7 παιδικές χαρές στην Κω αλλάζουν πρόσωπο και αποκτούν νέο εξοπλισμό σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

19
2176

ΘΕΜΑ : “7 παιδικές χαρές στην Κω αλλάζουν πρόσωπο και αποκτούν νέο εξοπλισμό σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.”

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση και τίθεται σε ισχύ η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών στην Κω, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.

Ουσιαστικά πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού που αναβαθμίζει 7 παιδικές χαρές σε όλη την Κω.

Συγκεκριμένα:

1. Παιδική χαρά στην πόλη της Κω, στην περιοχή Cazerma.

2. Παιδική χαρά στην πόλη της Κω, επί της οδού Γρηγορίου Ε’.

3. Παιδική χαρά που βρίσκεται στο Κακό Πρινάρι.

4. Παιδική χαρά στο Ζηπάρι δίπλα στον Ιερό Ναό Ανάληψης Κυρίου.

5. Παιδική χαρά στην Αντιμάχεια επί της οδού 25ης Μαρτίου δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

6. Παιδική χαρά στην Κέφαλο στο κέντρο του οικισμού.

7. Παιδική χαρά στην Κέφαλο, στο Καμάρι.

Ο σχεδιασμός της κάθε παιδικής χαράς γίνεται βάσει των προϋποθέσεων που ισχύουν για την πιστοποίησή της. Η σχεδίαση της παιδικής χαράς έχει ως στόχο τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και διαφορετικών κινητικών ικανοτήτων, την κοινωνικοποίησή τους, αλλά και την δημιουργία ενός ευχάριστου χώρου αναμονής και ξεκούρασης για τους ενήλικες συνοδούς.

Σε κάθε παιδική χαρά λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του χώρου, οι προδιαγραφές που αφορούν τον ασφαλή σχεδιασμό και κατασκευή Παιδικών Χαρών, καθώς και η Υπουργική Απόφαση 28492/ 18.05.2009, στην οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία των Παιδικών Χαρών.

Δε σταματούμε όμως μόνο σε αυτές τις επτά. Σε εξέλιξη είναι οι μελέτες και για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές, όπως και η δημιουργία νέων.

Την προηγούμενη περίοδο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα στο συγκεκριμένο τομέα.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα και πράξεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ……ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΗΜΑΡΧΕ!
    ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

  2. «Την προηγούμενη περίοδο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα στο συγκεκριμένο τομέα.»

    Ποια περίοδο δεν κατάλαβα ακριβώς, της 5-ετίας, της 9-ετίας ή της 13-ετίας;;;;;

    Πραγματικά, κάτι πολύ σοβαρό αδυνατώ να το κατανοήσω.

    Και πες τις φτιάχνουμε.

    K τις φτιάξαμε.

    Θα τις προσέχουμε αρκετά;

    Θα τις φωτίζουμε επαρκώς;

    Θα τις καθαρίζουμε…πιο συχνά & πιο πυκνά έτσι ώστε να μη βρωμάνε και να μη ζέχνουνε;

    Και μία ρητορική ερώτηξις: «και αν δεν υπήρχε εκείνος ο κακόμοιρος ο Φιλόδημος Ι και ο Φιλόδημος ΙΙ, τι θα κάναμε με τις ρημαδιασμένες/ρημαγμένες παιδικές χαρές; Τίποτα; Τίποτα τίποτα;»

  3. Πέντε ολόκληρα χρόνια ήταν ριμαδιό και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΞΥΠΝΉΣΑΜΕ.

  4. Τι όμορφα που θα ήταν να είχαμε κάθε χρόνο εκλογές ! Ε ? Κούκλα θα ήταν το νησί! Και κάτι ακόμα. Άσχετο με το άρθρο.Αύριο που επισκέπτετε το νησί μας ο υπουργός υγείας θα συναντηθεί με κάποιο εκπρόσωπο του δήμου? Θα του μιλήσει κανείς για τα πραγματικά και αληθινά σοβαρά θέματα και τις εελλείψεις του νοσοκονοσοκομείου ή θα του τα παρουσιάσουν όλα καλοστημένα ?

  5. Αν θέλατε να προχωρήσει μπροστά η Κως, θα έπρεπε να σκεφτείτε να φτιάξετε και μια παιδική χαρά για ΑΜΕΑ….παιδιά είναι και αυτά και μάλιστα με περισσότερες ανάγκες!

  6. Ο φιλος του ο Χαρίτσης καθάρισε και η κυβέρνηση , ξύπνησε ο συριζα μέσα του….τρέμε Νικηταρά και ρουφα …..Ντουμπάϊ θα μας κάνει σε δυο μήνες μέσα…..γιατί μπορεί …….αχαχαχαχ

  7. MONO OPOY THELETAI NA FENESTE FTIAXNETE TIS PAIDIKES XARES H PAIDIKH XARA PLATANIOY DEN ANOIKH STON DIKO SAS DHMO???? MHN TOLMHSETE NA ERTHETAI PROS TA PANW GIATH THA BRHTE TIS PORTE MAS KLHSTES. GIATH TELIKA MONO AYTO SAS AKSIZEI LYPAME GIATH KAPOTE SAS STYRIZA KRIMA PRAGMATIKA KRYMA.

  8. 5 Χρόνια τώρα γιατί δεν κάνατε κάτι για τις παιδικές χαρές? Τώρα σας έπιασε ο πόνος προεκλογικά? Α ρε μαύρο που σας χρειάζεται…. Αλλά εσείς να προχωρήσετε στον εξοπλισμό τουλάχιστον να βρουν κάτι οι επόμενοι….

  9. 5 χρονια δημοτικη αρχη Κυριτση,τα παιδια της Α΄Γυμνασιου το 2014 σημερα 5 χρονια μετα εχουν απολυθει από τον ελληνικο στρατό.Κυριτση σε ευχαριστούμε,ολα τα θυμησα 1 μηνα πριν τις εκλογες

  10. Προεδρε τα πλακακια μπηκαν στη μαρινα η το τιμολογιο ηταν μουφα?γιατι σημερα στη μαρινα στην τουαλετα ο ……… ειπε πως εχει να δει συνεργειο πριν αρχισε να βαφει τα μαλια του.

  11. χαχαχα ερχονται εκλογες ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΧΑΧΑΧΑ

    ΟΙ ΑΜΙΑΝΤΟΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣΑΝΕ ΧΑΧΑΧΑ

  12. Eυτυχώς που υπάρχει και η κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κακός όπου τον συμφέρει το Δήμαρχο , για να μην ξεχνιόμαστε) και δημιούργησε το πρόγραμμα για τις παιδικές χαρές γιατί αλλιώς ούτε που υπήρχε στην σκέψη τους για να τις φτιάξουν…

  13. Ε ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΖΟΥΡΟΥΔΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ALI BABA.ΟΤΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ….ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…ΠΕΡΑΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ?
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΛΑΔΕΨΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΔΨ ΚΑΙ 25 ΗΜΕΡΕΣ?ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ Σ…Α ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ε????????
    ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!!

  14. Τα Χωριά Δήμαρχε στα π@π@…….κια σου;;; Πυλί, Ζηπάρι, Μαστιχάρι, Αντιμάχεια, Κέφαλος;;;; δεν ανήκουν στον Δήμο;;; εκεί δεν έχει παιδιά που θέλουν να παίξουν;; αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψυχή;;;; αλλά να μην ξεχνάμε τόσα Χρόνια τα Χωριά τα έχεις ….μένα….. Παρακαλώ να ανέβει όπως έχει.

  15. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!Ας μην ειχαμε εκλογες και ακομα ετσι θα ηταν ,τετοια καταντια δεν εχω ξαναστυναντησει σε ελληνικη πολη και ποσο μαλλον σε ενα νησι που ζει απο τον τουρισμο.Μονο απογοητευση νιωθω.Με τοση φυσικη ομορφια ,τοσα αρχαια και ολα ρημαζουν ,θα επρεπε να ντρεπονται.

  16. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ.ΞΕΦΤΙΛΕΣ.ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΕΙΔΙΚΑ Ο ΒΑΒΛΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ???ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΠΕΡΑΣΕ?ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΡΟ ΠΕΡΑΣΕ??

  17. Τόσα Χρόνια πουθενά και τώρα Ξαφνικά οι Ήρωες της Δημοτικής Αρχής λίγο καιρό πριν τις Εκλογές αποφάσισαν μετά από τον αποτροπιασμό και το κράξιμο του κόσμου να θυμηθεί τις παιδικές χαρές.
    Σας έχουμε βαρεθεί!!!!!

  18. Τόσα Χρόνια πουθενά και τώρα Ξαφνικά οι Ήρωες της Δημοτικής Αρχής λίγο καιρό πριν τις Εκλογές αποφάσισαν μετά από τον αποτροπιασμό και το κράξιμο του κόσμου να θυμηθεί τις παιδικές χαρές.
    Σας έχουμε βαρεθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ