Μ. ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ: Αναξιόπιστη, ανώριμη, καιροσκοπική και κουτοπόνηρη πρόταση του Γιώργου Κυρίτση

7
813

Απάντηση του Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου ( ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ 2040)

στην πρόταση Γ. Κυρίτση για «ανοιχτές συζητήσεις»

Παν-δημοσιοποίηση Νο 3 Κως 27.2.2019

Είναι αυτονόητη και κατηγορηματική η αρνητική απάντηση μου στην αναξιόπιστη, ανώριμη, καιροσκοπική και κουτοπόνηρη πρόταση του Γιώργου Κυρίτση, την οποία μάλιστα θεωρεί και πρωτοποριακή! Δεν φυγομαχούμε, ούτε μας λείπουν η γνώση, η επίγνωση της κατάστασης, οι θέσεις και τα προγράμματα! Αν και έχουμε μόλις τρεις μήνες μέχρι τις εκλογές, άμεσα θα έχουμε τις ευκαιρίες και τους τρόπους να αντιπαραθέσουμε όλοι τις θέσεις μας, αλλά κυρίως να δούμε κατάματα τα έργα που έγιναν και δεν έγιναν, που γίνονται και που με περίσσια περηφάνια προγραμματίζει να κάνει ο κ. Κυρίτσης μέχρι το 2023.

Είναι τελείως διαφορετικός και σε άλλη βάση ο τρόπος αντίληψης της αυτοδιοίκησης, της συμμετοχής, συνεργασίας και συν-απόφασης των δημοτών, που έχουμε εδώ και 40 χρόνια και ήλθε η ώρα «να πάρει σάρκα και οστά»! Ο κ. Κυρίτσης άφησε ανενημέρωτο, χωρίς ευκαιρίες συμμετοχής το πλήθος των συνδημοτών μας στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων για τα έργα και την προοπτική του νησιού μας! Οι περιβόητες και καθόλου περίφημες υποχρεωτικές «Διαβουλεύσεις», που προέβλεπε ο « Καλλικράτης», ακόμα και αυτές οι λαϊκές συνελεύσεις, παρά την παρουσία και τον καίριο προβληματισμό αξιόλογων συνδημοτών μας, ήταν εμπαιγμός.

Δεν είχε τη δυνατότητα, ούτε την παιδεία και βεβαίως τη βούληση να δει σοβαρά τόσες προτάσεις των κατοίκων της Κω. Δεν είχε την ευαισθησία, το πνεύμα και τη ψυχολογία (όπως του είπα κατ` επανάληψη) να δει, πόσο μάλλον να μελετήσει, τις θέσεις, τις προτάσεις και την οπτική μου για την πορεία του τόπου και της κοινωνίας μας. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν βρέθηκε ένας ή μία από τα στελέχη του και μάλιστα της δημοτικής αρχής να αρθρώσουν ένα άλλο λόγο ή μια ένσταση! Απεναντίας πολλοί σιώπησαν για λόγους προφανείς, ή που μπορούμε να υποθέσουμε. Άλλοι θεώρησαν ότι όλα γίνονται υπέροχα και ως εκ τούτου όλοι και όλες είναι συνυπεύθυνοι!

Η απόφαση μου για να είμαι υποψήφιος δήμαρχος και η συγκρότηση της παράταξης «ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α-Κως2040» με πολύ ενθαρρυντική και γόνιμη ανταπόκριση των συνδημοτών μας, είχε κύρια αιτία και κυρίαρχο στόχο αυτή τη συμμετοχή τους και την πολλαπλή δυνατότητα έκφρασης τους.

Πόσο γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει για τις επίμονες, τεκμηριωμένες προτάσεις μου, σχετικά με τη χρήση του ΟΡΦΕΑ, του κτηρίου ΑΚΤΑΙΟΝ με το όμορο κτήριο του πρ. Πνευματικού Κέντρου, την ουσιαστική λειτουργία του ΔΗΡΑΣ και του διαδικτύου, την επικαιροποιημένη λειτουργία των συνοικιακών συμβουλίων και τόσων άλλων, για την επίτευξη του παραπάνω κυρίαρχου στόχου;

Πόσο γνωρίζει για τις θέσεις μου ως δημοτικού συμβούλου το 2013, όπως αυτή για την ουσιαστική συζήτηση των παρατάξεων με τη συμμετοχή των δημοτών και συλλόγων, σε κύρια θέματα πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. , ώστε να αναδειχθεί η κυρίαρχη αντίθεση μας και για αυτή να αντιπαρατεθούμε με στόχο την βέλτιστη απόφαση για το νησί μας.

Είμαστε παρόντες, θα είμαστε στην πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο και θα καταθέσουμε πιο αναλυτικά τις θέσεις μας, αφού πρώτα τις καταθέσουμε στους συνδημότες και συνδημότισσες μας!

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Υποψήφιος δήμαρχος Κω

ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ 2040

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΔΉΜΑΡΧΟΣ !!!! Για γέλια και για κλάματα, μηδέν υποψήφιους συμβούλους, μηδέν, μηδέν σε όλα, θέατρο για πλάκα...

      Που πας βρε Μηνά, μύγα σε τσίμπησε μέσα στο καταχείμωνο;;; Πριν από εσένα μόνο ο αείμνηστος αρχηγός κατάφερνε να το παίζει υποψήφιος χωρίς παράταξη… Άντε και σε τραπεζάκι στην πλατεία Ελευθερίας να μας σβουντουρίξεις και κανένα λόγο ντυμένος σαν τον Ιπποκράτη…..

  1. Με αφορμή τα σχόλια και για να μην αποθαρρύνονται όσες και όσοι ξέρουν και καταλαβαίνουν, αναφέρω ότι :
    1) Άλλο η τεκμηριωμένη άποψη μου για το στημένο «σόου» και η αντιπρόταση μου για ουσιαστικό διάλογο και άλλο η δυναμική παρουσία μου στην πρώτη συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους! Είχα σκοπό κι εγώ να καλέσω τις παρατάξεις και όλους τους υποψήφιους συμβούλους για μια σειρά συζητήσεων και καλύτερης γνωριμίας! Όλοι είμαστε συμπατριώτες και έχω αποδείξει με τις απόψεις και τη στάση μου, πως εννοώ μια ουσιαστική ενότητα της κοινωνίας και την ειλικρινή συνύπαρξη των παρατάξεων.
    2) Ο τρόπος συγκρότησης της παράταξης και του ψηφοδελτίου μας είναι τελείως διαφορετικός από αυτήν την ανταγωνιστική «πασαρέλα» που έχετε συνηθίσει.

    Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

  2. Επισημάνσεις Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου (συνλεχεια)
    3) Έχω δυστυχώς απόλυτη γνώση και επίγνωση της κατάστασης του τόπου μας και του επιπέδου μεγάλου πλήθους των συνδημοτών μας! Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα για οποιοδήποτε χλευασμό, ή όποια συνήθη κοπρολογία!
    4) Ζητώ συγνώμη που δεν ήμουν ακόμα πιο αποφασιστικός από το 1979! Για μια πιο αποτελεσματική παιδεία και ουσιαστική πολιτισμική εξέλιξη των συνανθρώπων μας. Ξέρω πολύ καλά τι έφταιξε και ποιοι έχουν ευθύνη!
    5) Μη ξεχνάτε ποτέ τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι
    Πρώτα θα σε αγνοήσουν.
    Μετά θα σε περιγελάσουν.
    Στη συνέχεια θα σε πολεμήσουν.
    Τότε σημαίνει νίκησες
    Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

  3. Μηνά μου,
    οι ευχές σου να πραγματοποιηθούν.
    Τα πόστα που έχεις και υπηρετείς
    τί θα απο γίνουν;
    Το μοναστήρι νάν’ καλά;

  4. Ο δημιουργικός διάλογος είναι πάντα χρήσιμος. Μεταξύ υποψηφίων δημάρχων ακόμα περισσότερο. Θα μπορέσει ο κάθε υποψήφιος να ρωτήσει τους άλλους υποψηφίους για διάφορα θέματα και ο κόσμος θα κρίνει. Μόνο με ανακοινώσεις δεν θα γίνει δουλειά γιατί ο καθένας επιλέγει να αναφερθεί σε ότι του αρέσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ