Γιώργος Θεοφιλίδης: Αγνοεί την πραγματικότητα ή σκοπίμως παραπλανεί ο κ. Η. Σιφάκης;

36
1402

Αγνοεί την πραγματικότητα ή σκοπίμως παραπλανεί ο κ. Η. Σιφάκης;

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη Φεβρουαρίου 2019 του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INSETE) που αφορά τις προοπτικές εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2019. Μεταξύ άλλων, η μελέτη παρουσιάζει τον προγραμματισμό θέσεων προς το αεροδρόμιο της Κω για το τρέχων έτος και τις τεκμηριώνει λαμβάνοντας υπόψη πλήθος οικονομικών και εμπορικών στοιχείων.

Για τις προοπτικές της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Κω βάση του προγραμματισμού των αεροπορικών εταιριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2019 από την τουριστική αγορά του Βελγίου, εμφανίζεται μια πολύ αρνητική εικόνα. Η Κως καταγράφει μείωση 20% των προγραμματισμένων αφίξεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε απόλυτους αριθμούς η μείωση στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στο νησί μας αναμένεται να ξεπεράσει τους δώδεκα χιλιάδες πεντακόσιους (12.500).

Στον αντίποδα της ισχυρά τεκμηριωμένης μελέτης του INSETE, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Η. Σιφάκης, καθησυχάζει τους Κώους επιχειρηματίες με δήλωση του στις 18 Φεβρουρίου 2019. Χαρακτηριστικά αναφέρει “Επιβεβαιώθηκε ότι το νησί μας είναι ο αγαπημένος προορισμός των Βέλγων Τουριστών. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα τουριστική περίοδο από τη στιγμή που η Κως διατηρεί τη δυναμική της…”.

Εύλογα λοιπόν γεννώνται αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες.

  • Έχει υπόψη του ο αντιδήμαρχος την συγκεκριμένη μελέτη ή την αμφισβητεί;

  • Γνωρίζει πως ο προγραμματισμός αεροπορικών θέσεων για την θερινή περίοδο στο αεροδρόμιο της Κω παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 6% δηλαδή -100.000 ταξιδιώτες σε απόλυτους αριθμούς ή όχι;

  • Γνωρίζει κάτι περισσότερο από το INSETE και δεν το παρουσιάζει;

  • Έχει στα χέρια του κάποια άλλη μελέτη προοπτικής εισερχόμενου τουρισμού ή εκφράζει αυθαίρετα την προσωπική του άποψη;

  • Έχει προβεί ή τουλάχιστον προγραμματίσει κάποιες ενέργειες αναστροφής του αρνητικού κλίματος που προδιαγράφεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής και των αστοχιών της δημοτικής αρχής ή προσπαθεί να καλύψει τα ελλείμματα;

Θεοφιλίδης Γιώργος

Οικονομολόγος

Υποψήφιος Σύμβουλος με την δημοτική παράταξη Ισχυρή Κως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

36 ΣΧΟΛΙΑ

    • Οι επίδοξοι μνηστήρες του Δήμου δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από εκλογικούς νόμους…
      http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/174429/ioanna-roufa-giorgos-theofilidis-ston-ekfrasi-epidoksoi-mnistires-tou-dimou-den-mporei-kryvontai-piso-apo-eklogikous-nomous-23-nea-atoma-sto-orama/?fbclid=IwAR3hziYhw2fqeUvPUiGqiVtFVUMysNMAgy4BnMbqgmDH41qhrVbmSaZh1O4

      Που να ήξερε τι φίδια έκρυβε στον κόρφο της!!!

      • Ο Γιώργος στήριξε την Ιωάννα. Η Ιωάννα στήριζε άλλους. Η Ιωάννα ποτέ δεν τον στήριζε. Αυτό είναι το ευχαριστώ της. Ο κόσμος σας συμπαθούσε. Τώρα που βρίζετε αυτούς που σας στήριξαν στα δύσκολα δεν σας συμπαθεί κάνεις.

        • βρε ξεφτιλες που σας εκαμε η Ρουφα ανθρωπους και λετε οτι την στηριξατε λιμασμενοι που δεν ειχατε ουτε ενα εικοσααρικο βρε στη τσεπη να πληρωσετε ενα καφε τι στηριξη βρε να θε λει απο σας η Ιωαννα .
          γιατι δε τα λες βρε ιωαννα;

    • Πάλι μισθό ψάχνει η Ιωαννα,παλι καρεκλίτσα,γιατι για δήμαρχος δεν… αυτοι κατηγορει οσους εφυγαν από διπλα της και μιλαει για ηθικη.Αν είναι δυνατόν.5 χρόνια δεν καταφερε τιποτα!!! Σταμάτη κριμα που θα σε πουλησει και εσενα.Κοψιμια ηταν και πο του Βασιλη.

  1. Κλασικές προσεγγίσεις αποπροσανατολισμού. Κόβουμε μια πρόταση και δεν τα λέμε όλα γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί που θα το διαβάσουν δεν θα το ψάξουν. Λοιπόν η μελέτη ναι μεν λέει ότι υπάρχει μείωση αυτή την στιγμή αλλά συμπληρώνει:
    ο προγραμματισμός αλλάζει διαρκώς καθώς εξελίσσεται η σεζόν, και αφετέρου οι αφίξεις υπολείπονται του αριθμού θέσεων, αναλόγως της πληρότητας των αεροπλάνων. Συνεπώς η τελική μεταβολή αεροπορικών αφίξεων θα διαφέρει από αυτήν του προγραμματισμού.

  2. Καλα μολις μαθουν ότι κατεβαίνεις συμβουλος θα γινει χαμος από Βελγους.Αληθεια χαιρεσαι;.Φυσικο είναι να εχουμε πτωση φετος αφου ανοιγει και η Τουρκια.Αλλα οι πτησεις που εχουν μειωση δεν λεει τιποτα.Αν είναι γεματα τα αεροπλάνα μια χαρα είναι .Περσυ δεν ηταν γεματα οσα ηρθαν.Να τα λες όλα αν ξερεις .

    • Μακάρι να έχουμε αύξηση. Το θέμα είναι τι δηλώνει ο Σιφάκης. Μάλλον προεκλογικά τα λέει από εκεί που κάνει διακοπές. Γύρισε μαθές;

    • Ρε Αννούλα εσύ τον εδιωξες. Τώρα τον βρίζεις κι από πάνω. Στην επιστολή του δεν απάντησες ποτέ. Πόσο πιο χαμηλά. Ποιος να σε στηρίξει; Με αυτά που λες για αυτούς που σε στήριξαν;

    • Η Ιωάννα όταν λες; η πρώτη που αποστατησε αυτή που κυνηγάει 2 θέσεις και θα πουλήσει τους υπόλοιπους;μαυροοοοο

  3. Ξενυχτάω και φτύνω με το γιαννάκι μου. Είμαστε καλοί και ηθικοί. Μην κοιτάτε που βρίζουμε. Ψήφο θέλουμε.

  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΤΡΟ ΕΡΓΟΛΑΒΕ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ.

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

  5. Απορία πόσα μίλια έχει ο Σιφάκης μαεμένα με τόσα ταξίδια?Ελεος να μιλαει για τουρισμό ο ΑΠΩΝ από το δήμο.ελεος ρε Ηλια μου ΕΛΕΟΣ.
    Ιωαννα είσαι λίγη!

  6. κ. Κιάρη , αν σ αρέσει αυτός ο ανώνυμος χαβαλές , αυτός ο εργαλαβικά απο ορισμένους σχολιασμός για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων , αυτός ο οχετός ύβρεων καί λασπολογίας , τότε λυπάμαι αλλά είστε συνυπεύθυνος για τό επίπεδο των σχολίων , κρίμα γιατί απαξιώνεται έτσι ο κάθε αρθρογράφος καί το κάθε άρθρο πού μπορεί νά είναι αξιόλογο .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ