Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Κω για πτώχευση Thomas Cook | Διευκόλυνση μετακίνησης επισκεπτών προς Αεροδρόμιο & παρέμβαση για μη φορολόγηση συνεργαζόμενων επιχειρήσεων

4
2228

Έκτακτη σύσκεψη μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού πράκτορα Thomas Cook συγκάλεσε σήμερα πρωί ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας της εικόνας και της οικονομίας του νησιού μας.
Παρέστησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, ο τουριστικός πράκτορας Σταμάτης Βουκουβαλίδης, στελέχη της δημοτικής αρχής, επιχειρηματίες του τουρισμού ενώ υπήρξε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία με τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού μας.
Ο Δήμος Κω αντέδρασε άμεσα, λόγω της σημαντικής παρουσίας του Thomas Cook στην τουριστική οικονομία του νησιού μας και δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως στην μετακίνηση τουριστών προς το αεροδρόμιο.
Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κω, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκομένων, να συνεχίσουν τη φιλοξενία των επισκεπτών του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, να παράσχουν κάθε βοήθεια καi να διευκολύνουν την αναχώρησή τους από την Κω, ώστε να προστατευτεί η εικόνα του φιλόξενου νησιού μας στην τουριστική αγορά και στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα, ο Δήμος Κω θα ζητήσει με παρέμβασή του στην κυβέρνηση, οι συνεργαζόμενες με την Thomas Cook επιχειρήσεις, να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν λόγω πτώχευσης της εταιρείας.
Ο Δήμος Κω παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε νέα σύσκεψη στη διάρκεια της ημέρας για επανεξέταση των εξελίξεων.

Γραφείο Τύπου

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

  2. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, αλλά γιατί φοροαπαλλαγή ;;;. Δηλαδή το κανόνι των Άγγλων, που μπορεί να είναι και εξ επίτηδες, θα το πληρώσει τελικά ο Έλληνας φορολογούμενος. Έλεος δηλαδή. Όχι και να πληρώσουμε την Τόμας Κουκ… βοήθεια στους πληγέντες ξενοδόχους, ναι, να προσφέρουμε για να μην χρεοκοπήσουν τελείως. Σίγουρα κάτι παρόμοιο, θα κάνει κ η Τουρκία. Όμως άλλο φοροαπαλλαγή, άλλο διευκόλυνση. Το επιχειρηματικό ρίσκο είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν δεν πιάσει (το ρίσκο), γιατί να το επωμισθούν και να το πληρώσουν οι πολίτες ;;; Το πλέον σωστό θα είναι να μην καταβληθεί ΦΠΑ για μη εισπραχθέντα ποσά.
    Παρακαλώ να δημοσιευτεί το σχόλιό μου και να μην το πνίξει η Αστυνομία της Σκέψεως.-

  3. Αλήθεια, ποιός θα μεριμνήσει που θα μείνουν τόσοι υπάλληλοι απλήρωτοι από τα πρακτορεία και τα ξενοδοχεία και στην ανεργία τόσο νωρίς; Οι πελάτες θα γυρίσουν στα σπίτια τους. Τόσο κόσμος που θα μείνει χωρίς δουλειά; Του χρόνου θα έρθει με άλλο όνομα … κάθε χρόνο κάτι γίνεται. Μια οι σεισμοί, μια το μεταναστευτικό, μια οι πυρκαγιές, μια το ένα, μια το άλλο κ.ο.κ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ