Οι 13 του ΔΗΡΑΣ προς την Υπ. Εργασίας Ε. Αχτσίογλου: Η επιχείρηση αδυνατεί να καταβάλει την μισθοδοσία διότι… με δόλο και σκοπιμότητα…

13
537

Προς : κα Αχτσιόγλου Έφη

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κυρία Υπουργέ,

διαβάσαμε με προσοχή την απάντησή σας στον Βουλευτή Ηλία Καματερό για την μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ Κω και εκτιμούμε ότι πρέπει να σας ενημερώσουμε για ορισμένες σημαντικές πλευρές της υπόθεσης.

Σημειώνετε στην απάντησή σας στον κ. Καματερό ότι η επιχείρηση επικαλείται πως αδυνατεί να καταβάλει μισθοδοσία διότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Έτσι είναι. Δεν σας είπε όμως γιατί δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Είναι άλλωστε η αλήθεια που δέχτηκαν όλα τα Δικαστήρια μέχρι σήμερα και μας έχουν δικαιώσει, Πρωτοδίκως και στο Εφετείο. Είναι η αλήθεια που δέχτηκε το Δικαστήριο της Κω και καταδίκασε την Πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ για μη καταβολή δεδουλευμένων το πρώτο τρίμηνο του 2015. Διότι δεν μιλάμε για μια πρόσκαιρη αδυναμία αλλά για χρόνια κατάσταση παραλυσίας στην οποία έχει οδηγήσει το Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό η δημοτική αρχή Κω, που διοικεί την επιχείρηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, αυτή η δημοτική αρχή και η οριζόμενη από αυτήν πλειοψηφία του Δ.Σ. που διοικεί την μονομετοχική δημοτική επιχείρηση ειδικού σκοπού η οποία έχει ως μοναδικό ιδιοκτήτη το Δήμο Κω (ΔΗΡΑΣ Κω), με δόλο και σκοπιμότητα άλλαξε το καταστατικό της επιχείρησης και μείωσε την ετήσια χρηματοδότηση σε σημείο που να μην επαρκεί ούτε για την κάλυψη της μισής ετήσιας μισθοδοσίας.

ΜΕΘΟΔΙΚΑ με ΔΟΛΟ και ΚΑΚΟΒΟΥΛΙΑ οδήγησαν σε άδεια ταμεία την επιχείρηση όχι γιατί δεν έχουν χρήματα αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πληρώσουν. Άλλωστε αυτοί οι ίδιοι επαίρονται ότι ο Δήμος Κω διαθέτει αποθεματικό εκατομμυρίων αλλά τους εργαζόμενους δεν τους πληρώνουν.

Απόδειξη αυτού του γεγονότος ότι μας χρωστάνε όσα επιδίκασε το Εφετείο Δωδεκανήσου, χρωστάνε σε 3 εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, χρωστάνε σε κάποιους που βγήκαν σε σύνταξη, χρωστάνε και σε όσους έχουν απομείνει στο ΔΗΡΑΣ. Χρωστάνε μισθούς, χρωστάνε παντού.

Άφησαν συνειδητά άδεια ταμεία και προκάλεσαν δολίως τη μη καταβολή της μισθοδοσίας μας, με μεθοδευμένη την καθυστέρηση καταβολής των μισθών μας. Όλα αυτά με κύριο στόχο να μείνουμε απλήρωτοι και να αναγκαστούμε να φύγουμε.

Δεν τους ενδιέφερε εξαρχής το γεγονός ότι απέναντί τους είχαν 14 εργαζόμενους που ζούσαν αυτοί και οι οικογένειές τους αποκλειστικά από την εργασίας τους. Δεν είχαν ούτε εισοδηματίες ούτε χομπίστες αλλά σκληρά εργαζόμενους που είχαν ταυτίσει τη ζωή τους με το λειτούργημα της ενημέρωσης. Που εργάζονταν άπειρες ώρες περισσότερες από τις νόμιμες, δίχως να απαιτήσουν ούτε μια δεκάρα υπερωρία ή αμοιβή της υπερεργασίας, Σάββατα και Κυριακές, γιορτές και αργίες.

Έβαλαν απέναντί τους και προσπάθησαν να εξοντώσουν ανθρώπους της σκληρής εργασίας, γονείς με μικρά παιδιά, με φοιτητές, με ανθρώπους του μεροκάματου που δίχως αυτό οδηγούνταν στην εξαθλίωση.

Αυτό ήθελαν. Να μας εξαθλιώσουν. Να μείνουμε απλήρωτοι και υπό το βάρος των τεράστιων αναγκών για την επιβίωσή μας να αναγκαστούμε να φύγουμε δίχως να καταβάλουν καν τη νόμιμη αποζημίωση.

Μας συμπεριφέρθηκαν με ατιμία. Όπως ούτε ο χειρότερος εργοδότης δεν συμπεριφέρεται στους εργαζόμενούς του σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Και το έκαναν αυτοί που ενώ ο Κωακός λαός τους έστειλε να διαχειριστούν τις δημόσιες υποθέσεις του τόπου μας με ήθος και ευθύνη, ξεπέρασαν κάθε όριο δικαίου. Με έλλειψη αρετής που πρέπει να διακρίνει όποιον διαχειρίζεται δημόσια πράγματα, για το κοινό καλό.

Όλα αυτά και πολλά που έχουν συμβεί δείχνουν το δόλο και τη σκοπιμότητα των πράξεών τους. Μάλιστα διακινούν χρήματα, άγνωστο πως, παρότι έχουμε κάνει κατάσχεση στους λογαριασμούς του ΔΗΡΑΣ.

Αυτά έχουν πράξει και συνεχίζουν να πράττουν σε βάρος μας φτάνοντας μάλιστα να ζητούν από τον Άρειο Πάγο, στην υπόθεσή μας που εκδικάζεται στις 12 Φεβρουαρίου 2019, να μας απολύσει και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Εφετείου που μας δικαιώνει.

Κυρία Υπουργέ, αν μετά από 4 χρόνια που συνεχίζεται αυτή η κατάσταση 13 εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρούνε στην πράξη το δίκιο που τους έχει αποδώσει η ίδια η Ελληνική Δικαιοσύνη, τι να πούμε; Όσα πρόστιμα και να τους βάλετε δεν έχουν αντίκρυσμα γιατί και αυτά θα τα πληρώσει ο Κωακός λαός και όχι οι πραγματικά υπεύθυνοι.

Κως, 6 Φεβρουαρίου 2019

Οι εργαζόμενοι στο ΔΗΡΑΣ Κω

Αχτσίογλου προς Καματερό: «Δεδουλευμένες οφειλές των εργαζομένων του ΔΗΡΑΣ ΚΩ»

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκαν για δολιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τους είχε κλείσει μέσα.

  • Τρεχάτε τεμπελχανάδες να εισπράξετε φράγκα των δημοτών που δεν τα δουλέψατε όσο υπάρχουν οι φασιστοαριστεροί δοσίλογοι.

   Για να δούμε θα προκάμετε με τις στημένες δικαστικές αποφάσεις;

   • Μου αρέσεις προκομένε που ξέρεις και το αποτέλεσμα της απόφασης του Αρείου Πάγου.

 2. Ξαναδιαβάζω την υπόθεση και αναρωτιέμαι ,καλά ας πούμε οι παλιοί δεν ήξεραν, αυτοί οι (νέοι )που πάνε μαζί με έναν τέτοιο άνθρωπο τι νομίζουν ότι θα πετύχουν? Τι δεν βλέπουν ,τι θα λεν στα παιδιά τους δεν ήξερα!!!!!!!!!

 3. Τώρα κατάλαβα πραγματικά τι γίνεται στο ΔΗΡΑΣ και εκνευρίζομαι όλο και πιο πολύ με τον Κυρίτση και το συμβούλιο του που έφεραν τους εργαζόμενους σε αυτό το σημείο. Κανονικά πρέπει να τα πληρώσουν από την τσέπη τους

 4. κανονικά όπου πετυχαίνετε εσείς οι εργαζόμενοι αυτούς τους τύπους που σας έφεραν σε αυτό το χάλι πρέπει να τους πετάτε σαπισμένες ντομάτες και κλούβια αυγά

 5. TEMΠΕΛΟΧΑΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ !ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΓΕΛΙΕΣΤΕ….ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΗΘΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ..ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 6. Αν ήξερε ο κόσμος πόσα λεφτά θα πληρώσει από τα ταμεία του δήμου για οφειλές του ΔΗΡΑΣ σε ΙΚΑ και εφορία τότε ο ίδιος ο κόσμος θα αντιδρούσε. Αν συνεχίσετε να προκαλείτε, θα βγουν όλα αυτά στη φόρα, να δει ο κόσμος την «οικονομία» που κάνατε από την μείωση της επιχορήγησης στον ΔΗΡΑΣ για να φτιάξετε ένα σχολείο στην Κέφαλο. Αλήθεια που είναι αυτό το σχολείο? Μόνο λόγια και φανφάρες είστε..όποιος δεν σας ξέρει!!! τα χρέη του ΔΗΡΑΣ μαζί με τις οφειλές προς τους εργαζόμενους ξεπερνά το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!! η τρύπα ΔΗΡΑΣ είναι μεγάλη και δεν κλείνει με τη λάσπη προς τους εργαζόμενους. Ο ΔΗΡΑΣ θα είναι η πολιτική σας ταφόπλακα ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

 7. είναι λυπηρό να βλέπουμε τώρα 5 χρόνια να συνεχίζετε το ίδιο σήριαλ που λέγεται ΔΗΡΑΣ! Γιατί η δημοτική αρχή έχει τόση εμπάθεια? Γιατί τους έχει όμηρους? Γιατί ενώ μπορεί να αλλάξει το ΦΕΚ της επιχείρησης και να πληρώσει τις υποχρεώσεις δεν το κάνει? Γιατί χρεώνει τον Κωακό λαό με τόσα χρέη? Γιατί λέει τόσα πολλά ψέμματα? Γιατί είναι ανίκανος να παραδεχτεί τα λάθη του και να πάρει αποφάσεις!! Γιατί είναι εγωϊστής και δεν θέλει να αποδεχτεί πως δεν του βγήκε το σενάριο εξόντωσης των 13 εργαζομένων! . Αυτός ο άνθρωπος ακόμα τολμά και λέει δημόσια «εγώ φταίω για όλα και όχι οι συνεργάτες μου…». Τότε δήμαρχε γιατί δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου?? Με το να τους ξευτιλίζει και να τους λέει τεμπελόσκυλα, ακριβοπληρωμένους κτλ το μόνο που καταφέρνει είναι να τους δίνει ΔΥΝΑΜΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ γιατί το ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ!!ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ? ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ?

 8. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΕΓΩΙΣΤΗ ΕΜΠΑΘΗ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΔΙΚΟΜΑΝΗ ΝΤΟΥΤΣΕ

  ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟ

 9. Έλεος βρε αχρειοι. Τι είναι αυτά που διαβάζω. Τι κάνατε στους ανθρώπους παλιο……. Όχι μόνο μαύρο στις εκλογές αλλά φτύσιμο στην πλατεία Ελευθερίας σας αξίζει

 10. Νομίζω ότι τον πάτε πολύ μαλακά.
  Θα σας πρότεινα να περάσετε σε πιο δραστικά και άμεσα μέτρα θα έλεγα, όπως διαμαρτυρία κάτω από το Δημαρχείο. ..
  Να μην μπορεί να ανέβει και να κατέβει χωρίς να σας βλέπει, να αρχίσει να παίρνει χαμπάρι και ο κόσμος τι γίνεται και να παίρνει θέση. Μόνο έτσι και αυτή την περίοδο ιδικά θα ιδρώσει το αυτί του .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.