Μ. Πόγιας: Τοποθετήσεις Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, και υποψήφιας Δημάρχου Ιωάννας Ρούφα για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και μεταναστών στην Κω

19
880

Θέμα: Τοποθετήσεις Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, και υποψήφιας Δημάρχου Ιωάννας Ρούφα για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και μεταναστών στην Κω στον διάλογο με τούς πολίτες στο Πυλί στις 11/4/2019

 

Γιώργος Κυρίτσης Δήμαρχος Κω

Ντροπή για την Κω το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στην Κω.

Δεν θα αποδεχθούμε ούτε θα διευκολύνουμε την λειτουργία του.

 

Ιωάννα Ρούφα υποψήφια Δήμαρχος Κω.

Η εγκατάσταση του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στην 148 δίπλα στο χωριό, είναι

προσχεδιασμένο έγκλημα έναντι του χωριού μας.

 

Αγαπητοί Συμπατριώτες και όχι μόνο΄

Οι εκλογές σε λίγο πλησιάζουν.

Αν αυτό είναι το πρότυπο του Δημάρχου που επιθυμούμε με για μας και χαρά μας.

Εγώ πάντως και ας επικριθώ, γι΄ αυτό, δεν το επιθυμώ.

Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

Μιχάλης Πόγιας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Που ακριβως μενεις μεγαλε να τους φερουμε διπλα σου που τους θελεις;Δηλαδη εσυ θελεις να μας φερνουν μετανάστες και από αλλου;Να αδειασει η Μορια και να ερθουν εδώ;Μηπως παρετε καποια λεφτα μεσω ΜΚΟ;Αυτο είναι το ονειρο σου για το νησι;Ε όχι παρε το Νικηταρά και φυγετε εσεις.Δεν θα διαλυσετε τον τοπο μας.

 2. ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΧΑΛΗ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΕΡΟ .ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ .ΕΣΕΊΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΕΤΑΙ.Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΑΡΤΑΣ ΠΟΔΟ ΚΑΙ ΠΟΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ .ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΊΣΤΕ ΤΟ 4%ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

 3. Αγαπητέ κύριε Πόγια. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι η σύνθεση της κοινωνίας του νησιού μας είναι γεμάτη πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου και οικονομικοί μετανάστες από άλλα μέρη της χώρας αλλά και από άλλα κράτη και κυρίως της Αλβανίας. Όλοι αυτοί ενσωματώθηκαν στην πλούσια και φιλόξενη αγκαλιά της πατρώας γης. Και στο τέλος την αναζωογόνησαν. Δεν υπάρχουν και σκεπτικιστές; Δεν υπάρχουν και ξενοφοβικοί; Φυσικά και θα υπάρχουν. Ο συντηρητισμός είναι ίδιον πολλών ανθρώπων. Αυτό που δεν πρέπει να υπάρξει είναι η εκμετάλλευση την οποία είδαμε και τότε με την προσφυγιά του 1922 από Έλληνες σε Έλληνες και στους οικονομικούς μετανάστες των χωραφιών μας. Φυσικά ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει ζώο. Ο ισχυρός να συνθλίβει τον αδύνατο. Και η δική μας κοινωνία ατύχησε να έχει ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ηγεσία της προσωπικότητας του αείμνηστου Διονύση Αρβανιτάκη. Που δεν μέτρησε τον αριθμό. Που δεν φοβήθηκε μην του πάρουν την επιχείρηση. Που θυμήθηκε την δική του προσφυγιά.

 4. Το 1980 το νησί είχε δεκαοκτώ χιλιάδες κατοίκους. Σήμερα έχει σαραντα δύο χιλιάδες με τα προμαζέματα. Τα παιδιά των Αλβανών σε λίγο θα παντρεύονται τα παιδιά της Κω και τα εστιατόρια θα είναι με Αλβανούς και μεθαύριο θα είναι επιστήμονες. Αυτό έγινε στην Αυστραλία. Αυτό έγινε στην Αμερική και στον Καναδά. Ξενοκουρούτηδες τους λέγαμε. Λοιπόν αφήστε τις μεγαλοστομίες και τους αποκλεισμούς και δείτε πως ομαλά θα αντιμετωπίσουμε τα μεταναστευτικά ρεύματα που κάθε χρόνο θα αυξάνουν. Αποκλεισμοί δεν χωράνε. Πρόγραμμα και χρήματα απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και την ενσωμάτωση.

 5. Δεν είσαι μόνος. Μαζί σου είναι όλη η κοινωνία. Απλά δεν υπάρχουν ηγέτες ώστε να μετατρέψουν το λεγόμενο πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών από πληγή σε θεραπεία. Η κως φιλοξενεί την ημέρα εκατόν πενήντα χιλιάδες τουρίστες. Το να φιλοξενήσει πέντε χιλιάδες πρόσφυγες σε υψηλού επιπέδου υποδομές και συνθήκες εκπαίδευσης και υγείας δεν είναι τίποτε. Η μάλλον θα ήταν παγκόσμιο θαύμα και φαινόμενο θαυμασμού.

  • Μπράβο μεγάλε μολις κέρδισες 10 ισλαμοεποικους θα τους πάρεις στο σπίτι σου θα τους ταιζεις με τα δικά σου λεφτα θα τους πλενεις και αν σου ζητήσουν και τη γυναίκα Ε σιγά..Αλλά όχι με τα δικά μου λεφτα και τους δικούς μου φόρους κατάλαβες?

 6. Καλά εσύ βρίσκεσαι ακόμα στο 2005 που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 3% και είχε αρχηγό τον Κωνσταντόπουλο.

 7. Ο δικός μου γιός έχει παντρευτεί Μολδαβέζα, έχω κάμει πανέμορφα εγγονάκια και είναι ευτυχισμένος. όταν ήρθε στην Κω για να βρει καλύτερη τύχη δούλευε σε μπαράκι. Ήταν νοσοκόμα και έστελνε τα λεφτά της στην μακρινή οικογένεια της για να ζήσουν. Αυτή φίλε μου είναι η ζωή που ατην αρχή δεν δεχόμουνα.

 8. Όταν έφτασαν στην Ελλάδα οι πρόγονοι μας υπήρξαν και άνθρωποι καλοί που τους περιέθαλψαν υπήρξαν και εκμεταλλευτές. Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες της Συρίας το μυαλό κάποιων πήγε στην εκμετάλλευση. Για παράδειγμα ο Δήμαρχος σας αντί να σκεφτεί την περίθαλψη των προσφύγων σκέφτηκε πως θα βολέψει τον φίλο του που είχε ένα εστιατόριο χρεωμένο και το πρότεινε για χοτ σποτ. Με αυτά τα μυαλά το πρόβλημα δεν έγινε ευκαιρία για την Κω αλλά ευκαιρία για τον φίλο του. Το μυαλό του δεν σκέφτηκε τον διωγμό των ανθρώπων αλλά την βόλεψει του δικού του.

 9. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ .ΕΣΕΊΣ 4%ΕΙΣΘΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ .ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 52 ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΦΑΡΜΌΖΕΤΑΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΆΖΑΤΕ ΟΛΛΑ . ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.