Απάντηση Νεφελούδη στον δήμαρχο της Κω: «Να συμμορφωθείτε με τους κανόνες της νομιμότητας, αλλά και της αυτονόητης ηθικής υποχρέωσης που έχετε απέναντι σε εργαζόμενους»

24
954

Ο Ηλίας Καματερός βρέθηκε στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων του ΔΗΡΑΣΚ και κατακεραύνωσε την «αντιεργατική, απάνθρωπη και αδικαιολόγητη στάση» του δημάρχου Κω, Γ. Κυρίτση, στην οποία έχει αναφερθεί αναλυτικά το Left.gr σε πρόσφατο ρεπορτάζ

 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού (13/3/19): 

 «Η αντιεργατική, απάνθρωπη και αδικαιολόγητη  στάση της Δημοτικής Αρχής, προς τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣΚ (σ.σ.: ΕΔΩ το ρεπορτάζ του Left.gr), διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά σε συνάντηση που είχε μαζί τους ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Η επιμονή του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση να μην υπακούει στις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις,  να δείχνει πρωτοφανή αναλγησία στην πολυετή και παρατεταμένη ταλαιπωρία των εργαζομένων που υποβάλλονται πλην των άλλων και σε δικαστικά έξοδα, μόνο εκδικητική διάθεση καταδεικνύει σε όσους δεν «συνεμορφώθησαν προς τα υποδείξεις». Αντίθετα ο Δήμαρχος, με δημοτικούς πόρους, με τα  λεφτά των πολιτών ουσιαστικά συνεχίζει μια διαδικασία με εγωιστικά και μόνο κίνητρα, αγνοώντας τη δεινή θέση των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι για χρόνια.

Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κατέδειξε και το ήθος του Δημάρχου, όταν σε μια επίδειξη υπεροψίας και περιφρόνησης προς τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣΚ, αναφέρθηκε με σκωπτική διάθεση στις  παρεμβάσεις της Υπουργού εργασίας κ. Αχτσιόγλου και του Γ.Γ. κ. Νεφελούδη, δείχνοντας «τα αυτιά» του.

Είναι ξεκάθαρος ο δρόμος που επιλέγει ο κ. Κυρίτσης. Αντί διαλόγου επιλέγει τις διώξεις, αντί της σύνθεσης επιλέγει την αντίθεση, αντί της σύμπνοιας επιλέγει την περιφρόνηση. Σε αντίθεση με την απαίτηση των καιρών και την ανάγκη των πολιτών  για τη λειτουργία ενός Δήμου που ενώνει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ο Δήμαρχος επιμένει σ’ αυτές τις πρακτικές και απέναντι σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Στους Δημοτικούς αστυνομικούς, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, στους πολιτικούς αντιπάλους του. Εκεί που δοκιμάζεται και μετριέται ο πολιτικός πολιτισμός που διαθέτει και η ανθρωπιά που επιδεικνύει.

Αν λοιπόν μπορεί να επιδεικνύει με περισσή ευκολία τα «αυτιά» του προς τους εργαζόμενους, στις παρεμβάσεις των στελεχών του Υπουργείου Εργασίας και στις δικαστικές αποφάσεις, τότε πλησιάζει η ώρα που θα του τραβήξουν τα αυτιά οι πλέον αρμόδιοι να το πράξουν. Οι δημότες της Κω. Οι πολίτες του νησιού μας».

Η απάντηση Νεφελούδη στον Κυρίτση

Στην υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου Κω απάντησε την Πέμπτη 14/3, μέσω facebook, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας αναφέροντας τα εξής:

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΩ:

Αγαπητέ Δήμαρχε, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σας, αναφέρατε σε ένδειξη ιδιαίτερης τόλμης ότι » τι θα μου κάνει ο Γραμματέας; θα μου τραβήξει το ένα αυτί και το άλλο η Υπουργός;» Και όλο αυτό για την αντιπαράθεση που υπάρχει επειδή ο Δήμος συνεχίζει να έχει απλήρωτους εργαζόμενους σε εποπτευόμενο οργανισμό του. Εμείς κε Δήμαρχε προφανώς και δεν τραβάμε αυτιά, ούτε παριστάνουμε τους τσαμπουκάδες, μακριά από μας αυτές οι συμπεριφορές, εμείς προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ στην δουλειά τους. Ποιά είναι η δουλειά τους; Είναι η προστασία της αξιοπρέπειας στην εργασία. Και το πρώτο πράγμα που έχει σχέση με την αξιοπρέπεια στην εργασία είναι η αμοιβή της, είναι δηλαδή να μην αισθάνεται εξαθλιωμένος και εξευτελισμένος ο κάθε εργαζόμενος. Δυστυχώς ο Δήμος της Κω ως εργοδότης, τουλάχιστον σε ότι αφορά σε αυτούς τους εργαζόμενους στο ΔΗΡΑΣ έχει αποτύχει, η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών αποτελεί αδίκημα που επισύρει πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις που στην περίπτωση σας έχουν ήδη επιβληθεί (πρόστιμο 12000€ και μηνυτήρια αναφορά από το ΣΕΠΕ). Αναρωτιέμαι, δεν είναι κρίμα να επιβάλλουμε πρόστιμα και τα λεφτά της κάθε επιχορήγησης να πηγαίνουν εκεί, αντί να ξοφλήσετε τους εργαζόμενους και να ησυχάσετε και αυτοί και εσείς; Γιατί όσο συνεχίζεται όλη αυτή η αντιπαράθεση και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι, άλλο τόσο θα έχετε καινούργιες διοικητικές και άλλες κυρώσεις (πρόστιμα και μηνυτήριες αναφορές, όπως προβλέπει ο νόμος). Δεν μας είναι ευχάριστο, αλλά είναι όμως η απόλυτη υποχρέωση μας απέναντι στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Αυτό τηρούμε απαρέγκλιτα (την νομοθεσία) όλα αυτά τα χρόνια…Παρακαλώ λοιπόν, με αυτό το Δημόσιο λόγο, να συμμορφωθείτε με τους κανόνες της νομιμότητας, αλλά και της αυτονόητης ηθικής υποχρέωσης που έχετε απέναντι σε εργαζόμενους, δηλαδή την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, έτσι ώστε να σταματήσει να εκτίθεται για κακή εργοδοτική και παραβατική συμπεριφορά ο Δήμος σας….. Νομίζω ότι η διαλλακτικότητα σε αυτή την περίπτωση είναι ο καλύτερος σύμβουλος… Καλό μεσημέρι.

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ντρέπομαι που είμαι από την Κω. Η μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Έφτασε ο κύριος απερχόμενος στα έσχατο σημείο να μηδενήσει την εγνωσμένη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη των Κώων στον πόνο των προσφύγων του πολέμου και ευτυχώς να βρεθεί ο αείμνηστος Αρβανιτάκης για να μας σώσει.

 2. Η επόμενη διαλλακτική κίνηση του Παντοκρατορα της Κω θα είναι να σας στείλει μια ΣΕΛΦΙ με ένα ακόμα κατέβασμα….. Μέχρι εκεί φτάνει η μαγκιά του κε Νεφελουδη. Η επομενη δική μας αδιαλλακτη κίνηση θα είναι η απάντηση που αξιζει σε όλους όσους μας ξευτιληζαν τόσα χρόνια.

 3. Νομίζω ότι έχουμε ως κοινωνία πιάσει πάτο. Θυμάμαι τις στιγμές της τηλεόρασης με τον Δημοσιογράφο Καμπουράκη την ώρα της αποκάλυψης του ξεβρακώματος. Μετά ήρθε η ξευτίλα της καταδίκης της δημοτικής αρχής για δολιότητα. Ύστερα ήταν το κλείσιμο της βρύσης για τους διψασμένους ανθρώπους. Και σήμερα ένας αξιοπρεπής Γενικός Γραμματέας να μας λέει να πληρώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων. Ούτε μπορώ να διανοηθώ ότι ο Δήμος μας, ο ισχυρός και δίκαιος Δήμος έχει φεσώσει εργαζόμενους που έχουν οικογένειες και περιμένουν τον μισθό τους για να ζήσουν σαν άνθρωποι. Τέτοια δημοτική αρχή και τέτοιος δήμαρχος δεν μας αξίζουν. Η απάντηση πρέπει να είναι βροντερή. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ Κ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΑ ΓΑΡΓΑΡΑ

 5. Είναι η προστασία της αξιοπρέπειας στην εργασία. Και το πρώτο πράγμα που έχει σχέση με την αξιοπρέπεια στην εργασία είναι η αμοιβή της, είναι δηλαδή να μην αισθάνεται εξαθλιωμένος και εξευτελισμένος ο κάθε εργαζόμενος. Δυστυχώς ο Δήμος της Κω ως εργοδότης, τουλάχιστον σε ότι αφορά σε αυτούς τους εργαζόμενους στο ΔΗΡΑΣ έχει αποτύχει, η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών αποτελεί αδίκημα που επισύρει πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις που στην περίπτωση σας έχουν ήδη επιβληθεί (πρόστιμο 12000€ και μηνυτήρια αναφορά από το ΣΕΠΕ).

 6. Αναρωτιέμαι, δεν είναι κρίμα να επιβάλλουμε πρόστιμα και τα λεφτά της κάθε επιχορήγησης να πηγαίνουν εκεί, αντί να ξοφλήσετε τους εργαζόμενους και να ησυχάσετε και αυτοί και εσείς; Γιατί όσο συνεχίζεται όλη αυτή η αντιπαράθεση και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι, άλλο τόσο θα έχετε καινούργιες διοικητικές και άλλες κυρώσεις (πρόστιμα και μηνυτήριες αναφορές, όπως προβλέπει ο νόμος).

 7. Οτι το fb και το instagram είχαν «κρεμάσει», να το ξαναβάλει, δεν το είδαμε…..

 8. Άκου εκεί…Ο δήμος Κω παραβατικος. Σαν δν ντρέπονται λέω εγώ. Πληρώστε τους εργαζόμενους αυτό ζητούν. Γιατί ξεφτυλιζετε το νησί? Αν δε σου κάνουν οι εργαζόμενοι απέλυσε τους. Αν τους θες να τους πληρώνεις. Που ξανακουστηκε αυτό. Πέντε χρόνια στα δικαστήρια που θα πληρώνουμε εμείς. Φτάνει Κυριτση συνελθε

 9. Μετά το κατέβασμα των παντελονιών τώρα παίζει μ τα αυτιά. Απίστευτος είσαι Γεώργιε. Διοίκηση Ποτέ θα ασκήσεις;Πολιτικές θέσεις δεν έχεις. Αν είχες το θέμα Δηρας θα είχε λήξει. Αλλά η αλαζονεία κ η εκδικητικότητα σου δεν έχουν όρια. Είσαι εμμονικος και η συμπεριφορά σου ανάλγητη. Είσαι Απαράδεκτος

 10. αυτό το έργο ποτε θα τελειώσει ξεπέρασε το λατομείο θυμάστε τι έγινε τότε τι τράβηξαν κι εκείνοι οι ανθρωπο; δεν αλλάζει ο άνθρωπος κάθε φορά θ κυνηγά κάποιους. ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΝΊΑ ΚΙ ΑΥΤΗ

 11. απερχόμενοι να δούμε τι θα κάνετε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Περιμένετε δεν έχετε δει τπτ ακόμα. Οι μαγκιές πληρώνονται!

 12. ο λαος γνωριζει και θα στειλει εσας στα αζητητα. τα ψωμια σας τελειωνουν. μαζι σας θα καταποντηστει και η τριοροφη μαριονετα σας.

 13. Που βρεθηκε παλι; Ποιος τον εβαλε να μιλά; δεν βλεπει που ο ιδιος δεν καταφερε να βγει βουλευτης καθεται και λεει τετοιες μακακιες για την Κω; σα δε ντρεπεστε αχρηστοι συριζοφασιστες!

 14. Έλεος πια πληρώστε τους υπαλλήλους ξεφτίλες εσείς λέτε πως φράγκα έχετε 15 εκατομμύρια

 15. Αντί να πει ξεκάθαρα ότι κλείνω τον ΔΗΡΑΣ και τους απολύω. Αντι να πειι ότι δεν θα σας απολύσω αλλά θα μειώσω το προσωπικό και τους άλλους θα τους αποσπάσω σε υπηρεσίες του Δήμου. Αντί να πει καθαρά τι θέλει και να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι τι πρέπει να κάνουν ΤΙ ΕΚΑΝΕ;; Έστεισε την δουλειά με δόλιο τρόπο. Μείωσε την επιχορήγηση του Δήμου για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν μάλιστα τους έστειλε και σχετικές αιτήσεις. Αυτό δεν είναι μαγγιά. Αυτό είναι Πο#στιά. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ.

 16. Δικαστήρια δικαστήρια δικαστήρια και στο τέλος τα /////άτικα θα τα πληρώσουμε εμείς. Οι καταδίκες του Δήμου ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο

 17. ΣΩΣΤΑ Κ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ (ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ)ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΣΥΡΥΖΑ

  • Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Η ήττα του Κυρίτση θα είναι τόσο εκκωφαντική, που θα παραμιλάς για κανά χρόνο. Ο ΔΗΡΑΣ πρέπει να μάθεις και να το βάλεις καλά στο μυαλό σου, θα είναι ο πολιτικός »τάφος» του Κυρίτση και της παρέας του. Υπομονή κάνε λιγάκι ακόμα.

 18. ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017.ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;ΚΑΝΕΝΑΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.