Ο Δήμος Κω δημιουργεί Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων

4
1774

 

ΘΕΜΑ : ‘’ Ο Δήμος Κω δημιουργεί Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων’’.

Μια σπουδαία προσπάθεια του Δήμου Κω βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με στόχο να δώσει ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες της Κω, ο Δήμος Κω υπέβαλλε πρόταση-αίτηση συμμετοχής για την υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων μέσω των «Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)».

Το θέμα είχε εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρθηκε η σχετική ομόφωνη απόφαση που δημιουργεί νέα δεδομένα και ανοίγει νέες ευκαιρίες γνώσης και επιμόρφωσης για τους ενήλικες κατοίκους και δημότες της Κω.

Γιατί δικαίωμα στη γνώση έχουν όλοι.

Γιατί ουσιαστική κοινωνική πολιτική είναι να δίνεις ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην επιμόρφωση σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να μην είναι κανείς στο περιθώριο.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης θα γίνει στο Γυμνάσιο Κεφάλου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας, στο 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Κω και στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Κω να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά γνωστικά αντικείμενα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους.

Μία από τις καινοτομίες των νέων προγραμμάτων είναι η απόκτηση από τους απόφοιτους βεβαίωσης δεξιότητας για επιλεγμένες Θεματικές Ενότητες.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΠΙ ΜΗΤΡΟΥ- ΧΑΣΑΠΛΑΔΑΚΗ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΣΤΡΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Α..

  2. ποια? αυτα που εκανε το ΟΡΑΜΑ και τα κατααργησατε. Νουμερααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ