Β. Μανιάς: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Απάντηση στη δημοτική αρχή για τον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης

23
841

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Απάντηση στη δημοτική αρχή για τον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης

Θυμηδία προκάλεσε σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού το τελευταίο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής σχετικά με την πρόθεση της για δημιουργία ενός φορέα τουρισμού. Γράφουν χαρακτηριστικά: «Όπως είναι γνωστό σε όλους(!), ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης έθεσε σε δημόσιο διάλογο(!) τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του νησιού, με τη συμμετοχή όλων των φορέων αλλά και επιχειρηματιών του τουρισμού. Προχωρήσαμε μάλιστα στην πρώτη διερευνητική συνάντηση με τους φορείς(!)» (τα θαυμαστικά δικά μου)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε πια είναι η πραγματικότητα και τι έκανε η παρούσα δημοτική αρχή για αυτό το θέμα.

Όντας πρόεδρος του Σεπεκω, συμμετείχα σε μια διαβούλευση με την σημερινή δημοτική αρχή στην αρχή της πενταετούς θητείας της. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Κυρίτσης, ο κ. Σιφάκης και εκπρόσωποι σωματείων σχετικών με τον τουρισμό. Απ’ όλους εκφράστηκε η αναγκαιότητα μετά το κλείσιμο του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, της δημιουργίας ενός νέου σχήματος που θα χάρασσε την τουριστική πολιτική του νησιού. Σχηματίστηκε έτσι μια επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Σιφάκη για να προετοιμάσει το διάδοχο σχήμα. Μέλη της ήταν οι εκπρόσωποι των διαφόρων σωματείων, όπως η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, η πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζόμενων δωματίων, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων, εγώ, ως πρόεδρος της εστίασης και άλλοι. Αποφασίστηκε η επιτροπή αυτή να συσκέπτεται πυκνά συχνά ώστε να μορφοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας του νέου αυτού οργανισμού. Την πρωτοβουλία των συναντήσεων θα είχε ο επικεφαλής αντιδήμαρχος κ. Σιφάκης. Και θα με ρωτήσετε τώρα όλοι: ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων; Τι αποφάσεις πήρατε; Η απάντηση είναι: τίποτα απολύτως, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε κληθήκαμε και ουδέποτε έγινε κάποια συνάντηση!

Και έρχονται τώρα, δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές, χωρίς να ντρέπονται για την απόλυτη απραξία τους όλο αυτό το διάστημα, και μιλάνε για το επόμενο βήμα(!), για την ιδρυτική πράξη(!), για την Κω του 2023! Και μάλιστα ανερυθρίαστα γράφουν: «Προχωρήσαμε μάλιστα στην πρώτη διερευνητική συνάντηση με τους φορείς!!!» Λες και αυτό έγινε πριν καμιά βδομάδα, ενώ έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Δεν τα αναφέρω όλα αυτά έχοντας διάθεση να κάνω φτηνή κριτική, ούτε υπερβάλλω στην περιγραφή μου. Εξάλλου, όλοι οι τότε παρευρισκόμενοι γνωρίζουν ότι τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα λέω. Πολλά λόγια και έργο μηδέν από την νυν δημοτική αρχή.

Τελειώνοντας να επισημάνω ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ξαφνική πρεμούρα της δημοτικής αρχής για την δημιουργία του φορέα. Αυτό έγινε μόλις ο Θεοδόσης Νικηταράς σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την δέσμευσή του για τη δημιουργία αυτού του οργάνου, που θα διοικείται από επαγγελματίες τεχνοκράτες του τουρισμού και που το διοικητικό του συμβούλιο θα απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών σωματείων.

Σύντομα η Ισχυρή Κως, στο πρόγραμμά της θα καταθέσει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για την δημιουργία αυτού του νέου οργάνου τουριστικής πολιτικής, έτσι ώστε αυτή να γίνεται με στρατηγική και σχεδιασμό, και πάνω απ’ όλα με κεντρικό στόχο τη διάχυση του τουριστικού συναλλάγματος σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Το νησί μας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ξεκάθαρη τουριστική πολιτική και να μην πηγαίνει στα τυφλά όπως σήμερα.

Με εκτίμηση

Μανιάς Βασίλης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ισχυρή Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βλέπω μεγάλη ταραχή. Ο κύριος Κυρίτσης παρατηρώ ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του. Υποχρεώνεται έντρομος να επικρίνει τον κύριο Αβρίθη για μια τοποθέτηση του για την ανύπαρκτη τουριστική πολιτική των τελευταίων πέντε χρόνων και για να πείσει μας αναφέρει τις προσπάθειες του που έφτασαν μέχρι την ΚΕΔΕ ώστε να δημιουργήσει τουριστικό φορέα. Μάλιστα μας λέει ότι έχει κάνει και προετοιμασία. Πέρα από το ότι το άρθρο που αναφέρει ο κύριος Κυρίτσης λέει άλλα, θα πρέπει ο κύριος Αβρίθης να του ζητήσει γραπτά να του στείλει την προετοιμασία που έκανε και βάση ποίου νόμου. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

  • Άλλος ένας ξερόλας υποψήφιος από το πανέρι προσφορών για ψήφο χαβαλέ και για να σπάσουμε πλάκα...

   Αγαπητοί συνδημότες, ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε, όποια δημοτική παράταξη θέλετε, ΑΛΛΆ ΠΡΟΣΟΧΗ όχι ψήφο χαβαλέ σε αποτυχημένους που δεν είναι ικανοί ούτε τον σκύλο τους να πάνε βόλτα….

   • εσένα ποιες είναι οι ικανότητες σου;
    εσύ ποιον «ικανό» ψήφισες στις προηγούμενες δημοτικές και βγήκαν τα ζώα που διοικούν;

  • Υποψήφιοι μας Δήμαρχοι, αλλάξτε λαϊκή αγορά με καλύτερα ζαρζαβατικά και όχι ΠΑΡΑΓΙΝΩΜΕΝΑ, ΣΑΠΙΑ, για γέλια της πλάκας …..

   Ανακύκλωση υλικών από κατεδάφιση… Βρε Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης, βρε Τριώφλορε 3flor ΤΕΟ και εσύ ΜουρλοΓΚΑΓΚΑ, δεν βρίσκεται μερικούς υποψήφιους της προκοπής , πετυχημένους επαγγελματίες και όχι αποτυχημένα κανόνια… που να μπορούν πραγματικά να προσφέρουν στον Δήμο μας;;; Οι περισσότεροι από αυτούς που κάθε μέρα βάζετε στην βιτρίνα σας είναι επιλογές μόνο για γέλια… Μεγαλομανία και οίηση από ανθρωπάκια που μόνο για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο κάνουν με τις γνώσεις και τις ικανότητες τους…

  • Ανακύκλωση υλικών κατεδάφισης, να συμπληρωθεί ψηφοδέλτιο, γεμίσαμε υποψήφιους από πανέρι προσφορών, ψήφο σε χαβαλέδες της πλάκας;;;

   Λίγη προσοχή συνδημότες, ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε, όποια δημοτική παράταξη θέλετε, ΑΛΛΆ ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι ψήφο σε χαβαλέδες για να σπάσετε πλάκα… Κάπως έτσι γεμίσαμε γραφικά ψώνια που δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί κάποιος ακόμα και για να κάνουν βόλτα τον σκύλο τους… -Αλεξίκακος –

 2. τι του κανες του ανθρώπου. Τον ξεβράκωσες για τα καλά. Τέτοι στεγνό καθάρισμα μόνο μπαρμπέρης στην κρεαταγορά της Αθήνας μπορεί να το κάνει. Τον έσφαξες

 3. Βασίλη ανθρώπους σαν εσένα που ξέρουν τι λένε και γιατί αγωνίζονται θέλουμε να διοικήσουν το Δήμο

 4. αν είναι αλήθεια αυτά που λέει ο Μανιάς καλύτερα Κυρίτση να τα φορτώνεις και να φεύγεις από τώρα

 5. κ. Μανιά, μόνο για απευθείας αναθέσεις και αγοραπωλησίες είναι γρήγοροι οι κύριοι της δημοτικής αρχής, εκεί πραγματικά δείχνουν μεγάλο ζήλο. για να κάνουν κανένα έργο για το νησί, αργά παν τα ζα! α ρε μαύρο που θα φάνε!

 6. Μην τον αφήσεις σε ξερό κλαρί. ζήτατου τον νόμο και που λέει ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει φορέα τουρισμού. Ζήτα του και την προετοιμασία που λέει ότι έκανε. Επίσης να σου πει πόσα χρήματα πήρα από τον Δήμο ο Σιφάκης τα πέντε χρόνια και τι προσέφερε.

 7. ΔΆΣΚΑΛΕ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΣ. 5 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΧΡΌΝΙΑ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΟΥΣ ΈΠΙΑΣΕ Η ΒΙΑΣΥΝΗ.

 8. ο απερχόμενος και για την πόλη και για τον τουρισμό στο νησί

 9. Τελικά η είσαι ψεύτης η υποκριτης η ταχεις παιξει και δεν ξέρεις τι λες πριν ακόμα μάθεις ότι Νικητής θα είναι Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.. έχεις κρίσεις πανικού., συμπτώματα της ήττας..και τρελάς μαζί . Και εκεί που λες ότι άλλαξες…γραφεις επιστολές ανηθικότητας, ψεύδους,υστερίας..πανικού.. οπως είπες κάποτε και εσύ…στο δημοτικό συμβούλιο.. Όταν το άλογο ψοφάει.. Κλωτσάει…… ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΈΦΟΥΜΕ

 10. Απάντησε μου..αληθινά. Γιατί .. Έγραψες ένα σχόλιο απλά για να δείξεις πόσο ελλεινο κυριτσο βρωμερό φασιστομουτρο.. Είσαι.? Διότι προδιδεσαι.. Αν το ψέμα, την υποκρισία, του ΚΥΡΙΤΣΗ το ονομάζεις πολιτική, και η απάντησητου ΒΑΣΙΛΗ Είναι κακό χωνευτή για ΣΈΝΑ.ΚΑΙ το στρατηγό σου..ΘΕΟ ΝΈΡΩΝΑ.. τότε να σε κοιτάξει γιατρός και εσένα.γιατθ ΤΡΕΛΑΊΝΕΣΤΑΙ .

 11. Με την αντιπαραβολη των επιχειρήματων, των δύο παρατάξεων,
  φαινεται ότι ο Βασίλης ο Μανιας είναι ο αξιόπιστος!
  Το ύφος της αλληλο υβρεως,απαρχαιωμενο. Θέλουμε επιχειρημα
  τα τεκμηριωμενα.
  Για τις συνέπειες της απλής αναλογικής και για ανατροπές για το
  δημαρχοκεντρικο – πελατειακο-διεφθαρμένο σύστημα, καμια αναλυ
  ση…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.