Για την απεργία 2 Οκτώβρη: Δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε! Καταγγελία Εργατικού Κέντρου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

3
1147

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Για την απεργία 2 Οκτώβρη

Το ΕΚΒΣΔ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και τους συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες που συμμετείχαν στην σημερινή 24ωρη Απεργία.

Η απεργία ήρθε ως κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» της ΝΔ που στην απόφασή της να παραδώσει τα πάντα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προϋποθέτει την χειραγωγημένη από εργοδοσία-κυβέρνηση λειτουργία των σωματείων και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Παρόλα αυτά η πτώχευση του Thomas Cook αναδεικνύει πόσο «εύθραυστα» μπορούν να γίνουν και τα πιο ονομαστά μεγαθήρια αν δεν υπακούσουν στους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους. Όπως επίσης ότι την ζημιά από την κατάρρευσή τους, για άλλη μια φορά, την φορτώνουν στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Στην περιοχή μας χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν στις ουρές της ανεργίας πολύ νωρίτερα .

Κυβέρνηση, υπουργεία και «θεσμοί» αντέδρασαν άμεσα παίρνοντας μια σειρά από μέτρα που διασφαλίζουν τα «καλά και συμφέροντα» των μεγαλοξενοδόχων , πράκτορων κτλπ

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο προκειμένου η Διοίκηση να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κω κ Νικηταρά Θ.

Η αντιπροσωπεία των απεργών του παρέδωσε το υπόμνημα μέτρων που κατατέθηκε ήδη στον Υπουργό Εργασίας από το Συνδικάτο Αττικής και άλλα σωματεία εργαζομένων ,για μέτρα στήριξης και προστασίας των εργαζομένων που εργάστηκαν ή εργάζονται σε επιχειρήσεις με άμεση ή έμμεση σχέση με το Thomas Cook.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως υιοθετεί τα αιτήματά των απεργών, του προτάθηκε όμως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στήριξης από τον Δήμο των εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών που τυχόν θίγονται.

Καταγγέλθηκαν οι απολύσεις 7 εποχικών συναδέλφων από τον όμιλο Πατεράκη στην Καρδάμαινα Κω , που έγιναν για να μειωθεί προσωπικό μετά την πτώχευση της Thomas Cook,ενώ το ξενοδοχείο θα συνεχίζει την λειτουργία του έως τις 28 Οκτωβρίου!!.

Κλιμάκιο απεργών και μελών του ΔΣ του Ε.Κ και σωματείων, μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Κω πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου η Διεύθυνση του ξενοδοχείου να πάρει πίσω τις άδικες απολύσεις.

Ο όμιλος Πατεράκη εκτιμώντας πως το κόστος των εργαζομένων, οι οποίοι είναι βοηθοί μαγείρων ή λαντζέρηδων, είναι δυσβάσταχτο σε σχέση με το «φέσι» που τους φόρεσε ο «συνεργάτη» τους Thomas Cook και αποφάσισε να πληρώσουν την διαφορά οι εργαζόμενοι απολύοντάς τους! Από τις δηλώσεις τους έγινε κατανοητό ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις !

Αυτή είναι η ανάπτυξη τους

Ματώσαμε στην κρίση τους , ματώνουμε στα κέρδη τους!

Το Εργατικό Κέντρο θα προχωρήσει άμεσα σε τριμερή στο υπουργείο Εργασίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν παρόμοια κατάσταση, να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο.

Δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε !

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ