ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Κέντρισε» το ενδιαφέρον & καταχειροκροτήθηκε η ομιλία του Κλ. Νικολαΐδη στο ΔΙΙΚ για την τεχνολογία & την περίπτωση της χώρας μας – Β. Χατζηβασιλείου: Γιατί ΔΕΝ έγινε το Συνεδριακό 2.000 θέσεων…

9
2211

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή  ομιλία για την Τεχνολογίας, τις κοινωνικές επιπτώσεις της και την περίπτωση της Ελλάδας πραγματοποίησε απόψε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, ο συμπατριώτης μας καθηγητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος  του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος (ΔΙΙΚΩ).

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Ν. Μυλωνάς, ο π. Βασίλειο Χλαμπάνης εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κω Ν. Γεωργαντής, ο συγγραφέας Β. Χατζηβασιλείου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ. Χατζηεμμανουήλ,  εκπρόσωποι συλλόγων , φορέων και άλλοι ενδιαφερόμενοι (παίρνοντας μέρος και στον  εξίσου ενδιαφέροντα διάλογο που αναπτύχθηκε)

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: Το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς, ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Κω «Ο Φειδιππίδης»

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Αρ. Παυλίδης, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το τελικό σχόλιο του δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση (να μην αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στη διοργάνωση κι άλλων τέτοιων εκδηλώσεων το ότι απόψε παρευρέθηκαν μόνο 30 άνθρωποι και στην επόμενη ενδεχομένως 31) τόνισε ότι το ίδρυμα ξεκινά απόψε ένα κύκλο παρόμοιων εκδηλώσεων με στόχο να αποτελέσει κυψέλη μετάδοσης γνώσης και ανάπτυξης διαλόγου.

Ένα πολύ κατατοπιστικό πρόλογο με το πλούσιο βιογραφικό και το μέχρι σήμερα επιστημονικό έργο του συμπατριώτη μας καθηγητή Κλ. Νικολαΐδη έκανε στην αρχή της εκδήλωσης ο συγγραφέας Β. Χατζηβασιλείου. Ιδιαίτερα στάθηκε στο μεγαλεπήβολο όραμα του διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου 2.000 θέσεων  (2 δις. δρχ κόστος για ένταξη τότε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με χρόνο αποπεράτωσης τα 3 έτη) στο ΔΙΙΚ  (που όπως τόνισε ο κ. Νικολαΐδης έφτασε σε ημιτελικό στάδιο) η μακέτα του οποίου βρίσκεται ακόμη στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα. «Δυστυχώς, όμως μερικοί παράγοντες της Κω αμφισβήτησαν την σκοπιμότητα του έργου δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα έργα , όπως οδοποιίας λιμενικά κλπ και απέτρεψαν την υλοποίηση του εθνικά αναγκαίου για την ακριτική μας περιοχή, εκείνου έργου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στις τότε εκλογές του ΔΙΙΚ ο Κλ. Νικολαΐδης έχασε την προεδρία για λίγες μόλις ψήφους. Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων εκείνων που με πλατιά οράματα και ανεπιτήδευτες ενέργειες σπεύδουν καλοπροαίρετα να ευεργετήσουν με κάθε κόστος τον τόπο τους», υπογράμμισε  ο κ. Χατζηβασιλείου (ΒΙΝΤΕΟ).

Ο δε Αρ. Παυλίδης, επιβεβαίωσε πλήρως και ως αυτόπτης μάρτυρας, συνεχάρη τον κ. Χατζηβασιλείου για την τοποθέτησή του αυτή.

Ακολούθησε η καθηλωτική ομιλία του Κλ. Νικολαΐδη (ΒΙΝΤΕΟ) , η οποία είχε γραφτεί το 1986 και ήταν «προφητική»  για τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

«Γιατί είναι ο κόσμος τόσο διαφορετικός σήμερα; Η γνώση με την οποία λειτουργεί η έμψυχη και η άψυχη ύλη στον πλανήτη μας σήμερα, έχει αναπτυχθεί με ιλιγγιώδης ρυθμούς σενέες και καινοτόμες περιοχές της φυσικής, της χημείας, των μαθηματικών και των εφαρμογών τους, δημιουργώντας καθημερινά νέα δεδομένα, νέες σχέσεις, επικοινωνίες δραστηριότητες και οικονομίες σε παγκόσμια κλίμακα»

Τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας και των επιπτώσεων της με βάση την μέχρι τα ιστορικά δεδομένα και την μέχρι τώρα πραγματικότητα αλλά και την περίπτωση της Ελλάδας σήμερα σε σχέση με άλλες χώρες που έχει προχωρήσει η εφαρμογή της τεχνολογίας, πέρα από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ κλπ που επενδύουν στη γνώση και στην έρευνα και σε άλλες χώρες όπως η Σιγκαπούρη (που  αναπτύχθηκε σε απίστευτο βαθμό τα τελευταία 50χρόνια από το πουθενά), η Δανία κλπ.

Ο διάλογος που ακολούθησε με την συμμετοχή των περισσότερων παρευρισκομένων (του δημάρχου, του π. Βασιλείου, του Ν. Μυλωνά, του Μ. Χατζηαντωνίου κλπ) ήταν επίσης πολύ ουσιαστικός και προβλημάτισε αρκετά (ΒΙΝΤΕΟ). Ο Αρ. Παυλίδης χαρακτήρισε ως «κεντρί» την ομιλία του κ. Νικολαΐδη  (μετά τον πλούσιο προβληματισμό που κατατέθηκε στο διάλογο από τους παρευρισκόμενους για το τι πρέπει να αλλάξει σε επίπεδο θεσμών και νοοτροπίας στη χώρα μας) λέγοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθήσουν κι άλλες, ενώ πρότεινε η ομιλία του κ. Νικολαΐδη να συμπεριληφθεί στα επόμενα ΚΩΑΚΑ του ΦΙΛΗΤΑ.

Πέρα από το κλείσιμο του δημάρχου ο οποίος υπερθεμάτισε σε αυτά που ακούστηκαν, την παράσταση έκλεψαν επίσης δύο ατάκες του καθηγητή «εξανθρωπισμένης τεχνολογίας» Μ. Χατζηαντωνίου, οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την ίδρυση του  κινήματος Α.ΚΩ.ΝΙ  (Αναδραστές Κω – Νισύρου) προκαλώντας την  άμεση αντίδραση του Γ. Κυρίτση που δεν το είχε ξανακούσει. Απτόητος όμως ο Μ. Χατζηαντωνίου προχώρησε αναλύοντας το «Ο.Κ‘  που χρησιμοποιούμε όλοι σήμερα με την έννοια όμως όχι «όλα καλά», αλλά «ό,τι κάτσει…» (εισπράττοντας ως επιβεβαίωση των λεγομένων του το χειροκότημα των παρευρισκομένων).

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ για το ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ και για τα 200 εκατομμύρια που έστειλε ο Σκανδαλίδης και έκαναν φτερά ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΟΥΡΑ.

      Έκαναν φτερά και κατασπαταλήθηκαν όπως τα 200 για το ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ από την σουρωμένη Δημαρχία Καΐσερλη, σε συνεργατικές, βόλεμα συγγενικών προσώπων και παραταξιακών φίλων.

      • Τα 200 εκατομμύρια του Σκανδαλίδη δόθηκαν μετά την προεδρία του ομιλητή Κλεάνθη Νικολαΐδη, γι αυτό και δεν αναφέρθηκαν στον πρόλογο του Χατζηβασιλείου. Σημασία έχει το γεγονός ότι χάθηκε επί προεδρίας Νικολαιδη ένα τεράστιας σημασίας έργο για το νησί μας με αποκλειστική ευθύνη των Παυλίδη-Καΐσερλη και μερικών άλλων Κώων.

  1. Και είπαμε ότι ησυχάσαμε από τους καθηγητές παρουσιαστές βιβλίων του Καλοκαιριού... Τώρα θα έχουμε συνέχεια με εκδηλώσεις και για κάλαντα…

    Γιατί δεν τη βάζατε στα καλοκαιρινά Ιπποκράτεια να είχε και μια αξιοπρεπή παρουσία κοινού; Εάν μας φέρνατε και τον φίλο Γιωργάκη τότε θα πήγαινε μόνο ο παπάς και ο Δήμαρχος.

  2. Ο Κυρίτσης από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι το έριξε στον ύπνο. Μάλλον πάλι ξενύχτης θα ήτανε.

    Ακόμα και το προεδρείο του Ιδρύματος απουσίαζε…………..

  3. ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΙΣΩ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΙΝΑΚΙΑ SECURITY ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΙ.

  4. Παυλιδης κυρίως μαζί με Καισερλη οι πολέμιοι του Νικολαιδη τότε
    Ως υπουργός ο πρώτος κ ως Δημαρχος κ αντιπρόεδρος – Ταμιας του ΔΙΙΚΩ ο δεύτερος
    Οι κορυφαίοι Πολέμιοι της Κω

    • Όντως.Οι κορυφαίοι πολέμιοι των ύψιστων συμφερόντων του νησιού της Κω ήταν ο Παυλίδης, που λυσσαλέα αντέδρασε και διεφώνησε με όλους τους υπουργούς της Κυβέρνησής του για την κατασκευή του μεγαλόπνοου Συνεδριακού Κέντρου στο ΔΙΙΚΩ, με συμπαραστάτη τον Καΐσερλη, μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου και μερικούς γιατρούς της Κω, που ήθελαν πρόεδρο του Ιδρύματος όχι τον συμπατριώτη τους Κλεάνθη Νικολαΐδη αλλά τον Σπύρο Μαρκέτο, που τον έκαμαν μάλιστα αργότερα και επίτιμο δημότη του νησιού.

  5. ας μετρήσει πόσους λιμενολόγους έχει η Κώς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ