Γιώργος Κίτσης Όραμα & Δράση: Προτάσεις για κρουαζιέρα, μόλος, λιμάνι, νοσοκομείο και αστυνόμευση

10
356

Γιώργος Κίτσης Όραμα & Δράση:

Στις 26 Μαΐου αναλαμβάνουμε ΔΡΑΣΗ

Προτάσεις για κρουαζιέρα, μόλος, λιμάνι,

νοσοκομείο και αστυνόμευση

Υπεύθυνη η δημοτική αρχή του κ. Κυρίτση για την κατακόρυφη μείωση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, όταν στην Σαντορίνη και τη Μύκονο οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2019 θα κοντά στις 500 (!) και στην Πάτμο στις 125 (!)… Κρουαζιερόπλοια πλέουν στο Αιγαίο, αλλά δεν έρχονται στην Κω, λόγω αδιαφορίας και απραξίας της δημοτικής αρχής. Σαντορίνη και Πάτμος δεν διαθέτουν μόλο για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων. Στόχος σταδιακά μέχρι το 2023 θα πρέπει να είναι οι 250 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Απορρίφθηκε από το υπουργείο η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον σχεδιασμό νέων λιμενικών εγκαταστάσεων λόγω έλλειψης αναπτυξιακού προγράμματος (MASTER PLAN). Στόχος μέχρι το 2026 προτείνεται να είναι η επέκταση της προβλήτας για την υποδοχή 2 κρουαζιερόπλοιων με διαδικασίες «fast track» όπως στο σχεδιάγραμμα 1.

Μέχρι τώρα όλες οι δημοτικές αρχές αδιαφόρησαν, αδράνησαν για την εκ νέου χωροθέτηση των ημερόπλοιων και την κατασκευή πλωτής ή σταθερής εξέδρας με πάγκους για τους αλιείς. Πρώτα πρέπει να προηγηθούν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του πυθμένα στο εσωτερικό λιμάνι. Τα πλοία STEFAMAR και NISSOS KOS θα παραμείνουν στη ίδια θέση λόγω μεγάλου μήκους. Χωροθέτηση όπως στο σχεδιάγραμμα 2.

Επίσης οι εγκαταστάσεις της SEGEN να παραμείνουν πίσω από την ΔΕΗ και να γίνουν μόνιμες για να αποσυμφορηθεί το επιβατηγό λιμάνι. Απαιτείται μελέτη για προστασία της προβλήτας από τον καιρό (πλωτοί κυματοθραύστες κλπ), ώστε να δένουν τα ημερόπλοια για Τουρκία με ασφάλεια.

Το νέο νοσοκομείο ΛΕΥΚΑΔΑΣ χωρητικότητας 123 κλινών και κόστους 36.000.000 ευρώ εγκαινιάστηκε 8 Μαΐου 2019. Άρχισε η κατασκευή του νέου νοσοκομείου ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ χωρητικότητας 210 κλινών και κόστους 80.000.000 ευρώ. Η συνεργασία των δημοτικών αρχών με περιφέρεια, βουλευτές και υπουργούς έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Η έλλειψη αστυνόμευσης στο νησί μας, λόγω υποστελέχωσης της Αστυνομίας και η διασφάλιση της ασφάλειας των δημοτών, τουριστών, περιουσιών καθιστά αναγκαία την συνεργασία του δήμου, με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, όπως οι νόμοι του κράτους ορίζουν. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεργάζεται ήδη με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Τα παραπάνω θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση ώστε όλοι οι φορείς, δημότες να υποβάλλουν προτάσεις.

Αυτή η δημοτική αρχή κλείνει την θητεία της χωρίς ουσιαστική προσφορά στο νησί μας.

Μια νέα δημοτική αρχή με ΟΡΑΜΑ και θέληση για ΔΡΑΣΗ με επικεφαλής την ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ, θα είναι εγγύηση για τον σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό των έργων για το νησί μας.

Στις 26 Μαΐου 2019 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ

Γιώργος Κίτσης

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩ

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΣΤΥΜΟΜΕΥΣΗΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΡΟΜΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΛΠ.

  αυτό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρία φύλαξης και έχει ήδη ξεκινήσει περιπολίες με κλιμάκια security στα σημεία ενδιαφέροντος όλης της πόλης: δημοτικά κτίρια, αθλητικούς και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές) και τα σχολεία.
  Στόχος του Δήμου είναι να περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμών που διαχρονικά σημειώνονται σε δημόσιους χώρους και προκαλούν φθορές στη λειτουργία τους οι οποίες, βέβαια, κοστίζουν σε δημοτικό χρήμα για να αποκατασταθούν.Πλέον, με τις περιπολίες, υπολογίζεται ότι οι εισβολές τόσο στα σχολικά κτίρια, όσο και στους λοιπούς δημόσιους χώρους θα περιοριστούν σημαντικά, έως και θα εκλείψουν σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.https://www.protothema.gr/greece/article/886524/idiotikoi-fulakes-sta-dimosia-sholeia/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1PKElA2DqC2NZc1vvx-r8spcE0YGSuOfHp0wAamCdY9O7-Ze0-F8mPLxY#Echobox=1556628338

 2. αν έχετε τα κονε ως πρώην στρατιωτικός, ελπίζω να μη συμφωνει η κυρία Ρούφα. Ας θεσπίσει αντίστοιχες θέσεις εργασίας αν εκλεγεί…και ας το κάνει έγκαιρα.

 3. Απο ολα εχει ο μπακσες λιμάνι,μολο, κρουαζιέρα,νοσοκομείο, πλωτές και κάτι άλλο φίλε υα χωριά υπάρχουν η δεν φτάνουμε μέχρι εκεί? Γυρνώ γυρνώ το κάστρο και προυεινω

 4. Τα πλοια του υποψηφιου στην ιδια θεση, μην τυχον και χαλασει η σουπα, εκβαθυσνη του λιμανιου οταν υπαρχουν αρχαια και ειναι απαγορευτική, καλα δε για το μολο 300 μετρα με ποια κλιμακα κανατε το σχεδιαγραμμα 300 μετρα η προβλήτα θα περάσει την Καφετέρια Η2Ο. Ελεος δηλαδη τι μας λετε.

 5. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 6. ο δημοτης σωστα τα γραφει .προτεινει ουσιαστικη αναβαθμιση στο λιμανι που θα ωφεληθουν

  ολοι.οι επιχειρησεις στο λιμανι ,οι επιχειρησεις στο κεντρο ,θα αυξηθουν τα εσοδα του λιμενικου ταμειου.θα γινει πολος ελξης το λιμανι.θα γινει στολιδι.μονακο.οι μελετες θα δειξουν ακριβως τι πρεπει να γινει.

 7. Γ. Κίτσης «Όραμα & Δράση»: Εμπορικό λιμάνι, μελέτη χωροθέτηση, κατασκευή

  Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα όλες οι δημοτικές αρχές αδιαφόρησαν, αδράνησαν για την χωροθέτηση και κατασκευή εμπορικού λιμανιού στο νησί μας.Το αποτέλεσμα είναι η διακίνηση αδρανών υλικών, εύφλεκτων φορτίων, πυρομαχικών και άλλων επικίνδυνων φορτίων από το επιβατηγό λιμάνι, που η μεταφορά τους γίνεται από το κέντρο της πόλεως. Έτσι έχουμε κυκλοφοριακή, περιβαλλοντική επιβάρυνση και η εικόνα δεν ταιριάζει σε ποιοτικό τουριστικό προορισμό. Δείτε φωτογραφίες.http://www.kosvoice.gr/Πολιτική/item/γ-κίτσης-όραμα-δράση-εμπορικό-λιμάνι-μελέτη-χωροθέτηση-κατασκευή

 8. ΙΣΟΒΙΟΙ ΒΟ-ΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ -ΝΗΚΙΤΙΑΔΗΣ ΒΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΟ-ΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ ΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ;;;;Η ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ;;;;; ΚΑΘΕ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΜΟΝΑΡΧΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.