο καταστατικού που θα μελετήσουν οι Εταίροι, το οποίο και προγραμματίζεται να υπογραφεί εντός του Απριλίου 2019 και ο φάκελος του προγράμματος να προωθηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2019.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιος να του κόψει τα ταξιδάκια αναψυχής, έχει γυρίσει δυο φορές όλη την υφήλιο με φράγκα των δημοτών...

    Μπορεί κάποιος να μας πει πόσα στοιχίζουν τα οδοιπορικά με τις εκτός έδρας αποζημιώσεις του Νικολάκη, έστω τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γιατί έχουμε χάσει τον λογαριασμό… Ευτυχώς περνά από τον Μάη στην αποστρατεία και την απαξίωση… ®Νυχτοκαβαλάρης©

    • Σας παρακαλώ κύριε ®Νυχτοκαβαλάρη© τι τους περάσατε; Τουλάχιστον πέντε φορές…. Και όταν βρίσκουν τον δρόμο της επιστροφής μας πετάει και μερικά δελτία τύπου με ….ολογίες για να δικαιολογήσουν τα ταξίδια και να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Κάτι σαν την συμφωνία των Πρεσπών ένα πράμα.

  2. Σημαντική η συνεργασία στήριξη του Δήμου κ η συνεργασία με το ΔΙΙΚΩ
    Επιτέλους το ΔΙΙΚΩ κ λίγο ΔΙΕΘΝΕΣ!
    Μπράβο !

  3. ΕΣΥ σκατοψυχε «Νυχτοκαβαλλάρη»,μάθε ότι από τη Τζέμη του έκανε τα έξοδα και ο Παπαντωνίου και ο Κανταρζής!Μικροψυχε και ασήμαντε!

    • Παραδάκι δημοτικό με ημερήσια αποζημίωση και όλα πληρωμένα από τους δημότες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ