Κατερίνα Κρητικού: Η αειφόρος ανάπτυξη θα αποτρέψει την μετανάστευση των νέων ανθρώπων από τον τόπο μας

12
1082

Κατερίνα Κρητικού: «Η αειφόρος ανάπτυξη θα αποτρέψει την μετανάστευση των νέων ανθρώπων από τον τόπο μας»

Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και η περιβαλλοντική προστασία του νησιού είναι κορυφαία ζητήματα.

Είναι απαραίτητο οι περιβαλλοντικοί χώροι και οι φυσικοί πόροι του νησιού μας να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν.

Ο φυσικός πλούτος που διαθέτει η Κως (Ιαματικά λουτρά, βιότοπος Ψαλιδίου, Αλυκή, Πλάκα, Πηγή Πυλίου κ.α.) θα έπρεπε να μας επιβάλει οικολογική συνείδηση και να μας οδηγήσει όχι μόνο στην προστασία του αλλά και στην αξιοποίηση του προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Είναι επίσης αναγκαίο να τεθούν σε λειτουργία δράσεις και πολιτικές για την περιβαλλοντική προστασία των ακτών, των υδάτινων πόρων, την ανακύκλωση καθώς και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σημαντικό είναι να τεθεί σε ΣΩΣΤΗ λειτουργία ο ΧΥΤΑ και να επενδύσουμε σε καινοτόμες μορφές επεξεργασίας των απορριμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Οι ευθύνες δεν επιμερίζονται μόνο στην απερχόμενη δημοτική αρχή. Είναι διαχρονικές τεράστιες και μετρήσιμες.

Αναφέρομαι στην ομορφιά του νησιού μας.

Αναφέρομαι στη δημόσια υγεία.

Αναφέρομαι στην περιβαλλοντική -οικολογική συνείδηση.

Αναφέρομαι -εμμέσως πλην σαφώς – στην αειφόρα ανάπτυξη του τόπου μας που θα κρατήσει τους νέους ανθρώπους και θα τους αποτρέψει από την μετανάστευση σε άλλες χώρες.

Το ΟΡΑΜΑ υπάρχει. Χρειάζεται να αναλάβουμε ΔΡΑΣΗ.

Μαζί με την Ιωάννα θα δουλέψουμε με αγάπη για την Κω που μας ενώνει χωρίς πολλά λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις… με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Με τιμή,

Κατερίνα Κρητικού

Τοπογράφος Μηχανικός

Υποψήφια με τη δημοτική παράταξη ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μου αρέσει που κάνεις και παρατηρήσεις.
      Είναι όπως λέμε Βόρειος Ήπειρος και όχι Βόρεια Ήπειρος ή Νότιος Αμερική και όχι Νότια Αμερική.

  1. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΎΝΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΜΕ ΘΈΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΩΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ … ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

  2. Ελεος.Το πρόβλημα της Κω είναι ότι φευγει ο κοσμος από εδώ;Η Κως είναι τοπος που ερχοντε από ολη την Ελλαδα για δουλεια εδώ.Τι είναι αυτά που λες κοπελα μου…εκθεση από το λυκειο και την εβαλες εδώ;Κοιτα να δεις ποιοι θα μας σωσουνε.Καλα κρασια.

  3. Τοπογράφος Μηχανικός είναι η κοπέλα όχι φιλόλογος αλλά εσύ σε αυτά που γράφει το ορθογραφικό λάθος είδες ;;;;

  4. ΕΚΤΥΠΩΣΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΔΕΙΞΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΞΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΦΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!!!

  5. Η κοπελα θα πρεπει να γραφει οντως σαν τοπογραφος τοτε και οχι σαν παιδι δημοτικου. δν θελει μεγαλα λογια και ψευτηκες υποσχεσεις, αλλα θελει να μενουν οι νεοι ανθρωποι στο νησι σκεπτομενοι την αειφορο αναπτυξη και χωρις να μας λεει πως αυτη θα τους κρατησει. ναι στην αειφορο αναπτυξη προφανως, ναι στο να αξιοποιησουμε του φυσικους μας πορους, αλλα κοπελα μου κατεβαινεις υποψηφια για να δωσεις λυσεις και οχι να μας λες μια δυο λεξεις που εμαθες στη σχολη σου απλα για να τις πεις.

  6. πω πω! θυμηθηκα τους συντροφους που πίστευαν πως πάνε στον κομμουνιστικό παράδεισο και βρέθηκαν να σπανε πέτρες στο εξωτικό Μπαϊκονούρ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ