Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου: Ζητώ ευθέως και υπευθύνως τη συνειδητή ψήφο σας! «Σαν ανεμόμυλος ο δήμος της Κω» (Έμμετρη σατιρική σημειολογία)

10
695

 

 

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου Κως 16.4.2019

Ζητώ ευθέως και υπευθύνως τη συνειδητή ψήφο σας!

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μου!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση των 40 ημερών μέχρι την ημέρα των εκλογών!

Από τη θέση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ» με επικεφαλής την συμπατριώτισσα μας Ιωάννα Ρούφα, επιμένω να σας προσκαλώ και να σας προκαλώ να σκεφθείτε και να μελετήσετε τις πράξεις, τις σκέψεις, τις θέσεις, τις στάσεις, τα κείμενα και τις δράσεις μου εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια. Κυρίως όμως από τώρα και μπρος!

Ζητώ ευθέως και υπευθύνως τη συνειδητή ψήφο σας!

Είναι δεδομένη η κοινή θέληση μας για συνεργασία πάνω σε βασικές πολιτικές αρχές και στόχους, για το πως θέλουμε την Κω και την ευημερία όλων όσοι την κατοικούν και την επισκέπτονται, τώρα και στο μέλλον. Σκεφθείτε σοβαρά και όχι επιφανειακά, γιατί από όλες τις υπάρχουσες παρατάξεις, δέχθηκα συνειδητά να συμπράξω μόνο μ` αυτήν την παράταξη!

Ένα από τα κύρια στοιχεία της σύμπραξης μου και της συμμετοχής μου στο εν λόγω ψηφοδέλτιο, είναι ότι διατηρώ την απόλυτη προσωπική αυτοτέλεια θέσεων και δράσεων, αλλά και της καινοτόμου παράταξης που δημιούργησα, στο πλαίσιο βεβαίως του σεβασμού της συνεργασίας μας και που μέλλει να αποδειχθεί στην πράξη.

Φάνηκε πως η συγκρότηση και η ανάπτυξη της «ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ 2040»,με τα πολιτικά και φιλοσοφικά χαρακτηριστικά της, όσο κι αν πιστεύω στην επιτακτική αναγκαιότητα της, δεν έχει ακόμα την κρίσιμη σχέση με την συνειδητοποίηση των αναγκών και των δυνατοτήτων, των μελών της κοινωνίας μας.

Σας δηλώνω για άλλη μια φορά και μετά λόγου γνώσεως, ότι τα τελευταία 15 χρόνια δεν είμαι στο χώρο της αριστεράς, αλλά ονομάζω τον πολιτικό μου χώρο ως «μπροστινό». Δεν αποποιούμαι την πορεία μου ως αριστερού, που με ανοιχτό μυαλό συνεργάστηκα με θεσμούς και οργανισμούς, ανεξαρτήτως ποιος ήταν στην κυβέρνηση ή στην τοπική εξουσία. Απεναντίας με περιποιεί μεγάλη τιμή και τιμώ τους συνοδοιπόρους μου και στο χώρο αυτό. Πιστεύω πως δεν είμαι λιγότερο σοβαρός με την πρωτοποριακή αυτή θέση μου, απ΄ όλους τους πολιτικούς που αντιδικούν για το ποιος είναι πιο αριστερός, κεντρώος ή δεξιός με όλες τις αποχρώσεις τους! Ενώ επιμένω στην συνειδητοποίηση της παράλληλης πορείας της πολιτικής και του πολιτισμού, ως ενιαίων εννοιών και πρακτικών ( από την αρχαιότητα), με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω πως ένα μεγάλο ποσοστό των μελών της κοινωνίας μας συμπεριφέρονται ως οπαδοί και όχι ως πολίτες.

Σας ζητώ να δείτε πιο ώριμα κι αποφασιστικά, ό,τι σας κατέθεσα από τις 13.2.19, που δημοσιοποίησα με πολιτική γνώση, με προσωπική ευθύνη και με επίγνωση της κατάστασης την απόφαση μου, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κω με τη δημιουργία της παράταξης «ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ 2040». Σκοπός μου είναι η πολιτική παιδεία, η παραγωγή σκέψης, η ουσιαστική ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό και στις αποφάσεις για την πορεία και την αληθινή ευημερία της κοινωνίας και του τόπου μας!

Η ευθύνη της απόφασης είναι δική σας!

Μπορεί να μη με βλέπετε στα δημοτικά διαμερίσματα, στις κοινότητες , στις γειτονιές σε πολλές εκδηλώσεις! Έχω το δικό μου δρόμο, το δικό μου τρόπο να παρακολουθώ ό,τι γίνεται! Υπήρξα δάσκαλος χιλιάδων μαθητών και μαθητριών σε ολόκληρη την Κω, σε όλες τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές βαθμίδες. Σε κάθε οικογένεια στο νησί μας, γνωρίζουν μια τουλάχιστον πτυχή από το πνεύμα και τις δράσεις μου. Σας ζητώ συγνώμη για ό,τι δεν μπόρεσα να κάνω περισσότερο ή καλύτερο, για ό,τι έκανα λάθος! Εξάλλου στα σχολεία ξέρουν ότι αυτοαποκαλούμαι «ένα υπέροχο λάθος», που λατρεύει τα υπέροχα λάθη των μαθητών και μαθητριών του ! Βεβαίως έχω απόλυτη επίγνωση της διαφοράς της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σκληρής «πολιτικής» αντιπαράθεσης. Που ξέρουμε πια! Μπορεί μέσα στα στερεότυπα του κατεστημένου, με τις σκοπιμότητες και υποσχέσεις των αλάνθαστων «σωτήρων», να αναδειχθεί ο σωστός δρόμος, από αυτό που θεωρείται ¨υπέροχο λάθος»

Όπως και να είναι τα πράγματα πάντως, ήλθε για άλλη μια φορά η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Για τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και τον τόπο μας!

Να μην πούμε ξανά, «Στερνή μου γνώση να σ` είχα πρώτα»

Καλή απόφαση!

Ευχαριστώ

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Υπεύθυνος α)ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α -Κως 2040,

β) ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κω

με την παράταξη «ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ»

Σαν ανεμόμυλος

ο δήμος της Κω

(Έμμετρη σατυρική σημειολογία)

1.Σαν μύλος πια που πάλιωσε,

είναι της Κω ο δήμος

κι όλοι για να τον σώσουνε

βιάζονται οψίμως.

2.Για να γυρίζει σταθερά,

θ` αλλάξουνε αντένες,

τώρα ανακαλύψανε

πως ειν` οι μισές σπασμένες.

3.Λένε ν` αλλάξουν μυλωνά,

ν` αλλάξουν μυλωνούδες,

και τρέχουν όπως στο μαντρί

οι λύκοι κι αλεπούδες.

4.Ο μύλος θέλει απ` την αρχή,

σε όλα του να φτιάξει,

για πόσο άλεσμα μπορεί,

ν` αλέσει να προφτάσει.

5.Μα ξένοι έμποροι πολλοί

που ήρθαν σαν σωτήρες,

βρήκαν καλοθελητές,

που νοιώθουν σαν φωστήρες.

6.Το μύλο θα κάνουν ισχυρό

και μόνο μπροστά κοιτάνε,

αυτοί που τον χαλάσανε

θέλουν να τον βαστάνε.

7.Φτιασίδια τον γεμίζουνε

και του χαλούν την όψη,

μα όταν τους είναι άχρηστος

θα έχουν όλοι κόψει.

8.Λένε η Κως μεγάλωσε,

τ` αλέσματα δε φτάνουν,

σε όλα τα μέρη του νησιού

μιλέρια παν` να κάνουν.

9.Οι ντόπιοι για ν` αλέθουνε

τ` άλεσμα του τόπου τους,

μα οι έμποροι ν` αρπάξουνε

το υστέρημα του κόπου τους

10.Ο μυλωνάς δε γίνεται,

σαν βάλει μία «βέρα»

και ούτε ο μύλος φτιάχνεται

μέσα σε μία μέρα.

11.Οι έμποροι βιάζονται

γιατί έχουνε αργήσει,

μα ο κόσμος στην αδράνεια

κι ας έχει τόσα ζήσει.

12.Tην έχθρα, τον εγωισμό

συμφέρον και βλακεία

χωρίς αγάπη και μυαλό

με μπόλικη φιακεία,

13. αυτά τα ελαττώματα

τα ξέρουν, ούτε λόγος,

ξένοι και ντόπιοι έμποροι

και πράττουν αναλόγως.

14.Κι αντί για μύλο ισχυρό

για άλεσμα του κόσμου

κουφάρι θα κάνουν τελικά

την ομορφιά της Κως μου.

15.Τα λάθη αν δεν κοιτάξουμε

που κάναμε ως τώρα

του μύλου το τέλος έρχεται

και η κακιά μας ώρα.

16.Ο μυλωνάς ο φρόνιμος

μετρά το κάθε βήμα,

πριν έχει το ανάθεμα

και των παιδιών το κρίμα.

17.Το μύλο, ας έχει τα πανιά,

καΐκι δεν τον κάνεις,

κι αν του ζητήσεις πιο πολλά

τα σίγουρα τα χάνεις.

18.Με γνώση και με όνειρα

σαν Κώοι μυλωνάδες,

το μύλο μην πουλήσουμε

για εφήμερους παράδες.

19.Ακούστε τον κ. Μηνά,

που είναι μυλολόγος

πλούτος είναι στην ώρα τους

η πράξη και ο λόγος.

ΣΗΜ: Ο νοών ( ή η νοούσα) , νοείτω

και ο έχων ( ή η έχουσα) τη μύγα μυγιάζεται.

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Υπεύθυνος α)ΠΑ.Ν.ΔΗΜ.Α -Κως 2040, β) ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κω με «ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ»

15.4.2019 (Ώρα. 7:00 πρωί)

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΟΦΟΣ, ΜΑ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ Η ΣΩΣΤΗ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ…ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΣ ΝΑ ΜΠΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΑ … ΟΥΦΑ, ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ η ΡΟΥΦΑ!!!

  1. Η πλακα είναι ότι θα παρεις καποιες ψηφους…….Δεν πασ βρε Μηνα να κανεις τον Ιπποκρατη μονο καθεσαι απλος συμβουλος;

  2. Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
    Όπως και άλλες φορές γράφω στα σχόλια, όχι μόνο να απαντήσω στους ..γνωστούς –άγνωστους, αλλά να επισημάνω ότι η σιωπή είναι συνέργεια στην επικράτηση των καιροσκόπων και των ανεγκέφαλων ή ξεπουλημένων φερέφωνων τους! Δεν έχω καμιά ανάγκη να γίνω δήμαρχος , ούτε καν δημοτικός σύμβουλος! Είμαι (και το ξέρετε) «αντισωτήρας», «αντιήρωας», ούτε έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου! Είμαι ευτυχής όταν εκφράζομαι και πράττω όμως μου λέει η συναισθηματική μου νοημοσύνη και οι αρχές μου! Να ξέρετε δεν μου αρκεί η αγάπη και η εκτίμηση των περισσοτέρων μελών της κοινωνίας μας! Είναι ανάγκη να εκφραστείτε, να δράσετε! Όχι σαν υποψήφιοι με το …πιστόλι στον κρόταφο, ούτε σαν ανώνυμοι κοπρολόγοι! Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως πολίτες, πριν είναι πολύ αργά! Σας το είπα ξανά! Η τεχνολογία σύντομα θα αποκαλύψει του ανώνυμους κομπλεξικούς αχυράνθρωπους και τότε πάλι θα είμαι παρών να τα πούμε με αγάπη! Φιλιά!!

  3. Μήνα μου πως την πάτησες από το δεβα κι ελα. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανελα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.