Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην απόφαση για ιδιωτικοποίηση Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου

17
1999

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΩ

O σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Κω εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νόμου, καταργεί την παρ.1, άρθρο 24 του Ν.4479/2017 όπου σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων της παρούσας παραγράφου, οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα». Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού». Και όλα αυτά σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με αύξηση του κόστους για τους Δημότες.

Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και λαμβάνονταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι η αρχή ενός αγώνα για να αποτραπεί η εκχώρηση-δώρο στους ιδιώτες των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α., που θα είναι σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών.

Παρόμοιες προσπάθειες δημοτικών αρχών άλλων Δήμων για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, έχουν αποτύχει!!

Ο Σύλλογος μας προτείνει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς και την ενίσχυση του στόλου με νέα οχήματα και μηχανήματα. Στόχος μας είναι να επιλύονται αλλά και να προλαμβάνονται προβλήματα μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, που θα στηρίζουν το έμψυχο δυναμικό των δήμων αναγνωρίζοντας τον αναπτυξιακό τους ρόλο στις τοπικές κοινωνίες.

Το Δ. Σ.

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 2020 ερχεται.Ακομα παραμυθια ότι ενδιαφέρεστε για τους δημότες μας λετε;Τη τζεπη σας κοιτατε και μιας και εχετε γλυψει να βρεθητε στις θεσεις αυτές μια και δεν ειστε ικανοι φοβαστε ότι καποιοι αλλοι καλυθτεροι θα σας παρουν τις θεεις.Καλα κρασια.

  • Πριν αρκετα χρονια ημουνα για φαγητο στη ΤΖΗΝ στο Πλατανι. Βλεπω διπλα μου μια παρεα. καμια 15ρια αντρες.. Διερωτωμουνα { σαν προμαζεμα } με την παρεα μου ποιοι να ειναι αυτοι και τι γιορταζουν..
   Οποτε καποια στιγμη , τσουκου, νατος ο δημαρχος Κ. Κ. Προεκλογικη περιοδος γαρ. Δεν θα ξεχασω ενας νταγλαρας το μποι, {αλλα απο ψυχη μηδεν προφανως } σηκωθηκε οπως ολοι και ετρεξε και εγλυφε και φιλαγε το χερι του Καισερλη . τι δουλικοτητα , τι μιζερια …τι κακομοιρια…

 2. Αυτό για το μεγαλύτερο κόστος δεν ξέρω αν ισχύει. Σίγουρα όμως είναι ένας τρόπος για να γίνονται ρουσφέτια είτε στις προσλήψεις (περισσότερα) είτε στις αναθέσεις

 3. Ρουσφέτια πολλά και πολλές προσλήψεις τελευταία στο δήμο. Φάγανε οι προηγούμενοι, να μη φάνε κι αυτοί κατιτίς. Εδώ και 7 μήνες που είμαστε στο νησί μηδέν καθαριότητα. Βγείτε να καθαρίσετε άμεσα Παναγή Τσαλδάρη που κατεβαίνει μέχρι το ύψος της Αγ. Αννας. Βρωμάει απ’ αυτούς που κατουρούν, με το συμπάθιο.

 4. η κορδέλλα στους δυό μεταλλικούς στύλος πήγε τσάμπα. Δεν φαίνεται αφού οι οδηγοί έρχονται από την ίδια ευθεία. Και σε λίγο καμμένη από τον ήλιο>

 5. αυτά που φοβάστε, έχουν συμβεί ήδη στα νοσοκομεία και αλλού στην Ελλάδα. Παντού μαύρη εργασία και σικέ διαγωνισμοί με σοβαρή εμπλοκή αιρετών, υπαλλήλων και δήθεν επιχειρηματιών.

 6. Γιατί να ερωτηθουν οι υπάλληλοι?ποιο είναι το συμφέρον του τόπου!?φυσικά η ιδιωτικοποίηση!νομοθετείται ?τέλος!τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη? Το να είμαι υπάλληλος.να μην ελέγχομαι να μη δουλεύω.. που αλλού υπάρχει?

 7. ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ. ΜΟΛΛΙΣ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΜΟΛΛΙΣ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ…. ΤΕΜΠΕΛΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ; ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ….

 8. Ο ξύνων με γκασμά τ …παρουσιάστεεεεε αρμ..επ ώμουουουουου…..αρμ. κυρίως έργο του η υποστολή …φόρμας αγγαρείας !!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα……

 9. Κάποιοι δουλεύουν παραπάνω κάποιοι λιγότερο.Δεν έχει ενισχυθεί η επιχείρηση με περισσότερα άτομα.Δεν έχει οχήματα, απορριματοφορα. Τα περισσότερα διαλυμένα Γίνεται πιστεύω γίνεται επίτηδες για να φανεί ανικανότητα και μετά ιδιωτικοποίηση

 10. Κύριε Φρουτζα…..πείτε μας ποιες κινητοποιήσεις έγιναν από τον σύλλογο σας??? Για ποια ικανοποίητικη Συμμετοχή μιλάτε??? Υπήρξε αποχή από την εργασία στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού?

 11. μια παρεούλα του καφενέ πόνταρε και σιγόνταρε τους δικούς της πρωτόκλητους με αποτέλεσμα να χαθεί η σοβαρότητα και αρκετά άλλα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.