Συναντήσεις Νικηταρά στην Αθήνα με Μενδώνη, Κόνσολα, Γκερέκου, Παπαστεργίου | Εκδήλωση για την «Ιπποκρατική διατροφή»

1
596

Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων, με ατζέντα σοβαρών θεμάτων για τη λειτουργία της πόλης, την τουριστική εξέλιξη της Κω και την οικονομική πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου.

Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Πολιτισμού, συζήτησε με την Υπουργό Λίνα Μενδώνη ως κυρίαρχο θέμα την αναγκαιότητα οργανωμένων χώρων στάθμευσης. Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι με την επέκταση και οργάνωση χώρων στάθμευσης θα δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της Κω, των μνημείων και των πολιτιστικών διαδρομών, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και θα ενισχυθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, σε συνθήκες κυκλοφοριακής ασφάλειας μιας σύγχρονης πόλης με μακραίωνη ιστορία όπως είναι η Κως.

Στην ίδια συνάντηση, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στον Αμπάβρη, δυναμικότητας 13.000ων θεατών, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού με το Δήμο.

Όσον αφορά στον έγκαιρο καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων, τέθηκε προς συζήτηση και διερεύνηση ο αποτελεσματικός τρόπος συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα συζήτησαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Κω, την αναγκαιότητα σύγχρονων υποδομών αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές στην τουριστική οικονομία.

Τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, απασχόλησε η προοπτική και οι δυνατότητες ανάδειξης της «Ιπποκρατικής διατροφής» ως συστατικού στοιχείου της τοπικής γαστρονομίας και τουριστικής προβολής της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κω συνδιοργανώνει εκδήλωση για την «Ιπποκρατική διατροφή», στο τέλος Νοεμβρίου στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους Δήμους Τρικκαίων και Επιδαύρου.

Γραφείο Τύπου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ