Εκπαίδευση και πιστοποίηση για το επάγγελμα του εκδοροσφαγέα με πρωτοβουλία του Δήμου Κω- Αιτήσεις και δικαιολογητικά

1
521

ΘΕΜΑ: “Εκπαίδευση και πιστοποίηση για το επάγγελμα του εκδοροσφαγέα με πρωτοβουλία του Δήμου Κω- Αιτήσεις και δικαιολογητικά μέχρι την 1η Μαρτίου.”

Ο Δήμος Κω, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Σωματείου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νήσου Κω «Ο Παν», δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες της Κω να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν ειδική πιστοποίηση και βεβαίωση για το επάγγελμα του εκδοροσφαγέα.

Είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να μπορέσουν να εργαστούν κάποιοι στο Δημοτικό Σφαγείο Κω ή σε οποιοδήποτε άλλο Σφαγείο της χώρας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το σεμινάριο και η εκπαίδευση θα γίνουν στην Κω.

Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική κίνηση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Προκειμένου να δημιουργηθεί τμήμα στο νησί της Κω θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον είκοσι (20) αιτήσεις υποψήφιων εκδοροσφαγέων. Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κατατεθεί γραπτό αίτημα από τον Δήμο Κω στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο υπάγεται διοικητικά η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) είναι πέντε ημέρες. Ακολουθεί πρακτική εξάσκηση και μετά από χρονικό διάστημα τριών μηνών θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις. Σε όσους από τους εκπαιδευόμενους επιτύχουν στις εξετάσεις χορηγείται ακολούθως η βεβαίωση εκδοροσφαγέα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη με φωτοτυπία ταυτότητας και φωτοτυπία απολυτηρίου Γυμνασίου ή Λυκείου (ή απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου για όσους έχουν γεννηθεί μέχρι την 1η Απριλίου του 1969).

Για αλλοδαπούς υποψήφιους απαιτείται επιπλέον ισοτιμία του τίτλου σπουδών τους από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και μετάφραση του.

Το έντυπο της αίτησης χορηγείται από όλες τις Κοινότητες, από το γραφείο της Διεύθυνσης Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης στο Λινοπότι και από το Γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα πρωτογενή τομέα, κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιου (Σκεύου Ζερβού 40, 2ος όροφος, τηλ. 22423-61531, e-mail: [email protected]).

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι 01-03-2019 προκειμένου να συγκεντρωθούν και να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ