ΟΡΑΜΑ ΔΡΑΣΗ: Όποιος φοβάται το διάλογο (debate) και την αλήθεια, προλαβαίνει να αποσύρει την υποψηφιότητά του…

25
638

Όποιος φοβάται το διάλογο (debate) και την αλήθεια, προλαβαίνει να αποσύρει την υποψηφιότητά του…

Μετά και την κατάθεση των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές της 26ηςΜαΐου, θεωρούμε επιβεβλημένη την οριστικοποίησητων τηλεοπτικών διαλόγων (debate), όπως αυτό είχε συμφωνηθεί στο διαπαραταξιακό.

Αυτές οι εκλογές, όπως και όλες οι εκλογικές διαδικασίες, δεν είναι μια… πασαρέλα υποψηφίων, όπως κάποιοι τις αντιμετωπίζουν. Θα πρέπει να είναι μια εκλογική μάχη θέσεων και προτάσεων για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού και των κατοίκων του.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να κατατεθούν οι θέσεις και οι προτάσεις κάθε Παράταξης, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διακρίνουν τις διαφορές, αλλά και τις συγκλίσεις των προγραμμάτων, όπου αυτές υπάρχουν.

Μια – υποτυπώδης είναι η αλήθεια – αρχή έγινε, με τις εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου στις Κοινότητες. Θα πρέπει όμως να υπάρξει και συνέχεια, δεδομένου ότι, για τα τηλεοπτικάdebate, υπήρξε άτυπη δέσμευση συμμετοχής, όλων των Παρατάξεων.

Ήρθε ο καιρός να αναμετρηθούμε σε πολιτική και προγραμματική βάση. Όσοι μιλούν στα καφενεία, θα πρέπει να μιλήσουν και μπροστά στους πολίτες αυτού του τόπου. Όποιος φοβάται το debate και την αλήθεια, προλαβαίνει να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Εμείς θα είμαστε εκεί.

Όπως είμαστε πάντα όπου χρειαστεί και όπου μας τάξει η κοινωνία. Χωρίς να το βάζουμε στα πόδια, επειδή δεν πήραμε την καρέκλα που ονειρευτήκαμε. Εκφράζοντας πολιτικό λόγο και υλοποιήσιμες προτάσειςμε μοναδικό μέλημα την Κω της επόμενης μέρας.

Αναμένουμε από τις δημοτικές παρατάξεις να ορίσουν τους εκπροσώπους τους και αύριο το πρωί να συνέλθει το διαπαραταξιακό για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες (ημερομηνία, ώρα κλπ) δύο τηλεοπτικών διαλόγων μεταξύ των Επικεφαλής και δύο ή τριών ακόμα μεταξύ υποψηφίων που θα επιλέξουν οι παρατάξεις.

Για την Παράταξη «Όραμα & Δράση»

Το Γραφείο Τύπου

25 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τελικά κ η κα Ρούφα για την καρέκλα παλεύει και μόνο. Τώρα που βλέπει τον Νικηταρά να πηγαίνει για νίκη από πρώτη Κυριακή, διάλεξε καινούργιους εχθρούς και οι εχθροί γίνανε φίλοι.

  Πέντε χρόνια αντιπολίτευση του φαίνεστε και όχι της ουσίας. Καταγγελίες χωρίς συνέχεια και αποτέλεσμα. Και τώρα, γλύφει εκεί που έφτυνε και δέχεται λουλούδια και υποσχέσεις.

  Ξέχασε τον εφιάλτη της Κω, που μια πενταετία έκανε τον Δήμο της Κω δικό του παραμάγαζο και κάνει επίθεση μόνο σε αυτούς που της αρπάζουν την ευκαιρία να γίνει δημαρχίνα. Δυστυχώς αυτό έπρεπε να το είχε κερδίσει με το σπαθί της, τότε δεν θα μπορούσε κανένας να της το πάρει.

  • ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΡΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ.

 2. Από αυτό το βρώμικο σκηνικό το σωστό ήταν να απέχει κανείς. Ο Γιώργος δεν είναι και αντίπαλος που θέλεις να κάθεσαι να μαλώνεις μαζί του αν έχεις έστω και λίγο επίπεδο. Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε κερδίσει γιατί παίζει εντός έδρας. Την κα Ρούφα την άφησε να γαβγίζει τόσο καιρό, γιατί απλά δεν την φοβόταν.

  Αν σέβεστε τους πολίτες του νησιού, την ψήφο του κόσμο, και φυσικά θέλετε να συμμετέχετε στα κοινά, τότε την επόμενη τον εκλογών θα συνταχθείται δίπλα στον όποιο δήμαρχο διαλέξει ο κόσμος και θα κάνετε συμπολίτευση για το καλό του νησιού και όχι καταστροφική αντιπολίτευση. Ο νέος εκλογικός νόμος σαν δίνει αυτή την δύναμη. Δύναμη συμμετοχής και σύμπραξης, όχι καταστροφής.

  Για τους απερχόμενους δεν σχολιάζω, εκεί δεν υπάρχει ελπίδα. Θα φύγουν νύχτα.

  • Για πιο επίπεδο μιλάς για το γιουχαρησμα η για τον αγέλαστο αρχηγό σου Ρότα τη στηρίζεις και μετά έλα να μιλήσουμε για επίπεδο

 3. κ.Ρούφα..Είναι τουλάχιστο αστείο.Να είστε τρίτη,να έχετε το μικρότερο ψηφοδέλτιο από τούς αντιπάλους σας,να παραδέχεστε το γελοίο των προηγούμενων ανοιχτών συζητήσεων με τον κ.Κυρίτση και να ζητάτε να παραιτηθεί όποιος δεν υπακούει στην όποια σας πρόταση για διάλογο….Σοβαρευτείτε,πηγαίνετε με όποιον θέλετε,αλλά αφήστε τα καρακιοζιλίκια…Έτσι κι αλλιώς η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα….Η μάχη και ο διάλογος με τη κοινωνία γίνεται καθημερινά με τούς πολίτες στη προεκλογική περίοδο…Ο δικός σας διάλογος ήταν μια καρικατούρα ενός περιοδεύοντος θιάσου υποψηφίων από χωριό σε χωριό..Τα παιχνιδάκια τέλος…

 4. Αυτές οι εκλογές, όπως και όλες οι εκλογικές διαδικασίες, δεν είναι μια… πασαρέλα υποψηφίων, όπως κάποιοι τις αντιμετωπίζουν….λέτε..
  Μα η πρώτη που καταντήσατε τις εκλογές πασαρέλα είστε εσείς…..Για θυμηθείτε τις φωτογραφίες των υποψηφίων σας και ειδικά κάποιες μπροστά από τη γιγαντιαία αφίσα σας,κάποιες μες στα καφενεία με φόντο αγριοκολοκύθες…Δουλεύετε τον εαυτό σας.Μέχρι εδώ καλά….Δεν σας παίρνει να δουλεύετε κι άλλους…

 5. Για πιο επίπεδο μιλάς για το γιουχαρισμα αν ο αγέλαστος έχει επίπεδο εγώ παύω να συζητώ

 6. Κυρία μου έχω την εντύπωση ότι τα παρακάνεις. Γνωρίζεις ότι μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων η μάχη γίνεται για την σταυροδοσία. Οι πολίτες τους οποίους γνωρίζει όλη η κοινωνία τοποθετήθηκαν και επέλεξαν στρατόπεδο. Η πρώτη επιλογή ήδη έχει γίνει. Και φυσικά βλέπουμε ότι η παράταξη του κυρίου Κυρίτση έχει τεράστιες απώλειες από τις προηγούμενες εκλογές. Θέλετε να αναμετρηθείτε σε ντιμπέιτ. Σας ερωτώ ποιοί με ποιούς. Από παλαιότερες συνεντεύξεις σου αντιληφθήκαμε την υπέρμετρη εγωπάθεια σας όταν αναφερόμενη στον αντίπαλο σας λέτε ότι θα απαιτηθούν δύο γενεές για να μάθει όσα εσύ ξέρεις για την αυτοδιοίκηση. Αυτό μας φτάνει για να κρίνουμε. Κυρία μου πρέπει να γνωρίζεις ότι την μάχη πλέον την δίνουν οι σύμβουλοι και όχι οι επικεφαλείς οι οποίοι όποιους είχαν να πείσουν τους έπεισαν.. .

  • Σας το είπα και σας το ξαναλέω αν δεν ταζατε και απειλούσετε δεν θα είχατε ούτε 40 υποψήφιους τουλάχιστον η κυρία Ρούφα χωρίς τάξηματα και απειλές έχει 90 μη μιλάτε έχετε κούραση

 7. Κα Ρούφα, αφήστε τα αστεία περί ανούσιων διαλόγων, ειδικά με τους αποτυχημένους πολιτικούς της Δ.Α. οι οποίοι νομίζουν πως με το διαλογο το νησί θα αλλάξει όψη. Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα παχιά λόγια 5 χρόνια, θα κρίνουν λίαν συντόμως την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής αλλά και την ανικανότητά της να παρουσιάσει αξιοπρεπή εικόνα του 4ου τουριστικού προορισμού, αλλά και την αδυναμία διαχειρισης των δύσκολων καταστάσεων. Εάν κάνετε το λάθος και συμπορευθείτε με τους ανεπιθύμητους απερχόμενους, θα χρεωθείτε μαζί τους την αποτυχία στη διοίκηση αλλά και σύσσωμο το Νησί θα σας γυρίσει την πλάτη διά παντός…..

 8. Ιωάννα, συμπορευτείτε με Θεοδόση και άσε τις Ταρζανιές και τις γαληφιές Γεώργιου κατά μέρος. Είσαι αρκετά ξύπνια για να τσιμπάς στο δόλωμα που σου έχει ρίξει ο Γιωργάκης. Αυτός θα σε χορέψει και θα σε πουλήσει μόλις κάνει τη δουλειά του. Άσε λοιπόν κατά μέρος τις πικρίες και αλληλοϋποστηριχτείτε με Θεοδόση, για το καλό του νησιού. Μόνο τότε με το έργο σας με την από κοινού σας διοίκηση, θα καταλάβει ο τυφλός έως σήμερα κώος πολίτης, ποιος τελικά αγαπά το νησί και όχι τη τσέπη του, όπως δυστυχώς για το νησί πράττει έως και σήμερα ο ανύπαρκτος και λίγος για την Κω, Γεώργιος……

 9. Εάν η Κέφαλος πιστεύει πως ο Κυρίτσης έχει ξοδέψει εκατομύρια, μαγκιά της να τον ψηφίσει. Εμείς όλοι οι υπόλοιποι που δεν βλέπουμε που πάνε τα λεφτά των δημοτών, ή μάλλον δεν καταλήγουν σε έργα, ίσως ζούμε σε άλλο νησί. Ψηφίστε τον λοιπόν ξανά, για να αφήσει την Κέφαλο στην ησυχία της και να μην ασχολείται αλλά να μην κάνει και κανένα ουσιαστικό έργο. Περαστικά σας για το μηδενικό έργο του Δημάρχου σας, απλά επιβραβευστε το και επιλέξτε τους ξανά, ώστε η Κέφαλος να μένει πάντα στην αφάνεια. Απλά κρίμα για το πιο όμορφο μέρος της Κω, να έχει αυτή την κατάντια…..

  • Ανώνυμε άσε τη κέφαλο από το στόμα σου η κεφαλιανη ξέρουν τη πέρασε το νησί τα τελευταία χρόνια και ξέρουν αν κάποιος κάνει κάτι αυτός είναι ο Γιώργο Κυριτσής και δεν ελπίζουν στη παράταξη τον συμφεροντολόγον σαν αντιπολίτευση που ήσασταν πεσμου και θέλετε και εξουσία βρε αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτοτου θα βοηθήσει το νησί άιντε για ύπνο να μεγαλοσης

 10. ΑΓΙΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ .ΟΙ ΚΩΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΎ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ.ΘΑ ΜΈΤΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ .ΟΙ ΚΩΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΟΠΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ .Π.Χ ΑΒΡΙΘΗΣ ΧΑΤΖΗΑΜΑΛΟΣ ΔΗΡΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΑΞΙΤΖΉΔΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΥΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΤΟΥ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΟΣ

 11. Από τα σχόλια των αναγνωστών συμπεραίνω ότι υπάρχει σύγχυση και λαθεμένη ερμηνεία των πολιτικών εξελίξεων στον Δήμο. Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι εάν υπάρξει δεύτερη Κυριακή οι πολίτες σε ποσοστό άνω του 70% επιλέγουν τον ένα από τους δύο υποψήφιους κατά την κρίση τους και ΟΧΙ κατ’ εντολή. Το δεύτερο που σχετίζεται με την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μετεκλογικά οφείλω να σας ενημερώσω ότι ετοιμάζεται σχέδιο νόμου που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα δυσλειτουργιών σε σοβαρές περιπτώσεις αγκυλώσεων της διοίκησης του Δήμου και των οργανισμών του. Θα το επαναλάβω ότι το σύστημα διακυβέρνησης είναι δημαρχοκεντρικό,. Ο δήμαρχος εκλέγεται απ’ ευθείας από τον λαό. Εχει την ευθύνη των πάντων. Και ως γνωστό στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το τι θα κάνει ο τρίτος και ο τέταρτος συνδυασμός πριν ή μετά τις εκλογές ολίγον θα πρέπει να σας ενδιαφέρει.

 12. ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΊΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗΣ Δ.Α.ΤΟΥ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΝΏ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΑΞΊΩΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΏΩΝ.ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΎΜΕ;ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ;ΤΩΡΑ Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΕΙ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΕΓΝΑ .ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΕΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΠΌΛΥΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΙ ΌΜΩΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΥΦΟΣ .ΑΛΛΑ ΠΙΟΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.

 13. Το συμπέρασμα μου από όλα αυτά είναι ότι η Ρουφα κινδυνεύει με εκλογική εξαφάνιση και επειδή δεν παράγει πολιτική και δεν έχει κόσμο ψάχνει τρόπους επικοινωνίας. Το ίδιο ο Κυριτσης, βλέπει την συντριβή και ψαχνεται

 14. Κ Ρουφα καποιοι εουν μαθει να δρουν μονο υπογειος.Φοβουντε το φως του Ηλιου.Ετσι εμαθαν ετσι ηταν κρυμενοι και τωρα προσπαθουν παλι απλα βριζοντας και διχαζοντας να κερδισουν.Απλη ερωτηση κ.Νικηταρα.Που εισασταν τοσα χρονια και γιατι ειχατε προδωσει τη φηφο μας.Τι είναι αυτό που θα κανετε τωρα και δεν μπορούσατε να κανετε στην προηγουμενη θητεια σας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.