ΣΥΡΙΖΑ Κω για το προσφυγικό: 2.600 άνθρωποι κυριολεκτικά στοιβάζονται σε μια δομή χωρητικότητας 850 ατόμων

31
1903

Η κατάσταση αυτή τη χρονική στιγμή στο νησί μας, όσον αφορά τον αριθμό προσφύγων που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ, με τις συνεχόμενες αφίξεις από τα απέναντι παράλια δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων αλλά και προβληματισμό για τη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση της ΝΔ.

2.600 άνθρωποι κυριολεκτικά στοιβάζονται σε μια δομή χωρητικότητας 850 ατόμων και παρά τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες διοίκησης και προσωπικού οι συνθήκες είναι πλέον τραγικές.

Η μετακίνηση προσφυγικού πληθυσμού, που πληροί τα κριτήρια ευαλωτότητας, από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ αλλά και το Προαναχωρησιακό να είναι υπερπλήρη, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έφταναν πρόσφυγες στο νησί μας έφταιγαν οι ιδεοληψίες της Αριστεράς και ο Τσίπρας με «τα σύνορα που δεν υπάρχουν στη θάλασσα».

Όταν επί κυβέρνησης ΝΔ φτάνουν πρόσφυγες στην Κω, φταίνε οι γεωπολιτικές συνθήκες και τα πολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν.

Άραγε προσγειώθηκε στην πραγματικότητα η ΝΔ ή είναι ακόμη μια απόδειξη της εργαλειοποίησης, όλο το προηγούμενο διάστημα, του προσφυγικού, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία, με ρατσιστικές και ξενοφοβικές ρητορείες, κι έχοντας ως μοναδικό στόχο την κυβερνητική εξουσία;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το προσφυγικό με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, παρά τις δυσκολίες που ασφαλώς υπήρξαν και που κανείς δεν αρνείται ή παραβλέπει.

Είναι νωπές στη μνήμη μας οι εικόνες του καλοκαιριού του 2015 στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας και που χάρη στην ίδρυση και λειτουργία του ΚΥΤ προσφέρθηκαν ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας στους πρόσφυγες, αλλά κι επιπλέον διαφυλάχτηκε το ανθρώπινο πρόσωπο και η δημοκρατική παράδοση του τόπου μας καθώς και η τοπική οικονομία, που κάποιοι συνεχώς επικαλούνται.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι η ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου και των σχετικών με το προσφυγικό υπηρεσιών, η μετακίνηση των ευάλωτων ομάδων από τα νησιά στην ενδοχώρα σε κατάλληλες συνθήκες, η πίεση προς την ΕΕ για συλλογικές λύσεις με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και καταμερισμό ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών.

Τέλος επείγει η λειτουργία στο νησί μας, όπως και πέρυσι, της Δομής Εκπαίδευσης για τα παιδιά προσφύγων, ώστε να μη στερούνται το δικαίωμα της πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό, το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα μας, ανεξάρτητα από το καθεστώς παραμονής τους, σύμφωνα με το διεθνές και το εθνικό δίκαιο. 

Θα τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεων της απέναντι στο διεθνές δίκαιο και τις στοιχειώδεις αξίες των δημοκρατικών κοινωνιών;

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΙΛΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΚΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΠΙΘΑΜΟΥ ΒΟΛΕΥΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΑΓΥΡΙΤΣΑ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΤΗΣΑΝ Σ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ, ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ, ΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ, ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.

    • Πια ΔΟΜΉ και πράσινα άλογα γιαλατζί αριστεροί της κωλοτούμπας;;; ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ δια χειρός Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου...

      Μας φόρτωσε ο ΣφΥΡΙΖΑ το στρατόπεδο ψυχών μέσα στο Πυλί, έλεγαν για 72 ώρες …… η φάρα του λαϊκισμού και των ανοιχτών συνόρων τόσοοοοοοοο δα μπροστά της….

    • ΟΣΟ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ

      ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΠΤΕΝ ΗΛΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΨΙΜΙΟΥΛΗ ΤΡΙΩΦΛΟΡΟ ΤΕΟ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

  2. Καποιοι μεγαλοπαραγοντες-στελεχη του Συριζα εχουν διαμερισματα-γκαρσονιερες γιατι δεν φιλοξενουν τους φτωχους μεταναστες?Τι?δεν τους νοιαζει?Μονο η τσεπη τους και η προβολη τους στα ΜΜΕ?Α!μπα δεν σας πιστευω….

  3. Σήμερα θυμηθήκατε ότι στοιβάζονται άνθρωποι; Ότι η κατάσταση είναι μια βόμβα που από τύχη δεν έχει ακόμα εκραγεί; Πριν τρεις μήνες δεν κυβερνούσατε εσεις; Τότε δεν είχαμε αυτό το χάλι; Πραγματικά πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει;

    • Βρωμησε ο τοπος απο ανθρωπους? Ωραια παιδεία. Οταν στηριζουμε αμερικανικες βασεις-ειμαστε συμμαχοι, θα δεχομαστε και τα αποτελεσματα που φερει η εμπλοκη μας-συμμετοχη μας.

      • Ότι να ναι!!!!τους Τούρκους τότε γιοσουφακι γιατί τους στηρίζεις;;;σκεφτείτε δύο φορές πριν μιλησετε

    • Εκανες μπανιο? Βρωμαει η ψυχη σου πιο πολυ. Στις πατριδες τους ριχνουν βομβες και στη Σομαλια για οσους λενε οι αφρικανοι γιατι ειναι εδω υπαρχει η μουσουλμανικη οργανωση που κανει αιματηρες επιθεσεις με στοχο κ παιδια. Πηγαινε εσυ να μεινεις εκει.

      • Βρε αλλόθρησκοι να φύγουμε απ’ τον τόπο μας να πάμε στους δικούς τους γιατί;;για το δικό σας το χατίρι και της ΜΚΟ;;;;εσείς να πάτε να τους δώσετε και την αλληλεγγύη που υποστηρίζετε.οχι εμεις

  4. Τόσα ακίνητα έχετε εσείς η αριστερή φιλοξενούσε τους γιατί στην πραγματικότητα δεν μιλάτε και αθεει είσαστε και ρατσιστές η πραγματικές συνθήκες είναι να πάρουνε διαβατήριο και Ευρώπη η ένα δεύτερο ΧΟΤ σποτ στο τιγκακι …..

  5. Ήρθε η ώρα που πληρώσατε αυτά που κάνετε θα έρθει η ώρα που θα πάτε εκεί που σας αξίζει στο 4%

  6. Διάβασα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχόλια. Πολύ φοβάμαι ότι όλοι βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου. Οι πόλεμοι στην περιοχή μας με τους πρόσφυγες είναι μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα επίσης είναι και το μεταναστευτικό ρεύμα που θα αυξάνεται συνεχώς. Μιά επίσης πραγματικότητα είναι ότι η Κως βρίσκεται στην κεντρική πύλη εισόδου και των προσφύγων και των μεταναστών. Πρέπει να προετοιμαστούμε όχι για χίλιους, όχι για δύο χιλιάδες όχι για πέντε. Θα είναι περισσότεροι. Ξεχάστε τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε. Τώρα είναι άλλη Κυβέρνηση. Θα κάνει και αυτή ότι μπορεί. Αλλά, υπάρχει και το αλλά. Εμείς τι κάνουμε. Με αφορισμούς δεν θα λυθεί η ωμή πραγματικότητα. Με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των κατατρεγμένων θα πρέπει να πάρουμε μέτρα σύμφωνα με τις συμφωνίες της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης

  7. ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟΥ. Ο ΤΡΙΟΦΛΩΡΟΣ ΤΑΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ. Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΧΊΛΙΑΔΙΑΚΟΣΑ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΠΕΝΤΑΚΟΣΑ.

  8. Ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ :;: ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΞΑΤΕ :;: ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟΧΩ.

  9. Ατε ρε που πουλάτε μούρη κομματόσκυλα όλοι σας δεν ζητε με αυτούς καθημερινώς έχετε το θράσος οποίος πει την γνώμη του να του βάζετε ταμπέλα αν είναι αριστερός η δεξιός η ότι θα θέλατε να είναι ναι είναι η αλήθεια βρωμησαμε δεν πάει άλλο στις πατρίδες τους εκεί που ανήκει ο καθένας έλεος πια έλεος!!!!

  10. Καλά, οι άνθρωποι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
    Αυτοί δεν έλεγαν το 15 για ανοιχτά σύνορα, τα ψάρια του Αιγαίου, καλωσορίσατε αδέλφια, περάστε κόσμε, εδώ η καλή φιλοξενία, ελάτε να λιαστείτε στην Ομόνοια, τζάμπα φαγητό, διαμονή, χαρτζιλίκι και άλλα ωραία.;
    Πόσα φάγανε μαζί με τα κολυτάροα τους διακινητές, τις ΜΚΟ, αλληλέγγυους, κ.λ.π.,
    Δεν πάνε καλά τα μυαλά τους, να αλλάξουν βαλβολίνες.

  11. οι νεοναζι δοσιλογοι υποκριτες δουλακια των ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΟΥΣΒΙΤSS ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΣΚΛΑΒΩΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.ΟΥΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ .

  12. Θα υπαρξει λυση αν το θεμα παρει διαστασεις με τα ΜΜΕ. Αν καταφερουμε με τα σοσιαλ μιντια να ακουστουμε και εδω κ κυριως στο εξωτερικο να δεις πως θα φτιαχτουν οι εγκαταστασεις. Να δωθει τεραστιο προστιμο σε οσες χωρες ειναι στην ΕΕ κ αρνουνται να βοηθησουν. Να δεις για ποτε ανοιγουν τα συνορα. Βρε λυσεις υπαρχουν αλλα βολεμενοι ολοι τρωνε τα φραγκα και τα παιδακια κοιμουνται σε αθλιες συνθηκες. Εχει πολλα παιδια μεσα ειναι ο μισος κ πληθυσμος! Αρρωστιες ευκολα ξεσπουν υπο αυτες τις συνθηκες. Ερχονται κρυα. Χρειαζομαστε ΓΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ οχι πιονια.

  13. ΒΡΕ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΒΑΞΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ Κ ΜΑΣΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ Κ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΣΕΤΕ ΚΕΙ ΧΑΜΩ ΝΑ ΠΛΑΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΔΑΚΡΥ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗ ΜΑΣΑ ΚΛΑΨ ΚΛΑΨ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  14. Για σας ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο.δοσιλογοι μισελληνες ισλαμολαγνοι παραδοπιστοι;;;;πραγματικά είναι αδύνατο να προσάψει κάτι θετικό ήσασταν η καταστροφή του νησιού.και ακόμη πιο καταστροφικό είναι το θρασος σας να συνεχίσετε να μας κουνάτε το δαχτυλο

  15. To άρθρο θα έπρεπε να έχει τίτλο «Δεύτερο hot spot». Το προμοτάρουν αυτοί, επειδή δεν μπορούν οι άλλοι. Έρχεται οσονούπω άλλωστε και οι Κώοι θα είμαστε για άλλοι μια φορά θεατές. Εν τω μεταξύ ακούω τους κατοίκους της πόλης της Κω να λένε <>. Τι να πει κανείς για τη διχόνοια. Αντί να είμαστε ενωμένοι ενάντια των λαθροεισβολέων και όσων λυμαίνονται το νησί μας καθόμαστε και μεταθέτουμε τις ευθύνες κάτω από το χαλάκι. Το Πυλί καθημερινά το κατακλέβουν οι <> διαφόρων φυλών. Οι μόνοι που δεν έχουν πρόβλημα είναι οι γερολαδάδες που έχουν σούπερ μάρκετ εκεί και όσοι νοικιάζουν τα σπίτια τους σε γυφταλβανούς. Ξεφτίλα.

  16. Ρε ειστε σοβαροι? Μιλατε σε ζωα νομιζετε? Μεχρι πριν 60 μερες ποιοι κυβερνουσαν? Το 2016 κ 2017 που ηρθε το 80% οσων ειναι εδω ποιοι κυβερνουσαν? Οταν εγινε το παρανομο hotspot ποιοι κυβερνουσαν? Οταν εστελε η τουρκια καραβανια κδεν τηρουνταν η ευρωπαικη οδηγια ποιοι κυβερνουσαν? Οταν δεν περιπολουνταν τα συνορα κ εβγαιναν βιντεο με μεταναστες που αραζαν τις βαρκες κ ανεβαιναν στην πλατεια σαν κυριοι ποιοι κυβερνουσαν? Αι σιχτηρ λοιπον.

  17. φασιστάκια σταματήστε να βρίζετε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί έσωσε την Ελλάδα και απο τα μνημόνια και απο το προσφυγικό. Με το ΣΥΡΙΖα στη κυβέρνηση η Κως ποτέ δεν έφτασε σε τέτοια κατάσταση. Η Ελλάδα έμεινε έξω από το στόχαστρο των τζιχαντιστών και η χώρα μας με τιμιότητα και ανθρωπιά τα ξεπέρασε όλα. Τώρα τι θα λέτε που οι ΝΔμοκράτες σας έταζαν ότι θα λύσουν το πρόβλημα; Τώρα ποιός φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ο Κουμουτσάκος ή ο Μητσοτάκης; βούρλα που δε μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα

  18. Τελικα συριζα ειστε ολοι καταπτυστοι…κανετε και δημοσια παρεμβαση οταν επι διακυβενησης σας-αναθεμα την ωρα-δημιουργηθηκε το κεντρο κρατησης….οταν ειμασταν στους δρομους και φωναζαμε να μην δημιουργηθει στειλατε ματ και μας ειπατε ρατσιστες….και το ΚΥΤ ειναι παρανομο κυριοι του συριζα….το 99% του πλυθυσμου του κεντρου ηταν υπο την εποπτια της αθλιας κυβερνησης τι κανατε εσεις???για αυτο αφησετε τα λογια που λετε και πηγαινεται στα υπογεια εκει που ανηκετε!!!!!!!!!!!!

  19. Οσο δεν καταλαβαίνουμε ότι ειμαστε σε πολεμο θα χειροτερευει η κατασταση.Επιτελους ξυπνατε.Μας περνουν το τοπο μας και τι ζωη μας σιγα σιγα και εσεις λετε ιστοριες για παιδακια και οικογενειες που υποφερουν.Φιλανθρωποι καθηστε να σας απαυτωσουν καντε και τα παιδια σας μετανάστες αλλα καποιοι δεν το θελουμε.Οι παπουδες μας πολεμισαν για να ειμαστε ελευθεροι και να καθορίζουμε τις ζωες μας μονοι μας και όχι καποιες ΜΚΟ να οικονομάνε από τι δυστοιχια καποιων και τη δικια μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ