Γεωργία Κασσιώτη (για Μ. Χατζηκαλύμνιο): «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις»

15
719

Κως, 22 Μαΐου 2019

 

 

«Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις»

 

Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος που ασχολήθηκε δήθεν πέντε χρόνια με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου δίχως να πετύχει τίποτα αξιόλογο, ως καλός μαθητής ενός κακού δασκάλου, έμαθε να εφαρμόζει  μεθόδους της σχολής που καθιέρωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Προσβολές, εγωισμός, εμπάθεια και «όλοι είναι άχρηστοι εκτός από εμάς».

Όπως ο κούκος, που δεν κλωσά τα αυγά του αλλά τα αφήνει σε άλλες φωλιές για να επωαστούν, έτσι και η δημοτική αρχή οικειοποιείται ότι γίνεται. 

Το κάνουν συνειδητά αν και γνωρίζουν ότι σχεδόν όλα τα προγράμματα των Υπουργείων, όπως ΕΣΠΑ, Π.Δ.Ε., Ειδικά Αναπτυξιακά, Φιλόδημος, Τομεακά των Υπουργείων, υλοποιούνται μέσω της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Με περισσή αλαζονεία και με το γνώριμο τρόπο της η απερχόμενη δημοτική αρχή οικειοποιείται ότι καλό γίνεται ενώ μεταφέρει σε τρίτους την ανικανότητά της να λύσει προβλήματα.

Δεν είπε ποτέ π.χ. ότι μόνο από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν στο Δήμο Κω τα δύο τελευταία χρόνια χρηματοδοτήσεις που φτάνουν τα 9.319.050 ευρώ. Για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αναβάθμισης παιδικών χαρών, συντήρησης σχολικών κτιρίων, προμήθειας μηχανημάτων κ.α..

Παράλληλα, σειρά από χρηματοδοτήσεις για άλλα έργα και δράσεις. Έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα κοινωνικά προγράμματα για παιδικούς σταθμούς, τα επιδόματα, το «Βοήθεια στο Σπίτι», προσλήψεις εργαζομένων κλπ κλπ.

Όλα αυτά από μια δημοτική αρχή που δεν έχει πάρει καμιά πρωτοβουλία. Που δεν έχει σχεδιασμό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για το νησί μας. Που άφησε τις υποδομές να γκρεμίζονται και να καταστρέφονται δίχως να προσθέσει κάτι καινούριο.

 Έτσι και στο θέμα του ανοιχτού εμπορικού κέντρου.

Αντί να αναγνωρίσει τις προσπάθειες του ΕΒΕΔ και ανθρώπων όπως του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πασχάλη Βρακίδη, αλλά και του Υπουργείου που άνοιξε αυτό το πρόγραμμα με συγκεκριμένη στόχευση ειδικά σε τουριστικές περιοχές, γκρινιάζει λες και ήταν δική της ιδέα.

Γκρινιάζει μόνο ενώ πρέπει να απολογηθεί για την αδιαφορία της. Γιατί έβλεπε τα προγράμματα …να περνούν, χωρίς να διεκδικεί.  Γιατί ο κάποτε ισχυρός Δήμος Κω έμεινε στις τελευταίες θέσεις των δήμων σε απορροφητικότητα κονδυλίων, ιδιαίτερα σε σχέση με άλλους δήμους που είχαν και φυσικές καταστροφές αλλά και ήταν  στην πρώτη γραμμή του μεταναστευτικού.

Όλα αυτά από τη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε το νησί μας στην σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του.

 

Γεωργία Κασσιώτη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ισχυρή Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Γιατί να μην ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΘΕ για το ΚΑΛΟ του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ; Και πάλι η ΚΑΡΕΚΛΑ και τα ΟΦΦΙΚΙΑ σε πρώτη γραμμή…

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΎ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ .ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΣΠΆΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΣΥ .ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΊΣΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΤΟ .ΑΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟΔΈΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΆΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙΣ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΓΑ .ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    • ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΩΕ ΠΟΛΙΤΗ ΣΚΙΖΕΙ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΒΡΕ ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΕ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

  2. Ζήτω το Σύριζα
    Ζήτω ο Νικηταράς
    Ζήτω στην Γεωργία απλά δεν έπρεπε να μπλέξεις με τους δημοκράτες.. Γιαυτό μας χάσατε

  3. Γεωργία μπράβο σου και πάλι μπράβο σου. Ε κάποιος πρέπει επιτέλους να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Απλά απαλλαγή από την χειρότερη δημοτική αρχή ever .

  4. Καλή εισαι και εσύ !ο πολιτισμός σου στο αποκορύφωμα !λογια λόγια λόγια .συριζεεικα λόγια εμπάθειας ,μίσους ,αλαζωνιας και πίστευα οτι κάτι αξίζεις λάθος έκανα !τελικα ποιο δεξιά από τους δεξιούς εισαι!

  5. Ενώ εσύ έχεις άριστους δασκάλους ; Καματερος ,καισαρλης,μπουζιωτας,βρακι δις,τριορωφος ,Νικηταρας μεγάλος,Βλαχου ,δεξιοί αριστεροί σφιριζεοι Ακτάρ μας !αριστεροι το μεγάλοι Ω σας !και ακόμα δεν ξεκίνησες !

  6. Απο που ξεφυτρωσες; ποθεν ερχεσαι και ποθεν κατεβαινεις; Αυτη η παραταξη του κοψιμιου επρεπε να εχει αλλο ονομα. Φυτωριο επρεπε να την λενε!

  7. Συμφωνω.Για πες μας το δασκαλο σου;Ντρεπεσαι;Ποιος σου τα εμαθε αυτά;Ηταν και αυτος ΠΑΣΟΚ και μετα εγινε Συριζα να ξαναβολευτεί;.

  8. τί κόμπλεξ……κοπελιά χαλάρωσε λίγο…..πολλοί οικονομολόγοι ρε παιδί μου…αυτό το νησί θα πάει πολύ μπροστα……και αφού κυρία μου όλοι κόπτεστε για το καλό μας γιατί μαλώνετε μεταξύ σας…. εμπάθεια κ μίσος τα χαρακτηριστικά σας….στην τελική ο κόσμος θα αποφασίσει……

  9. ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ……..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ