Τελετή βράβευσης επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Κω

4
520

Τελετής βράβευσης επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Κω πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας. Αυτή η τόσο απλή δράση, αλλά σημαντικής συμβολικής αξίας για τους φίλους του νησιού μας, είχε πάψει να πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Οι προαναφερόμενοι επισκέπτες, φίλοι της Κω, προέρχονται από τη Φιλανδία και επισκέπτονται εδώ και δεκαετίες το νησί μας, σχεδόν κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον κ. Lassi Lyytikainen, για τον οποίο ήταν η 30η επίσκεψη και για την κα Μarja Lyytikainen, η 27η φορά.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Βασίλης Μανιάς, βράβευσε το ζεύγος Lyytikainen, παραδίνοντας τους δίπλωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι ανακηρύσσονται επίτιμοι δημότες Κω. Εν συνεχεία τους δόθηκαν διαφημιστικά δώρα, τοπικό κρασί (ευγενική προσφορά των παραγωγών του νησιού) και κουπόνι για δωρεάν διάθεση γεύματος σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης (προσφορά του ΣΕΠΕΚΩ).

Το γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας θα συνεχίσει τον θεσμό βράβευσης επαναλαμβανόμενων επισκεπτών του νησιού και θεωρεί ότι ήταν λάθος, χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση, η αδρανοποίηση του τα τελευταία χρόνια. Το κόστος τέτοιων δράσεων είναι ελάχιστο μπροστά στην χαρά και την ικανοποίηση που νοιώθουν αυτοί οι άνθρωποι, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε ότι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κω στις χώρες τους και την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό γινόταν εδώ και δεκαετίες και μάλιστα με ένα μικρό γλέντι. Μην λέτε αλλά και άλλα από τώρα

  2. Οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του νησιού μας αξίζει, εκτός όλων των άλλων αναμνηστικών που τους προσφέρονται,να έχουν στα χέρια τους και το βιβλίο της Ιστορίας της Κω του κ. Χατζηβασιλείου στη μοναδική, ογκώδη και πολυτελή αγγλόφωνη έκδοσή του, με τη φροντίδα του δήμου. Ακούστηκε ότι ο συγγραφέας πρόσφερε δωρεάν σημαντικό αριθμό αυτού του βιβλίου στο δήμο, αλλά η απελθούσα δημοτική αρχή αμέλησε στην παραλαβή του. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος δήμαρχος θα θελήσει να αξιοποιήσει μια τέτοια ξεχωριστή προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ