ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ (για υποψήφιο «μεταμφιεσμένου Οράματος»): Ο κάθε άσχετος μπορεί να λέει ότι θέλει. Θα παίρνει όμως απαντήσεις

24
887

(Για την παρέμβαση Βασίλη Μανιά)

ΘΕΜΑ : “Ο κάθε άσχετος μπορεί να λέει ότι θέλει. Θα παίρνει όμως απαντήσεις.

Όποιος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών ή εκφέρει δημόσιο λόγο, οφείλει να είναι σοβαρός και να μην περιφέρει την άγνοια ή την εμπάθεια του, όπως συγκεκριμένος υποψήφιος με την παράταξη του μεταμφιεσμένου Οράματος.

Αναφερόμαστε στα όσα απαράδεκτα και ψευδή ανέφερε για τη δημιουργία του Νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω.

Να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η συζήτηση για τη δημιουργία του Νέου Οργανισμού ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση στο τέλος του 2016 και με βασικό στόχο ένα νέο, σύγχρονο και ευέλικτο οργανισμό που θα αναπτύξει ολοκληρωμένες δράσεις στον τομέα της προβολής του τουρισμού μας και στον οποίο θα συμμετέχουν αναλογικά όλοι οι φορείς.

Το πρόβλημα, ως προς τη σύσταση του, για να μπορεί να συμμετέχει ο Δήμος σε αυτό το σχήμα και να το χρηματοδοτεί, ήταν το θεσμικό πλαίσιο που ήταν απαγορευτικό.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης με παρεμβάσεις του στην ΚΕΔΕ (στην οποία ούτε απέξω δεν είχαν περάσει τα φαντάσματα του παρελθόντος) αλλά και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, έθεσε το ζήτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Το άρθρο 183, παρ.1 του Ν. 455/2018, που ψηφίστηκε πρόσφατα, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω με τη μορφή εταιρείας την οποία θα συστήσει ο Δήμος.

Αυτό σημαίνει ότι τώρα, μετά την ψήφιση του νόμου, μπορούμε να προχωρήσουμε. Και υπάρχει και η σχετική νομική προεργασία.

Ο κάθε άσχετος, μπορεί να λέει ότι θέλει. Ιδίως όταν δεν ξέρει τι σημαίνει Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού και λειτουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας και περιορίζεται στο να αναφέρει τις αερολογίες του “αρχηγού” του.

Ποιος θα εμπιστευτεί αυτούς τους ανθρώπους;

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το θέμα ξέρετε ποιο είναι, αν λέτε αλήθεια η ψέμματα, δεν μας νοιάζει ποια. Για όλα αυτά που περάσαμε και την ζημιά που προκαλέσατε , φτάνει. Τέλος το χλιαρό και το κρύο, η κως θέλει ζεστο και φωτιά, η κως δεν σας ανήκει. Καληνύχτα αριβίστα γεωργιε….

 2. 5 χρόνια τίποτα. Μηδενικό. Ο αρχιψεύταρος θυμήθηκε ότι είμαστε ο 4ος τουριστικός προορισμός μόλις μίλησε ο Νικηταράς. Τέλος στα ψέματα στις 26 Μαϊου. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 3. Μου ζητήθηκε να ερευνήσω την δυνατότητα σύστασης τουριστικού φορέα με την μορφή αναπτυξιακής εταιρείας. Επισκέφθηκα νομικούς και στελέχη του Υπουργείου οι οποίοι ερμηνεύοντας το σχετικό άρθρο του νόμου μου απάντησαν ότι αυτό είναι αδύνατον αφού ο νόμος προβλέπει στην παράγραφο 1α την συμμετοχή του Δήμου σε εταιρείες κοινής ωφέλειας, σε εταιρείες αξιοποίησης και διαχείρισης υποδομών και σε εταιρείες εκτέλεσης μεταφορικού έργου και στην παράγραφο 1β την σύσταση αναπτυξιακών εταιρειών για την αξιοποίηση τουριστικών εγκαταστάσεων και περιοχών με φυσικούς πόρους. Αλλά ακόμα και για τους ανωτέρω σκοπούς για την σύσταση απαιτείται χρόνος άνω του ενός έτους αφού οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στον νόμο για την σύσταση τους είναι σοβαρότατες. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

  • Θα πάρει ένα χρόνο να δημιουργηθεί ο φορέας; τι λες ρε ερευνητή, εσύ είσαι τσακάλι που το ξέθαψες αυτό….

 4. Βλέπω μεγάλη ταραχή. Ο κύριος Κυρίτσης παρατηρώ ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του. Υποχρεώνεται έντρομος να επικρίνει τον κύριο Μανιά για μια τοποθέτηση του για την ανύπαρκτη τουριστική πολιτική των τελευταίων πέντε χρόνων και για να πείσει μας αναφέρει τις προσπάθειες του που έφτασαν μέχρι την ΚΕΔΕ ώστε να δημιουργήσει τουριστικό φορέα. Μάλιστα μας λέει ότι έχει κάνει και προετοιμασία. Πέρα από το ότι το άρθρο που αναφέρει ο κύριος Κυρίτσης λέει άλλα, θα πρέπει ο κύριος Μανιάς να του ζητήσει γραπτά να του στείλει την προετοιμασία που έκανε και βάση ποίου νόμου. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

  • Άγιος ερευνητής; Lol. Θα έπρεπε ο κος Κιάρης μια μέρα να σας βγάλει στη φόρα όσους με την ίδια IP κάνετε δεκαπέντε διαφορετικά σχόλια ως δεκαπέντε διαφορετικά άτομα.

 5. Εάν είναι αλήθεια όσα λέει ο ερευνητής για το νόμο που γράφει ο Κυρίτσης τότε θα πρέπει οι υπεύθυνοι του τουρισμού των παρατάξεων της Ρούφα και του Νικηταρά να τον ξευτελίσουν.

 6. Σου λέει ότι υπάρχεο σχετική προεργασία σύμφωνα με τον νόμο που κατάφερε μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών να ψηφιστεί. Ζήτησε του να σου δείξει την προεργασία. ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.

 7. Ηλια Σιγακη καλη ξεκουραση αδελφέ 5 χρονια σε εσκισαν στη δουλεια.Σου χρειάζεται και μισθός αντιδημάρχου και πληρωμένα ταξίδια.Πηρες βρε τυχερέ και την επιστροφή των τελών.ΑΡΧΟΝΤΑΣ! Ο ΔΧ πάντως κύριος κάνει πως δεν βλέπει δεν ακούει δεν μυρίζει. ΑΡΧΟΝΤΑΣ και αυτός όλα κι όλα. ΔΧ σε πάω ρε φίλε γιατί βλέπεις ότι σε συμφέρει.

 8. Ο ΔΧ ποτέ θα βγει;;;;; Βγήκε ο Σηφάκης και τα έκαμε μαντάρα απάντησε το γραφείο τύπου μετά η δυναμη αλλαγης μετά η δυναμη αλλαγης 2023.και μετά ο τζων γατος μετα η Ανθή και ο κτηνιατρος.Ο ΔΧ πουθενά.Βρε είναι καλα;

 9. Τουριστικη Δυναμη Αλλαγης.Ο Βαβλας 6 μήνες στο Καναδά ο Σηφάκης 6 μήνες σε ταξίδια στο κόσμο, ο Κυριτσης στο κόσμο του γενικότερα,και το νησί στον αυτόματο πιλότο.Και αντί να τους πείτε πάρτε τα βρε ..λακές θα τους καταψηφίσει ο κόσμος.

 10. θα καταλάβει τι δήμαρχο έχει το νησί μας…

 11. Ολοι εσεις του Θεοδοση…πολυ μισος…πολυ μισος….ουτε γεια δεν θελω να σας λεω….χειροτεροι και απο τους ψυχασθενεις….Προτασεις δεν ακουω…που ειναι οι συνεργατικες που οσοι παρακολουθησαν καποια και καλα σεμιναρια εδωσαν 100€…Τα δωσατε πισω??????

 12. Είδαμε και εσάς τους σχετικούς τόσα χρόνια τη έχετε κάνει, φέρατε ένα ολόκληρο Νησί στην διάλυση του, τίποτα δεν λειτουργεί, όλα στον αυτόματο και μας λέτε όλοι εσείς οι σχετικοί ότι οι άλλοι είναι άσχετοι. Φτάνει πια 26 Μαίου η Κως θα ψηφίσει σωστά και θα σας στείλει σπίτια σας Ήρωες του Κ@λ@υ.

 13. α)Κάνατε λάθος τον αριθμό του νόμου. Μήπως εννοείτε: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4555/19 Ιουλίου 2018/Αρ. Φύλλου 133/Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»? Προφανώς κατά λάθος (?) γράψατε Ν.455/2018 (ή μήπως επίτηδες ξεχάσατε το ένα 5άρι!). β)Το άρθρο 183 στο οποίο αναφέρεστε δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτά που λέτε πως μελετήσατε να κάνετε δηλ. πως δήθεν:…’ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του νέου Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Κω…». γ. Ο νόμος στον οποίο αναφερθήκατε ψηφίστηκε στις 19 Ιουλίου 2018! Από τότε μέχρι τώρα περάσανε 8 ολόκληροι μήνες! Τώρα το θυμηθήκατε? Μήπως νομίζετε πως μπορείτε να κοροϊδεύετε τον άσχετο όπως αναφέρετε κοσμάκι? Μην ξεχνάτε πως ο κόσμος δεν είναι άσχετος! Εσείς, αποδεικνύεται περίτρανα, πως είστε και άσχετοι και άπραγοι και αναποτελεσματικοί και μη ικανοί να εκπροσωπείτε πλέον θεσμικά τον κόσμο της Κω, που ήταν, είναι και θα είναι ξύπνιοι και απολύτως σχετικοί, γιατί αυτός ο κόσμος είναι που θα σας στείλει ταξίδι, μα αυτή τη φορά ενταύθα, δηλ. σπίτι σας.- Τα εκτός Κω, από εδώ και πέρα, μόνο από την τσέπη των παντελονιών σας. Ύπογραφή: (Α)ΣΧΕΤΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΩ

 14. Επτα στομαχια σαν τα μυρικαστικα, τρωγατε και αναμασουσατε, μα ω του θαύματος (για την ακρίβεια, ω της καταρας που μας βρηκε) τα δικά μας στομαχια πριστηκαν . Τι σοδες, τι κόκα κολες, τι ζαντακ, τι ΣΙΜΕΚΟ, τίποτα! Αχωνευτοι εισασταν, αχωνευτοι παραμεινατε. Καιρός να ξαλαφρωσουμε εμείς και εσείς να καταληξετε εκεί που πρέπει. Γιατί απλά μας. ..ληξατε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.