ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ: Να θυμίσουμε στην Ισχυρή Κω, που είναι το μεταμφιεσμένο Όραμα του κ. Καΐσερλη, μια ιστορία “διαφάνειας” από το παρελθόν

29
795

Κως, 6 Μαρτίου 2019

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : “Να θυμίσουμε στην Ισχυρή Κω, που είναι το μεταμφιεσμένο Όραμα του κ. Καΐσερλη, μια ιστορία “διαφάνειας” από το παρελθόν.

Η “νέα” παράταξη μόνο νέα δεν είναι. Είναι το “Όραμα” του κ. Καΐσερλη μεταμφιεσμένο με “τεχνικές” βοήθειες από ανθρώπους που ασχολούνται ξανά με τα τοπικά πολιτικά πράγματα, αφού είχαν «εξαφανιστεί» επί 5 χρόνια, καθοδηγούμενοι όχι από τη διάθεση προσφοράς στον τόπο μας, αλλά από τα αισθήματα εμπάθειας απέναντι στο Δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, έχοντας βέβαια και το χρίσμα συγκεκριμένης κομματικής οργάνωσης.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που άσκησαν διοίκηση στον Δήμο την περίοδο 2011-2014 με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Δεν έχουν ούτε έργο για να παρουσιάσουν και να υπερασπιστούν αλλά ούτε και πρόγραμμα. Δεν προτείνουν απολύτως τίποτα για την Κω, ενώ ο επικεφαλής τους, που ουσιαστικά αποτελεί τον “μπροστινό” αυτού του συστήματος που άλλοι τον επέλεξαν, φοβάται και αποφεύγει το διάλογο.

Στη προχθεσινή “ολομέλεια” τους έκαναν λόγο για διαφάνεια στον Δήμο, λες και εμφανίστηκαν χθες, λες και δεν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη του Δήμου την προηγούμενη τετραετία.

Να τους φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη για τη “διαφάνεια” που επικρατούσε στον Δήμο επί των ημερών τους, ιδίως σε ό,τι έχει σχέση με την ακίνητη περιουσία.

Οι άνθρωποι αυτοί παραχώρησαν ακίνητη περιουσία του Δήμου χωρίς ο Δήμος να εισπράττει ούτε ένα ευρώ και χωρίς βεβαίως να υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία. Αναφέρομαι στην Αίγλη.

Το 2011 λοιπόν αυτοί οι ιδιώτες λειτουργούσαν την Αίγλη με τα φορολογικά στοιχεία (ΑΦΜ) του Δήμου.

Εισπράχθηκαν 316.781 ευρώ το 2011, χωρίς να καταλήξουν αυτά τα χρήματα ή μέρος τους στα ταμεία του Δήμου.

Εξαφανίστηκαν κατά σειρά οι ταμειακές μηχανές και το βιβλίο πρακτικών, όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις που υπάρχουν στη σχετική δικογραφία.

Επιπρόσθετα δημιουργήθηκαν χρέη που βαρύνουν τον Δήμο, αφού δεν είχε αποδοθεί ο ΦΠΑ, ούτε είχαν τακτοποιηθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χρήματα που εισπράχθηκαν.

Η ΕΔΗΚ, δηλαδή η Αίγλη, εμφανίζεται να έχει χρέη και προς τον Δήμο αφού το 2011 δεν απέδιδε το μίσθωμα για το ακίνητο, αλλά ούτε και το ΔΗΦΟΔΩ που τότε ήταν σε ισχύ.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι βέβαια ότι δεν είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία για τη λύση και την εκκαθάριση της ΕΔΗΚ όπως είχαν σαφή υποχρέωση από τη νομοθεσία.

Αυτή ήταν η «διαφάνειά» τους.

Η Κως δεν θα ξανακοιτάξει πίσω της.

Η Κως κοιτάζει μόνο μπροστά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ

Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Συντονισμού Δημοτικής Περιουσίας, Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενώ εσύ όταν κατέβαινες υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με αυτόν
    που είσαι τώρα, δεν το έκανες επειδή έτρεφες σφοδρή εμπάθεια για
    τον Καϊσερλη. Α μπα, ούτε καν. Μήπως να σου θυμίσουμε κι εσένα
    τις απειλές που εκτόξευες όταν εκλέχτηκε δήμαρχος ο Καϊσερλης
    το 2010 που ούτε τα ηνία του δήμου δεν είχε πάρει ακόμα;
    Αν αυτό δεν είναι εμπάθεια (που μιλάς εσύ για αισθήματα εμπάθειας)
    τότε τί είναι; Ρωτάω τώρα εγώ. Αλλά βέβαια, αυτά δεν τα λέμε…

  2. Τραλαλά έχετε πάθει με την υποψηφιότητα Νικηταρά.
    Πόσο αστείοι είστε Μιχάλη.
    Τέλος Νικηταράς Δήμαρχος.

  3. Μου ανέθεσαν να ερευνήσω τις σοβαρότατες καταγγελίες του κυρίου Χατηκαλύμνιου κατά του πρώην δημάρχου και προέδρου της ΕΔΗΚ κυρίου Καίσαρλη. Απευθύνθηκα στις υπηρεσίες και με παρέπεμψαν στην δικαιοσύνη αφού όπως μου είπαν οι ίδιες κατηγορίες εστάλησαν στον κύριο Εισαγγελέα από τον κύριο Κυρίτση και τους συμβούλους του πριν από τέσσερα χρόνια για ποινικές ευθύνες αλλά και για καταλογισμό ζημιών. Μέσω φίλου δικηγόρου πληροφορήθηκα ότι για το σκέλος των καταγγελιών για καταλογισμό ζημιών έχει εκδοθεί απαλλακτική απόφαση παρόλο που ο Δήμος με εκπρόσωπο δικηγόρο από την Αθήνα παρέστη ως κατήγορος. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για τις ποινικές ευθύνες και αναμένεται απόφαση. Θεωρώ ότι ο κύριος Χατζηκαλύμνιος θα πρέπει να αναμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και αυτό του συνιστώ.

  4. Μιχαλη πέρνα βρε αγορι μου από το ΑΚΤΑΙΟΝ,μυρωδια δεν εχεις παρει και όχι τιποτε οι ψηφοι θα πανε αλλου!

  5. Ναι ρε Μιχάλη με εσένα κοιτάξαμε μπροστά.Με ψέματα ψέματα ψέματα.Τοσα χρόνια πουθενΑ.Αντε βάλε καμμία λάμπα και καλά.σου είναι.

  6. Όχι κύριε είναι νέα παράταξη αυτό βλέπω εγώ.Ειμαι νέος τους παρακολουθώ και μπράβο στην Ισχυρή Κω.
    Αναφέρεται τον κ.Καισερλη.Αυτο που ακούω από τους γονείς μου είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έκανε όλα τα έργα στην Κω.
    Ότι είναι ηγέτης.Μας έχετε απογοητεύσει.

  7. Κυριε Χατζηκαλυμνιε δεν σας υπολογιζει κανεις,δεν το βλέπετε?δειτε το αυριο στην παραλιακη,εξαφανιστηκε πεζοδρομος,εξαφανιστιηκε πλακοστρωτο στη παραλια και μιλατε για διαφανεια εσεις?ΕΛΕΟΣ Μιχαλακη μας ΕΛΕΟΣ.Ολο το νησι γελαει με τα χαλια σας στο ιστορικό Ακταιον,παρελαση αυριο και θα περασει κοσμος.

  8. Προσπαθώ να καταλάβω την σκοπιμότητα αυτού του κειμένου. Οι εκλογές είναι σε δύο μήνες. Ο αντίπαλός τους είναι ο κύριος Νικηταράς. Η κοινωνία ψάχνει να βρει το καινούργιο. Και αυτοί αναλίσκονται με χιλιοειπωμένες ιστορίες που έχουν κριθεί στα δικαστήρια και μάλιστα έχουν χάσει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι βρίσκονται σε σύγχυση. Και όταν κάποιος είναι συγχυσμένος κάνει πολλά λάθη. Το πρώτο είναι ότι έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Το δεύτερον είναι ότι τους φεύγουν οι σύμβουλοι και οι ψηφοφόροι. Το τρίτον είναι ότι συγκρίνουν λάθος πράγματα. Αγνοούν τις ανθρώπινες αξίες που είναι το σημερινό ζητούμενο της Κω Και το σπουδαιότερο όπως ο κύριος Χατζηκαλύμνιος ψεύδονται και συκοφαντούν. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

  9. πολλά ψέματα πιο πολλά ψέματα. Αν είναι έτσι γιατί δε τους έβαζες φυλακή κύριε. Το ξέειες όμως ότι δεν είναι έτσι γι αυτό είσαι απλά συκοφάντης

  10. Καλα σου λεει να βαλεις λαστιχα .Αλα να ειναι τρακτεροτα για να περνεις τα βουνα να μαζευεις μαργαριτες

  11. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ
    Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Συντονισμού Δημοτικής Περιουσίας, Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα
    Ο Αντιδήμαρχος των 5 τίτλων και του μηδενικού έργου. Άστα Μιχαλάκη, σε πηραμε χαμπάρι. Αντί να κοιτάξετε τα χάλια σας από τα χρονια της απραξίας σας, ψάχνετε να ρίξετε ευθύνες στο παρελθόν. Αποπροσανατολισμού μεγαλεία, άλλωστε ο Μέγας Αρχηγός σας αυτή τη γραμμή άμυνας κρατά, αυτή μέσω εντολών δίνει και σε σας.Περαστικά σας λοιπόν με το μαυρισμα, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε σε τι χάλι έχετε φτάσει το νησί. Καλύτερα να αλλάξετε επάγγελμα, δεν πειράζει και ως υπάλληλοι καλό είναι να υπάρξετε, γιατί σίγουρα αφεντικά το παίζετε αλλά δεν είστε. Άντε γιατί η υπομονή έχει και όρια…..

  12. ΜΙΧΑΛΗ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ, ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΤΕ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΝΤΕ …..ΔΗΜΟΤΙΚΕ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΕ ΑΡΧΟΝΤΑ………

  13. Τι γίνεται με τα αυθαίρετα μέσα στο δρόμο στο κέντρο της πόλης …….Ξέρεις εσυ. Άσε μιχαλακι μου τη ψηλή πολιτική και απαντησε.

  14. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΈΛΕΤΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΛΈΞΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΊΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΑΙ ΠΟΥ ΣΤΕΊΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΓΕΝΟΥΣ ; Ο ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΊΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ Η ΕΜΠΆΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΦΉΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΊΤΕ.ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΨΙΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΆ ΣΧΌΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΊΞΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ

    • Ίσως το καλύτερο σχόλιο εδώ μέσα.μπας σε καλό μου μεσημεριάτικα μιλάμε πέθανα στο γέλιο

  15. Ακόμα περιμένει η Κως από εσάς κ. Χατζηκαλύμνιε να υλοποιήσετε τα έργα σας. Εσείς που θα αξιοποιούσατε τα όλα τα ακίνητα της Κω γιατί με αυτή την υπόσχεση εκλεγήκατε, Βέβαια πέρασαν πέντε χρόνια που να το θυμάστε γιατί η Ανωτέρα στέκει εκεί και σας περιμένει….όπως και τα υπόλοιπα.
    Τώρα ασχολείστε με τον Νικηταρά που χρόνος για εξαγγελίες

  16. Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΕΚΟΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ .ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΠΌΛΥΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΏΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΕΝΔΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΗΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΑΙΣΘΆΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΗΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΩΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  17. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΙΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ.

  18. καταντήσατε την Κω μας αχούρι, αφήσατε να κλείσουν το δρόμο στο ΑΚΤΑΙΟΝ, παράγκες στη πλατεία στο κέντρο και έχεις το θράσος να μιλάς. Ούτε για οδοκαθαριστές δεν είστε ικανοί…….

  19. Εάν ο Χατζηκαλύμνιος ψεύδεται και συκοφαντεί θα πρέπει έστω και τώρα να τον πας στη δικαιοσύνη. Το είπαν μία Το είπαν δύο. Δεν μπορεί να το λένε συνέχεια και να μην αντιδράς. Τελικά κάποιοι θα το πιστέψουν και είναι άδικο για μας που σε υποστηρίζουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ